Zondag 1 buigt het hoofd voor Sint Annaparochie

Met een comfortabele 6-0 overwinning tegen MKV’26 op zak reisde Amicitia VMC zondag 1 met hernieuwd vertrouwen af naar Friesland voor de verre uitwedstrijd tegen Sint Annaparochie. Na vertrek was er onduidelijkheid over de aanwezigheid van Jasper Schaank; hij was niet gespot maar “hij zal toch wel mee zijn” werd er gedacht. Bij aankomst bleek echter dat Schaank schitterde in afwezigheid waarmee hij (wederom) zijn team in de steek liet. Hierdoor moest trainer Joop van Dalfsen noodgedwongen veranderingen in zijn opstelling doorvoeren.

Nog voor de wedstrijd gaf linksback Ijsbrand Nicolai aan…

Wesley Elzer schiet Amicitia VMC naar koppositie in 2e periode

Na een reeks tegenvallende prestaties en zero punten tegen topploegen uit de 2e klasse K Noord kwam laagvlieger MKV 29 op bezoek. De voorbereiding op deze spreekwoordelijke zes punten wedstrijd van de mannen van succestrainer Joop van Dalfsen verliep net vlekkeloos. Hier staan we graag even kort bij stil alvorens we overgaan tot het wedstrijdverslag.
 
De tegenvallende prestaties van Amicitia VMC tegen hoogvliegers uit de 2e klasse is geen schande. Desalniettemin kun je op bepaalde vlakken spreken van onnodig verlies.
 
Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tegen koploper SC Stadspark van vorige…

Een fijn weekend voor vrouwen 1 (mede) dankzij een welverdiende overwinning!

Terugkijkend op het weekend, kan ik een glimlach niet onderdrukken. Er is veel gebeurd. Veel leuks ook. Een simpel wedstrijdverslag volstaat niet. Er is meer. Meer dan zomaar twee cijfers die de uitslag bepalen. Meer dan knap terugkomen van een achterstand na vermeend buitenspel. Er is altijd meer. Maar nu kwam het wel heel mooi samen.

Een iets aangepaste tactiek, een nieuwe pot met energie, een verhitte discussie over hoe wij vooral rustig moeten blijven, blijven geloven dat het goed komt en bovenal vertrouwen in elkaar houden. Er wordt best wat van je gevraagd als voetbalster. Wat zou…

Zaterdag 3 wint ondanks afwezigheid sterspelers

Afgelopen zaterdag stond voor de rasatleten en overige spelers van zaterdag 3 eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Tegenstander van dienst was Lycurgus. Lycurgus was de Spartaanse wetgever, wiens leven volgens wikipedia een ondoordringbaar duister web van mythes en legendes was. Datzelfde gold helaas niet voor de defensie van Lycurgus, leest u verder.

De personele bezetting bij zaterdag 3 is wekelijks dunnetjes, deze wedstrijd waren verschillende spelers afwezig. Thomas Aarts, wekelijkse uitblinker en leuke vader, was naar de Ikea met zijn geliefde, berhoorlijk jaloersmakend….

Amicitia VMC zaterdag 1 eenvoudig langs Sweel

Amicitia heeft zichzelf een goede dienst bewezen door Sweel op een nederlaag te trakteren. Op een koud sportpark ’t Altenbarg bleef de teller uiteindelijk steken op 0-4. De score had nog hoger uit kunnen vallen als er zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen.
 
De gasten konden door de afgelasting tegen Tiendeveen in de vorige speelronde fris en scherp aan de aftrap beginnen. Het eerste wapenfeit kwam al na 5 minuten, nadat Thomas Mirck binnen de zestien werd gevloerd. Waar alle Amicitianen dachten aan een penalty, besloot de verder prima leidende jonge scheidsrechter een vrije trap toe…

Jantje komt om zijn loontje voor zaterdag 4

Wanneer Japie Tooren terugkomt na weer een verloren wedstrijd, vraagt hij zijn vader hoe zijn team vroeger met tegenslagen omgingen. Sander, nog altijd mank lopend van die ene hamstring blessure op die ene zaterdag 1 april 40 jaar geleden, vertelt zijn zoon het hele verhaal.

‘Japie mijn jongen… Wij hebben het ook niet makkelijk gehad. Vroeger moesten wij als Heren 4 van Amicitia VMC ons eerst maar even bewijzen. Een team dat van her en der geplukt was, is niet gelijk een team dat kampioen gaat worden. In dat ene seizoen van 16/17, hebben we vele tegenslagen gehad net als jullie. Maar die…