Vrouwen 1 komt terug van achterstand en speelt gelijk

Ik hoop dat de euforie van de photoshoot inmiddels uit de hoofden is geslopen. Moest verdorie twee keer omdat we Bernardi waren vergeten. Dom. Goed, we gaan beginnen, Berry fluit en ik vlag. Zonder morren heb ik de vlag in de handen genomen. Ik weet eigenlijk ook niet zo goed in hoeverre hierover afspraken bestaan. Ik bespeur weinig onwil bij de dames voor het vlaggen, wel spanning. Laat mij dan maar vlaggen. Staat Jona ook niet in mijn oren te tetteren en kan ik wellicht de dames aan deze kant nog een beetje coachen. Ik moet zelf ook opletten natuurlijk.

Weer een bal uit en ik heb het…

Vele doelpunten gevallen bij zaterdag 5

Vandaag stond een wedstrijd op het programma waarbij het doel was: met 3 punten weg van West End. Na 2 gelijke spelen waren we klaar voor de volle winst. Aanvoerder Victor had een tactiek bedacht gebaseerd op controle, evenwicht en aanvallend voetbal. Zijn 3-5-2 werd een 3-3-4 bij balbezit met 2 doorschuivende middenvelders. De tactiek werkte.

De twee teams waren aan elkaar gewaagd. Het zorgde voor slordig spel waarbij ook de groene mat niet mee werkte. Lang gras, droog bovendien. We moesten het er mee doen.

Na een minuut of 10 werd er eigenlijk vanuit het niets een wijziging op het…

Zaterdag 4, de afgelopen twee duels

Het is weer enige tijd geleden sinds het laatste verslag van Zaterdag 4, wat echter natuurlijk niet inhoudt dat er geen wedstrijden gespeeld zijn. Na een lekkere competitiestart tegen PKC’83 (3-2 winst) mochten wij op 30 september aantreden tegen Groen Geel. Zelf was ik niet aanwezig bij deze wedstrijd. Of mijn absentie heeft bijgedragen aan het verlies weten alleen de goden, maar Groen Geel wist de 3 punten in Corpus den Hoorn te houden. Als ik mijn teamgenoten mag geloven had er veel meer ingezeten dan de 4-2 einduitslag doet vermoeden. Ook die laat ik even aan de goden over.

De zaterdag…

Zaterdag 1 buigt achterstand om in gelijkspel

Op het prachtige en zonnige sportpark Klinkenvier in Coevorden trad Amicitia VMC aan tegen CSVC. Waar de gasten de week ervoor een kansloze nederlaag leden tegen SC Elim wist CSVC knap een punt over te houden aan het duel met SVBO (2-2). Na een 2-0 achterstand werd in de laatste 2 minuten de stand alsnog gelijk getrokken.
 
Om herhaling te voorkomen begon Amicitia VMC geconcentreerd en nam het vrijwel meteen initiatief. Het was Robin Broekema die in de 5de minuut besloot de keeper van CSVC met een afstandsschot te testen. Dit deed hij 2 minuten later nog eens, maar beide pogingen belandden…

Zaterdag 2 heeft een reeks te pakken

Na de eerste drie punten vorige week had zaterdag 2 de smaak te pakken.

Na een goede start wist Hessel de bal na een mooie aanval onderkant lat in te koppen. Helaas draaide de bal de goal weer uit en werd de goal niet toegekend. Daarna gleed de keeper uit bij een doeltrap en wist Hessel na goed druk zetten vanaf 25 meter de bal in te schieten. Met een 1-0 ruststand gingen we aan de thee. Groninger Boys werd steeds verder teruggedrongen en na de zoveelste corner wist Mathijs van dicht bij raak te koppen. Daarna wist Amicitia VMC de score niet verder uit te bouwen maar werd de pot goed dicht…

Wij mochten voetballen tegen ACV 6

Vandaag mochten wij voetballen tegen ACV uit Assen. ACV, dat zich op twitter de ‘mooisteclub’ noemt maar slechts 3.8 van de 5 sterren krijgt bij google reviews, stond bovenaan waar wij in de middenmoot bivakkeerden. Gelukkig komen wij zelf terug uit de derde klasse en zijn wij dus een extreem hoog niveau gewend.

Voor de wedstrijd gaf Thijs Adema aan dat het mooi weer was en dat wij allemaal knappe jongens in ons team hebben die voor een prestatie willen gaan. Toch waren er enkele knappe jongens afwezig; Thomas Aarts, die net als de meerderheid van ons team strijdt tegen volksvijand nummer…