Jelle Tamminga nieuwe trainer Vrouwen 1

Afgelopen week werd al duidelijk dat Nanne Iedema en Jonathan Schipper de belangrijkste taken bij zondag 1 gaan invullen met ingang van het seizoen 2018-2019. Ook de vrouwen 1 kreeg duidelijkheid over het trainerschap: Jelle Tamminga is de nieuwe trainer van vrouwen 1.

Net als de technische staf van zondag 1 is ook Jelle Tamminga een bekende van Amicitia VMC. Jelle voetbalt al jarenlang voor de club en heeft ook al de nodige officiële functies bekleed. Jelle, dit seizoen nog trainer van vrouwen 2, schuift door naar het eerste elftal. Daarnaast is Jelle de huidige wedstrijdsecretaris voor…

Nanne Iedema en Jonathan Schipper aangesteld als trainersduo Amicitia VMC zondag 1

 
Nadat de besprekingen al even aan de gang waren is de overeenkomst vandaag, woensdag 28 februari, beklonken. Nanne Iedema en Jonathan Schipper zullen de eindverantwoordelijken zijn voor zondag 1 met de ingang van het seizoen 2018-2019.

Beide heren bekleden al functies binnen de club. Nanne Iedema is een echte Amicitiaan en al jaren verbonden aan de club in diverse functies. Dit jaar is Nanne samen met Jakob Zwart trainer bij zaterdag 1. Tevens is Nanne trainer/coach van JO9-3 waar zijn zoon actief in is.

Jonathan Schipper is bij Amicitia VMC gekomen als keeper van de zondag 1. Sindsdien…

Zaterdag 3 wint ondanks afwezigheid sterspelers

Afgelopen zaterdag stond voor de rasatleten en overige spelers van zaterdag 3 eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Tegenstander van dienst was Lycurgus. Lycurgus was de Spartaanse wetgever, wiens leven volgens wikipedia een ondoordringbaar duister web van mythes en legendes was. Datzelfde gold helaas niet voor de defensie van Lycurgus, leest u verder.

De personele bezetting bij zaterdag 3 is wekelijks dunnetjes, deze wedstrijd waren verschillende spelers afwezig. Thomas Aarts, wekelijkse uitblinker en leuke vader, was naar de Ikea met zijn geliefde, berhoorlijk jaloersmakend….

Amicitia zaterdag 3 verslaat Oranje Nassau met speels gemak (1-7)

Amicitia zaterdag 3 verslaat Oranje Nassau met speels gemak (1-7)

Na 4 maanden stil te hebben gestaan door personele problemen dan wel weersomstandigheden die roet in het eten gooide, was het dan eindelijk weer zo ver. Amicitia zaterdag 3 mocht aantreden in de derby uit bij Oranje Nassau. Helaas afwezig deze dagen waren de talenten Hent Esmeijer, Sander Hoeks, Joris Moossdorff en Ruben van Kammen wij hopen hen in de volgende pot weer te begroeten thuis tegen Gorecht. Dit terzijde, terug naar afgelopen zaterdag waar deze talenten niet onvervangbaar bleken. 

Zondag 1 buigt het hoofd voor Sint Annaparochie

Met een comfortabele 6-0 overwinning tegen MKV’26 op zak reisde Amicitia VMC zondag 1 met hernieuwd vertrouwen af naar Friesland voor de verre uitwedstrijd tegen Sint Annaparochie. Na vertrek was er onduidelijkheid over de aanwezigheid van Jasper Schaank; hij was niet gespot maar “hij zal toch wel mee zijn” werd er gedacht. Bij aankomst bleek echter dat Schaank schitterde in afwezigheid waarmee hij (wederom) zijn team in de steek liet. Hierdoor moest trainer Joop van Dalfsen noodgedwongen veranderingen in zijn opstelling doorvoeren.

Nog voor de wedstrijd gaf linksback Ijsbrand Nicolai aan…

Wesley Elzer schiet Amicitia VMC naar koppositie in 2e periode

Na een reeks tegenvallende prestaties en zero punten tegen topploegen uit de 2e klasse K Noord kwam laagvlieger MKV 29 op bezoek. De voorbereiding op deze spreekwoordelijke zes punten wedstrijd van de mannen van succestrainer Joop van Dalfsen verliep net vlekkeloos. Hier staan we graag even kort bij stil alvorens we overgaan tot het wedstrijdverslag.
 
De tegenvallende prestaties van Amicitia VMC tegen hoogvliegers uit de 2e klasse is geen schande. Desalniettemin kun je op bepaalde vlakken spreken van onnodig verlies.
 
Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tegen koploper SC Stadspark van vorige…