Bekerwedstrijd

Van yoga tot pizzapunten

 

Bijna herfstvakantie. Na een, voor de meisjesteams, stormachtig begin van het seizoen komen er nu wat luwe weken aan. Dat geeft mooi de tijd om de balans op te maken.

Het seizoen begon dit jaar al in de vakantie. Waarom de KNVB dit heeft bedacht is ons een raadsel, handig is het in elk geval niet. Gelukkig waren het “slechts” bekerwedstrijden, maar het kostte veel moeite om alles op tijd georganiseerd te krijgen en in elk geval 1 of 2 trainingen in de benen te hebben.

Toen bleek ook nog eens dat de verhouding tussen de -13 meisjes en -15 meisjes zo scheef was dat het niet eens goed mogelijk was om een 7-tal (-13) te vormen en er bovendien bij het 11-tal (-15) veel te veel speelsters waren. Hierdoor moest tussen de bekerwedstrijden door alles worden omgegooid (bedankt Marcel voor je flexibiliteit om volledig coach te worden) en hebben we nu sneller dan verwacht een heus 1e en 2e elftal!

De bekerwedstrijden waren trouwens wel een mooie opmaat voor het competitieseizoen. We speelden in totaal 7 wedstrijden in 2,5 week tijd en konden meteen zien dat er goed en fanatiek werd gevoetbald. Vooral het eerste wist een paar mooie overwinningen te behalen. Ter afsluiting van deze loodzware reeks werd een hersteltraining georganiseerd, waarin de meiden een verrassende yoga-les kregen!

Deze lijn werd daarna goed doorgetrokken. Gezelligheid, fanatisme en plezier staan voorop bij alle meiden en dat is terug te zien in de wedstrijden! Er wordt mooi gecombineerd en het positiespel wordt steeds beter. Tijdens de trainingen is het trouwens wel eens iets te gezellig, maar dat mag de pret niet drukken.

In de competitie zijn de eerste punten gehaald door beide teams. Een prestatie op zich, wanneer bedacht wordt dat de gemiddelde leeftijd veel jonger is dan de meeste tegenstanders en deze meestal ook nog eens 2 dispensatiespeelsters opstelt uit de -17. Het eerste staat er goed voor en zou wel eens een serieuze middenmoter/subtopper kunnen worden in hun klasse en voor het tweede zal het dit seizoen punten sprokkelen worden.

De laatste week voor de herfst luwte werden deze prestaties en alle inzet tot nu toe beloond met pizza na afloop van beide trainingen!

To Top