Een bal voor een selfie

De start van het seizoen bij de jeugd stond in het teken van gezond eten en het flyeren van voor de club belangrijke zaken. De jeugd had de mogelijkheid om met het insturen van een leuke selfie een bal te winnen. De trotse winnaars:

Louise en Luna

Louise en Luna

Penny en Kakra

Penny en Kakra

Piet

Piet

De Jeugd

Wisselende resultaten bij onze jeugd. JO15-1 boekte een 2e overwining. HFC werd met 6-2 verslagen. Ook een zege voor JO11-1 (5-1 tegen Haren), dat daarmee mee blijft doen voor de bovenste plaats. JO11-2 (2-7) en JO11-3 (2-5) kwamen net tekort. In beide gevallen wist ON de wedstrijd te winnen. JO9-1 stoomt maar door. Inmiddels heeft het team 15 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van +24. Lewenborg werd met 8-1 verslagen. Nederlagen waren er voor JO9-2 en JO9-5. JO9-3 pakte de volle winst tegen Helpman. Voor JO9-4 was er geen wedstrijd.

De Zaterdag

Zaterdag 1 blijft onvoorspelbaar. De ene week spelen ze de sterren van de hemel de andere week oogt het kwetsbaar. Afgelopen zaterdag viel het kwartje goed. Poolster werd met 3-2 verslagen. Koploper Be Quick lijkt vooralsnog onbereikbaar, maar de 2e plek lonkt. Zaterdag 2 speelde met 1-1 gelijk tegen Lycurgus, Zaterdag 3 boekte weer eens een overwinning. Het versloeg het nog puntloze VVK met 4-0. Zaterdag 5 gaat evenals zaterdag 7 gewoon voor het kampioenschap.  Er werd respectievelijk van Stedum en Grijpskerk gewonnen. Zaterdag 6 leed met 4-3 een nederlaag tegen Lycurgus.

De zondag

Geen wedstrijden voor Zondag 2 en 4. Successen waren er  voor Zondag 3 en 5. Zondag 3 was uiteindelijk in een heroische strijd tegen DIO de winnaar met 2-1. Zondag 5 was veel te sterk voor het veteranenteam VAKO 4. Het scorebord had een maximale score van 9 doelpunten. Het team slaagde er echter in om 12 keer (12-0) te scoren. Zondag 6 wist nog niet voor een 2e keer te winnen. Forward was deze zondag een maatje te groot (7-2)

Kantinediensten

Let op! Kantinediensten zijn niet vrijblijvend! bardienst

Vrijdag 21 oktober
21.00 – 23.00 Reünisten
23.00 – Zondag 5

Zaterdag 22 oktober
14.30  – 17.00  Dames

Zondag 23 oktober
14.00 Zondag 6

za en zo afhankelijk programma.

Wekenlang was het scorebord te bewonderen in onze kantine. Afgelopen week werd het bord door een aantal vrijwilligers bij veld 3 geplaatst en kon de officiële indienststelling plaatsvinden. Veel sponsoren waren aanwezig om dit bijzondere moment mee te maken.  Eerst een gezamenlijke lunch en vervolgens in optocht naar de noordwesthoek van ons hoofdveld. Een groot oranje zeil bedekte het bord om de spanning erin te houden. Aan sponsor van de Kooi en dochter Ingrid vervolgens de eer het bord te onthullen. Gezamenlijk op de foto en vervolgens in afwachting of het bord echt werkte en of het een…

500e lid

500e lid

Op 21 november 2014 werd op een zaterdagmorgen Josja van Hout in het zonnetje gezet omdat hij het 400e lid was van de vereniging. Zaterdag 15 oktober, nog geen 2 jaar later, viel onder grote belangstelling Mare Coenders deze eer te beurt. Nu echter ging het om het 500e lidmaatschap. Het betrof een historisch moment want Amicitia had nog niet eerder zoveel leden. 25% groei in 2 jaar. De totaal verraste Mare ontving een Amicitiashirt met 500 er op, een vaantje van de vereniging, een voetbal en tenslotte 4 entreekaarten voor Monkey Town.  Ook de moeder van Mare kreeg een bloemetje.

De Dames/Meiden

Dankzij de onthulling van het scorebord hadden de dames zaterdag 1 van het hoofdveld verdrongen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Helaas gaf hetzelfde scorebord na 90 minuten een 1-2 stand aan. Kansen waren er genoeg maar slippertjes in de verdediging zorgden voor een geflatteerde nederlaag. Vreugde was er wel bij MO 13-1, waar elk doelpunt nog wordt gevierd als het behalen van een kampioenschap. 4x was het feest tegen HFC. MO13-2 kwam net tekort tegen de meiden van GOMOS (5-1)

Zondag 1

Het loopt nog niet naar wens bij Zondag 1. Natuurlijk was er de uitschieter tegen Forward. Vorige week echter de nederlaag tegen GVAV drevelRapiditas. Afgelopen zondag moest het gebeuren tegen het nog puntloze Hoogezand. Er ontbraken door allerlei omstandigheden een aantal dragende spelers. Tegelijkertijd gaf dat mogelijkheden voor andere spelers om zich waar te maken. Dit was is het veld niet terug te zien. De drang om te winnen was niet zichtbaar. Het gevolg was dat het team volledig werd overlopen. De 3-0 achterstand was niet eens vertekend. Brian Drewel wist de eer nog te redden, maar de…

Nieuwe sponsoren

Waarschijnlijk is het al opgevallen dat er langs ons hoofdveld een zevental nieuwe reclameborden zijn opgehangen. scorebordDe sponsorcommissie is er de afgelopen maanden in geslaagd een aantal nieuwe sponsoren enthousiast te maken voor onze vereniging. Daarnaast is er naast het hoofdveld een prachtig scorebord geplaatst. Ook dit bord is ons aangeboden door sponsoren. Nieuwsgierig naar de sponsoren. Klik hier.