Puppies zoeken trainer(s)

puppiesDe jeugdcommissie wil graag weer van start gaan met de aller jongsten: de puppies. Hiervoor zoeken we een trainer (liefst 2) die zich op de zaterdagochtend een uurtje wil inzetten om deze voetballertjes in spé kennis te laten maken met het voetbalspel. Trainingstijd in overleg met het jeugdbestuur: marikebren@gmail.com of marleenvanwoerkom@gmail.com.

De Zaterdag

Het was zaterdag opnieuw een prachtige zonnige dag. Veel te vieren viel er echter niet. Zaterdag 1 pakte nog wel een punt. Daamee was het bijna gebeurd. Zaterdag 2 verloor met 3-2 bij Marum. Zaterdag 3 verloor verrassend met 5-3 van VVK. Datzelfde overkwam zaterdag 4 dat met 2-1 verloor tegen Groningen. Gelukkig kwamen dames 1 terug uit Drachten met de mededeling dat ook zij een punt uit het vuur hadden gesleept. Dames 2 leek lange tijd voor een verrassing te zorgen. Door vermoeiheid, veel dames speelden hun 2e wedstrijd, ging Harkemase Boys uiteindelijk met de overwinning aan de haal (1-4).

De Zondag

Zondag 6 is nog zonder puntenverlies. Een nipte, maar verziende, zege (3-2) op Forward zorgde er voor dat de flow
van dit team nog minimaal een week kan voortduren. Indien Mathijs de penalty gewoon had gemaakt was de overwinning eerder binnen geweest. De eerste punten en winstpartij voor zondag 5. Een 2-1 overwinning tegen het nog puntloze Peize. Zondag 4 deed wat het moest doen: winnen van Noordster (5-1). Zondag 3 was niet opgewassen tegen LEO (1-3), terwijl zondag 2 kansloos verloor (8-1)tegen Hoogezand.

Speeltoestel – handige handen

kiosk-in-de-kleur-roodDe toename van de jeugd vraagt ook iets van de kwaliteit van onder meer onze “speeltuin”. Deze was nodig aan vervanging toe. Inmiddels is er door diverse donaties (o.a. reünisten) voldoende geld ingezameld om tot aanschaf over te gaan. Komende dinsdag wordt deze bezorgd. Wel is er nog hulp nodig voor de plaatsing, zodat volgend weekend weer gespeeld kan worden. Even contact opnemen met het bestuur.

 

Kantinediensten

Let op! Kantinediensten zijn niet vrijblijvend! bardienst

vrijdag 09 oktober
21.00 – 23.00 Reünisten
23.00 –             Zondag 2

zaterdag 10 oktober
08.30 – 11.30 Ouders jeugd
15.30 –  17.00 Zaterdag 4
17.00 –             Zaterdag 1

zondag 11 oktober
14.15 – 17.00 Zondag 5
17.00 –            Zondag 1

za en zo afhankelijk programma.

De Jeugd

De Jeugd

C1 blijft winnen en heeft inmiddels 12 pnt uit 4 wedstrijden (+51). D1 versloeg Stadspark (4-1). D2 maakte er een spektakel van door GEO in een thriller met 6-4 te verslaan. E1 en E2  wonnen respectievelijk met 4-3 en 5-0 van Grijpskerk en Grootegast. Geen overwinning bij de F-jes. F2 speelde nog gelijk  (1-1) tegen Haren. F1 verloor met 3-1 tegen ONR, F3 redde het niet tegen Helpman terwijl F4 en F5  hun meerdere moeste erkennen tegen resp. Lewenborg en Hoogezand. De meisjes komen steeds dichter in de buurt van het eerste punt. Slechts een 5-0 nederlaag.

Zondag 1

Vorig seizoen speelden ZNC en Amicitia nog in dezelfde klasse. Zondag was er een klasse verschil. Amicitia was op stroobach ronald
alle fronten de bovenliggende partij. Gezien het overwicht was het een wonder dat er gerust werd metslechts een 2-0 voorsprong. Na de rust even een moment van verslapping waardoor het tegen de verhouding in plotseling nog spannend werd (1-2). Vervolgens werd de draad weer opgepakt en waren de rood-witten opnieuw heer en meester. Het werd een 5-2 overwinning en daarmee werd het grote klasseverschil niet juist weergeven. Een succes van het collectief met Ronald Stroobach als…

Deelnemers stoptober

  • René Drent
  • Nico van der Laanstoptober

Veiligheidsanalyse bij en met voetbalvereniging Amicitia VMC

Op 14 oktober 2015 (aanvang 19.00u) ondertekenen Amicitia VMC, de KNVB en Halt de overeenkomst voor de uitvoering van een veiligheidsscan. In opdracht van de Rijksoverheid en NOC*NSF helpen Halt en de KNVB sportverenigingen bij het creëren van een sociaal en veilig(er) sportklimaat. Komt allen!

Lees meer.

Verjaardagen

07-10  S.  Castaldi
08-10  M. Harders
08-10  J.  van Wieren
08-10  J.  Tamminga