Jeugdouderavond

Maandagavond heeft een groot aantal ouders, coaches en trainers een avond bijgewoond waarin voor de pauze werd ingegaan op het onstaan van de jeugdafdeling en hoe we om moeten gaan met de toename van het aantal jeugdleden, of er grenzen zijn en hoe de jeugdafdeling zo goed mogeijk functioneel kan worden georganiseerd. Na de pauze een praktisch uitleg vanIMG-20150831-WA0002 het door de jeugdtrainers gehanteerde trainingsprogramma: VTON- Voetbal technische ondersteuning. Komt voort uit verschillende methoden van de KNVB. Met behulp van VTON kunnen ook niet voetballers een training verzorgen. 

De Zondag en de beker

Zondag 1 sluit het bekeravontuur af met een 8-0 overwinning op Hoogersmilde, maar bereikt niet de volgende ronde. Zondag 3 boekt een keurige 1-0 overwinning tegen Muntendam. Er zal echter veel gescoord moeten worden in de laatste wedstrijd tegen Helpman om de volgende ronde te bereiken. Dit laatste geldt ook voor zondag 4 in de wedstrijd tegen Stadspark.

De Zaterdag en de beker

Zaterdag 1 is er niet in geslaagd de volgende bekerronde te bereiken. Zaterdag werd nog wel een 2-0 overwinning geboekt tegen Rottevalle. Door deze overwinning en een nederlaag van Groningen eindigde het team met hetzelfde punten aantal als Groningen. De grote nederlaag in de 1e wedstrijd gaf echter een negatief doelsaldo. Hierdoor slechts  een 2e plaats. Zaterdag 2 is ook uitgebekerd. Wel werd met 5-1 gewonnen van ACV. Gorecht was is deze poule echter oppermachtig.

logo-top-groep

Dames geplaatst 2e bekerronde

Dankzij een duidelijke 8-0  overwinning op Rood Zwart Baflo hebben de dames zich vanavond geplaatst voor de volgende bekerronde. Afgelopen zaterdag werd Loppersum al met 6-1 verslagen. In een poule van 3 teams zijn de dames niet meer te achterhalen.

De Jeugd en de beker

De 2e speelronde voor de jeugd. C1 was oppermachtig (6-1) en is nog ongeslagen. D1 deed het ook prima met een 5-2 overwinning. E1 wacht nog op haar eerste zege. Na de 9-1 overwinning heeft F1 nog alle kans om poulewinnaar te worden. Ook F3 is nog zonder puntenverlies. F2 is eveneens koploper want het zette met 2-0 VAKO aan de kant. Het team heeft echter 1 wedstrijd meer gespeeld. F4 wist niet te winnen. Peize was met 6-1 te sterk.

“Geboorte” dames 2

“Geboorte” dames 2

Nog geen jaar geleden werd door trainer August de ambitie uitgesproken het seizoen ’15 – ’16 van start te gaan met 2 dames- en 1 meisjesteam. De lat werd hoog gelegd, maar dankzij het dames 1 en 2enthousiasme van de trainer, het bestuur, de dames en Michèle bij de meisjes was het 9 maanden na dato een feit: “de geboorte” van een 2e damesteam. Dit werd feestelijk gevierd. Uiteraard ontbrak de beschuit met muisjes niet.

F5 en E2

De jeugdafdeling blijft nog steeds groeien. Vooral bij de E- als F-ers zien we voortdurend nieuwe gezichten. Dit heeft er onder meer toegeleid dat het aantal F-teams is uitgebreid naar 5 en er nu 2 E-teams zijn.

speeltuin

“Onze regels”

Zie ook: Zouden kabouters echt bestaan?

 • Niet roken in het clubgebouw.
 • Geen glaswerk buiten tijdens wedstrijden.
 • Buiten geen gebruik alcohol tijdens wedstrijden (uitg. terras).
 • Niet met voetbalschoenen in de kantine.
 • Direct afrekenen consumpties.
 • Geen glaswerk in de kleedkamers.
 • Geen overlast voor de omgeving.
 • Lichten uit doen van het veld als je de laatste gebruiker bent.
 • Fietsen in de daarvoor bestemde stalling.
 • Je houden aan de vastgestelde sluitingstijden.
 • Tijdig overnemen bardiensten.
 • Geen gebruik keuken op eigen initiatief.
 • Cornervlaggen naar binnen en netten omhoog.
 • Direct na afloop…