De Zondag

Voor zondag 2,3 en 6 stonden er geen wedstrijden op het programma. Zondag 5 moest het opnemen tegen koploper Roden. Lange tijd zag het er naar uit dat het team zou gaan stunten.  De tegenstander werd goed onder druk gezet en moest 3 tegendoelpunten incasseren. Aangezien er ook 5x werd gescoord gingen de 3 punten uiteindelijk toch mee naar Roden. Zondag 4 overklaste WVV met 9-0 en is daarmee het productiefste team uit de competitie. Als er in de komende wedstrijden vaker de nul wordt gehouden dan doet het team zeker nog mee voor de bovenste plaatsen.

De Zaterdag

De Zaterdag

Voor de senioren geen wedstrijden m.u.v. de bekerkraker van Dames 1 tegen ONT. Al wekenlang werd er gesproken over deze wedstrijd. Aangezien het in de competitie nog niet echt lukt, moest het dan maar gebeuren in de bekerstrijd. Het zag er lange tijd niet naar uit. Een 3-0 achterstand leek het einde te betekenen van het bekeravontuur. Toen gingen echter alle remmen los en bij het laatste fluitsignaal was de stand 3-3. Penalties moesten de beslissing brengen. Een keeperswissel (van Gaal!) bracht de tegenstander zodanig in de war dat de dames uiteindelijk met de eer gingen strijken. Klasse!

Kantinediensten

Let op! Kantinediensten zijn niet vrijblijvend! bardienst

vrijdag 27 november
21.00 – 23.00 Dames
23.00 – Zondag 6

zaterdag 28 november
08.30 – 12.00 Ouders jeugd
14.30 – 17.00 Zaterdag 2
17.00 – Zaterdag 1

zondag 29 november
14.15 – 17.00 Zondag 6
17.00 – Zondag 1

za en zo afhankelijk programma.

Voor in de agenda

Woensdag 25 november Sinterklaasfeest (16.00u)
Zaterdag 02 januari Nieuwjaarsreceptie (19.00u)
Zaterdag 23 januari Snerttoernooi (18.00)

Buitenspelregel

buitenspelHet nieuwe seizoen is begonnen. Spelregelwijzigingen zijn er eigenlijk niet, maar er is wel een andere interpretatie van de buitenspelregel. Belangrijk voor scheidsrechters, maar ook voor alle spelers! De grootste verandering is dat spelers van de aanvallende partij die niet direct meedoen aan de aanval, maar wel spelers of de doelman van de verdedigende ploeg hinderen, voortaan ook buitenspel staan. Aangepaste spelregel.

Zondag 1

Voor zondag 1 stond de wedstrijd tegen Helpman op het programma. Een belangrijke wedstrijd aangezien de ploegen in de 2e klasse L weinig voor elkaar onder doen. Beide teams kregen voldoende kansen om te scoren. Onzorgvuldigheid en goed keeperswerk zorgden er echter voor dat de stand lang 0-0 bleef. Helpman was uiteindelijk dankzij een “frommelgoal” toch de gelukkigste. Met man en en macht werd nog geprobeeerd om een puntje in de wacht te slepen. Echter zonder resultaat. Met iets meer geloof in eigen kunnen moet komende zondag in en tegen Peize maar weer eens worden gewonnen.

De Jeugd

Weinig wedstrijden op de zaterdagochtend. E2 kwam wel in aktie en won verdient met 3-1 van Grootegast. Ook F2F1 beker 221-11 was succesvol. Het versloeg Harkstede met 4-3. F4 (0-4) en F5 (0-6) verloren hun wedstrijd. Prachtig nieuws is er wel te melden over F1. In een spannend duel tegen Smilde ’94 werd er met 4-1 gewonnen. Hierdoor is het team doorgedrongen tot de 3e ronde van de Zwaluwen Jeugdbeker. Het was voor de coaches, spelers en toeschouwers genieten geblazen. Kansen over en weer, mooie combinaties en veel glijpartijen. Miquel was de grote held met 3 doelpunten.

Verjaardagen

27-11  M.  Heres
28-11  D.  Huisman
28-11  J.  Westerhof
28-11  J.  Schipper
28-11  A.  Nijenhuis
28-11  S.  Arkema
29-11 A. Anwar

Puppies zoeken trainer(s)

puppiesDe jeugdcommissie wil graag weer van start gaan met de aller jongsten: de puppies. Hiervoor zoeken we een trainer (liefst 2) die zich op de zaterdagochtend een uurtje wil inzetten om deze voetballertjes in spé kennis te laten maken met het voetbalspel. Trainingstijd in overleg met het jeugdbestuur: marikebren@gmail.com of marleenvanwoerkom@gmail.com.

Teamfoto’s

Nu de competitie weer is begonnen en de meeste teams compleet zijn, graag een recente teamfoto maken (en doorsturen) zodat de foto’s op de site en in de kantine kunnen worden vervangen.