De Zondag

Zondag 2 is er niet in geslaagd de koppositie in de res. 3e klasse D in te nemen. Concurrent Forward versloeg de onzen met 3-1. De met veel inzet spelende studenten waren m.n. in de 1e helft de bovenliggende partij waardoor ook een verdiende voorsprong. De 2e helft waren er meer kansen, maar de afronding liet te wensen over. Bij een 1-2 stand bleef het lang spannend totdat door een verdedigingsfout de wedstrijd werd beslist. Zondag 5 heeft inmiddels 27 keer gescoord. Tynaarlo werd met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Zondag 6 scoort daarentegen moeilijk. Tot nu toe slechts 6…

De Jeugd

Voor JO17-1 was alleen winst voldoende om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. JO17-1 en SGV hadden beiden 3 punten. Echter SGV had door een grote overwinning op de andere pouledeelnemer Engelbert echter meer doelpunten gescoord. Er moest dus gewonnen worden. Het werd een ware thriller met afwisselend een voorsprong en een achterstand.  Een penalty was uiteindelijk beslissend. De 6-6 eindstand was helaas net niet genoeg. JO9-4 had geen kind aan Helpman. Het werd een 7-0 overwinning.

Dames/meisjes

Dames 1 moest op de late zaterdagmiddag voor de beker aantreden tegen “Angstgegner” VVK. Er werd gehoopt op hetzelfde scenario als het succesvollle vorige bekertoernooi. Helaas was het team deze keer niet opgewassen tegen de dames van VVK al was de 3-0 nederlaag zeker vertekend. Kansen waren er voldoende, maar als je zelf niet scoort dan…Het bekeravontuur zit er op, maar komende zaterdag wachten al weer de dames van Marum. Dames 2 boekte met prima spel een meer dan verdiende 2-1 overwinning op Winsum. MO13-1 had zeker een punt verdiend tegen LEO. Helaas een 3-2 nederlaag.

Een bal voor een selfie

De start van het seizoen bij de jeugd stond in het teken van gezond eten en het flyeren van voor de club belangrijke zaken. De jeugd had de mogelijkheid om met het insturen van een leuke selfie een bal te winnen. De trotse winnaars:

Louise en Luna

Louise en Luna

Penny en Kakra

Penny en Kakra

Piet

Piet

500e lid

500e lid

Op 21 november 2014 werd op een zaterdagmorgen Josja van Hout in het zonnetje gezet omdat hij het 400e lid was van de vereniging. Deze maand, nog geen 2 jaar later, viel onder grote belangstelling Mare Coenders deze eer te beurt. Nu echter ging het om het 500e lidmaatschap. Het betrof een historisch moment want Amicitia had nog niet eerder zoveel leden. 25% groei in 2 jaar. De totaal verraste Mare ontving een Amicitiashirt met 500 er op, een vaantje van de vereniging, een voetbal en tenslotte 4 entreekaarten voor Monkey Town.  Ook de moeder van Mare werd verrast met een bloemetje.

40 jarig jubileum Vrienden van Amicitia

Op 29 oktober wordt het 40 jarig jubileum Vrienden van Amicitia(voorheen Reünisten) gevierd in ons clubgebouw.
Ook alle leden van Amicitia zijn welkom. swartDe avond begint vanaf 19.30 uur. Dan kun je onze vele kersverse nieuwe vrienden leren kennen en er is een ludieke kwis. Heel bijzonder en voor het eerst in de Amicitiatraditie zal er een unieke eenmalige Amicitiaband optreden. Deze bestaat natuurlijk alleen uit echte Amicitianen.  En bovendien hebben we DJ Leon!

De Zaterdag

Voor de teams die in actie kwamen verliep de zaterdag redelijk tot prima.  Zaterdag 3 had weinig problemen met Mamio. De 4-0 overwinning was meer dan verdiend. Zaterdag 5 won nipt met 2-1 van Potetos en doet het uitstekend. Zaterdag 7 verspeelde na 5 winstpartijen onverwachts 2 punten tegen het laaggeklasseerde de Lauwers, maar staat vooralsnog op de bovenste plaats.

Kantinediensten

Let op! Kantinediensten zijn niet vrijblijvend! bardienst

Vrijdag 28 oktober
21.00 – 23.00 Dames
23.00 – Zondag 1

Zaterdag 29 oktober
09.00 JO11-1
11.00 MO13-2
14.30 Zaterdag 7
16.30 Zaterdag 3
18.00 Zaterdag 1

Zondag 30 oktober
14.30 Zondag 4
16.15 Zondag 1

za en zo afhankelijk programma.

Scorebord

Scorebord

Wekenlang was het scorebord te bewonderen in onze kantine. Afgelopen week werd het bord door een aantal vrijwilligers bij veld 3 geplaatst en kon de officiële indienststelling plaatsvinden. Veel sponsoren waren aanwezig om dit bijzondere moment mee te maken.  Eerst een gezamenlijke lunch en vervolgens in optocht naar de noordwesthoek van ons hoofdveld. Een groot oranje zeil bedekte het bord om de spanning erin te houden. Aan sponsor van de Kooi en dochter Ingrid vervolgens de eer het bord te onthullen.

World press foto Groningen

World press foto Groningen

In november is o.a. bovenstaande foto te bewonderen bij de worldpress foto Groningen in de synagoge. Deze foto is gemaakt door Rien Sloover, de opa van Lennart Sloover, tijdens een fotosessie bij de jeugd op een woensdag en bij de uitwedstrijd in Appingedam. De jury heeft deze foto uitgekozen voor de serie world press foto in Groningen. Zie ook www.wpfgroningen.nl