Centrale verdedigers blijven bij zondag 1.

Het (kop)sterke centrale duo Gerwin Meyerink en Tim van Dalfsen, vormen ook volgende jaar weer het hart van de verdediging bij Amicitia VMC zondag 1. De ‘Twin Towers’ zijn met hun een jarenlange voetbalervaring belangrijk voor de ploeg en pikken ook nog eens hun doelpuntjes mee. Hiermee heeft Amicitia VMC ook voor het volgende seizoen de zaken verdedigend weer op orde.

Zondag 1

Zondag 1 heeft op het prachtig gelegen sportpark van Rolder Boys een punt gepakt, maar er twee verloren. Slechts 4 minuten was het team verwijderd van een broodnodige overwinning. Vechtend voor elke meter werden de Boys direct onder druk gezet. Dit leidde echter tot een ongelukkig eigen doelpunt. Nog voor de rust werd de schade hersteld. Er werd 2 keer gescoord, o.a. een prachtige lob van Ronald, terwijl ook de paal nog in de weg stond. Na de rust een iets beter Rolder Boys dat uit een vrije schop de gelijkmaker scoorde. Een keepersfout bracht Amicitia weer op voorsprong. Deze werd helaas…

De Dames

Dames 1 kon genieten van een vrij Paasweekend. Dames 2 kwam wel in actie en had een uitgelezen kans  om de begeerde 2e plek te bemachtigen. Vooraf leek er geen vuiltje aan de lucht aangezien het laaggeklasseerde Winsum de tegenstander was. Bovendien speelden deze dames hun 2e wedstrijd in drie dagen. Na 90 minuten strijd stond er echter, ondanks een treffer van Renske, door een late treffer van Winsum 1-1 op het scorebord waarmee zeker niet iedereen tevreden zal zijn geweest.

Jarno Kuipers blijft bij Amicitia VMC (zondag 1).

Jarno Kuipers (van GRC) heeft in zijn eerste seizoen bij Amicitia een prima indruk gemaakt en vormt  samen met Brian Drevel een sterke ‘as’ op het middenveld. Mede op basis daarvan en de goede samenwerking, heeft Jarno besloten om ook het komend seizoen uit te komen voor Amicitia zondag 1. Hoofdtrainer Joop van Dalfsen is zeer tevreden, dat ook voor het volgende seizoen de samenwerking wordt voortgezet.

Zaterdag 1

Zaterdag 1 laat het liggen tegen Poolster. Een uitgebreid verslag.

Leon de Labije komt Amicitia VMC versterken.

Leon de Labije heeft afgelopen vrijdag meegedaan aan een proeftraining bij zondag 1 en heeft daar een prima indruk gemaakt. Hoofdtrainer Joop van Dalfsen had deze centrumspits van Bargeres twee jaar geleden al eerder op een proeftraining meegemaakt en vorig weekend nog aan het werk gezien in de wedstrijd tegen Asser Boys. Met Leon versterkt zondag 1 zich met een ambitieuze en goede voetballer.

Zaterdag 1

Zaterdag 1 wil graag meedoen in de nacompetitie om alsnog te promoveren. Daarom moest er worden gewonnen van Corenos. Amicitia speelde een goede wedstrijd maar had het moeilijk met het stug verdedigende Corenos. Mogelijkheden waren er voldoende maar de bal wilde er niet in, met als gevolg een 0-0 eindstand. Nacompetitie is nog steeds mogelijk maar dan zal er komende zaterdag wel moeten worden gewonnen tegen Onstwedder Boys.

Zaterdag 1

Zaterdag 1 is er niet in geslaagd een punt in de wacht te slepen in de uitwedstrijd tegen de Fivel. Ondanks een 0-1 voorsprong moesten de mannen van trainer Nanne Iedema hun meerdere erkennen in ploeg uit Zeerijp. Ondanks deze nederlaag blijft een vierde plaats, met recht op nacompetitie, nog in zicht. Een uitgebreid verslag.

De Dames

Dames 2 blijft het uitstekend doen. Een 2e plaats in de rangschikking ligt binnen handbereik. Zaterdag werd na een 1-0 achterstand met 3-1 gewonnen van Groen geel. Dames 1 redde het niet tegen HFC (3-2). In deze wedstrijd werd een voorsprong uit handen gegeven.

Zondag 1

Zondag 1 had een complete offday tegen Hoogezand. Na 20 minuten was de wedstrijd gespeeld, want toen keek de rood-wit brigade al tegen een 3-0 achterstand aan. Voor de rust werd het zelfs nog 0-4 wat tegelijkertijd de eindstand werd. Inmiddels staat zondag 1 op de tweede plaats van onderen hetgeen het spelen van nacompetitie zou betekenen. De komende weken een zwaar programma tegen Rolder Boys, Valthermond en FC Assen, allemaal titelkandidaten. Op 14 mei de laatste thuiswedstrijd tegen concurrent Beilen.