IJsbrand Nicolai redt punt in degradatiekraker

Na een positieve reeks van 1 gewonnen pot tegen de forwardianen reist Amicitia vol vertrouwen af naar Assen. Bij winst kan Amicitia boven Asser boys komen te staan, wat betekent dat het goede stappen kan zetten richting lijstbehoud in 2de klasse.

Gedurende de week naar de wedstrijd toe werd er dan ook scherp getraind, was de opkomst op vrijdag ongekend hoog, waren Caipton Tim van Dalfsen en een ene Thijs (loopt zowel bij Hanos als Amicitia 1 op 1) terug van wintersport, schijnen de kniebanden van IJsbrand van extreme kwaliteit te zijn(Koen Blasnjaar, 2018), Heeft Gerwin een…

Zondag 1 verslaat GSAVV Forward

Na verscheidene pogingen van aanvoerder Tim Van Dalfsen om de wedstrijd naar de zaterdagavond te verplaatsen, was het op zondag 4 februari dan eindelijk zo ver: de strijd tussen Amicitia en Forward. Het plan was om de wedstrijd op de zaterdagavond te gaan spelen, zodat na afloop een gezellige avond in de kantine kon worden gerealiseerd. Tim was in dit verhaal even vergeten dat de studenten in veel mindere mate gebonden zijn aan verplichtingen op de maandag, waardoor zij liever hun krachten spaarden voor een hockeyfeestje op de zondagavond. Na de 30 ben je de feeling met de studenten…

Jeugd rustig aan begonnen, maar bracht groot nieuws!

Eindelijk was het zover voor de JO 17-1. De jongens moesten er even op wachten, maar na een 8-2 overwinning was het eindelijk zover: de JO 17-1 is KAMPIOEN geworden van de 2de klasse 09 in de najaarscompetitie. Slechts één keer werd er verloren, de rest van de wedstrijden werden in winst omgezet. De club wil het hele elftal hartelijk feliciteren met het behalen van deze knappe prestatie!

Verder werd er ook in dit weekend weer veel in de zaal gevoetbald. Ook JO 11-1 mocht de zaal in voor het Milkboarding toernooi. Dit was dan wel al een week eerder, op zondag 7 januari, maar onderbelicht…

Tussentijdse kampioenschappen voor JO11 teams

Waar menig lid even niet aan voetballen wilde denken tijdens de winterstop, ging de jeugd vrolijk door in de zaal met de voor hun favoriete sport. Er werd veel plezier beleeft aan de zaal en ook werden er door twee teams prijzen opgehaald.

Dat gold voor zowel JO11-2 als voor JO11-3. Met gepaste trots gaven zij de concurrentie het nakijken. Door deze goede resultaten gaan de teams met goede moed aan de voorjaarscompetitie beginnen.

Daarnaast werd er ook in de buitenlucht gevoetbald. Zo speelde JO13 in een van de voorgaande weken nog een oefenwedstrijd tegen mede Groningers HFC JO-13. Dat…

Amicitia VMC niet in de problemen tegen FC Zuidlaren

Amicitia VMC is de tweede helft van de competitie goed begonnen met een overwinning op FC Zuidlaren. Onder leiding van scheidsrechter Vonk uit Hardegarijp werden de eerste 3 punten van 2018 op het kunstgras van de Coendersborg binnengesleept.
 
Oefenwedstrijden tegen De Heracliden en s.c. Scheemda werden in de voorbije week winnend afgesloten (respectievelijk 4-1 en 6-2) waardoor de ploeg klaar leek voor de hervatting van de competitie.
 
De thuisploeg begon dan ook gretig en via Thomas Mirck en Cees-Jan Diepeveen was er veel dreiging, zonder dat dit resulteerde in grote kansen.
 
Na tien…

Amicitia VMC maakt het medekoploper GVAV zeer lastig op koude zondagmiddag

Na een vrije zondag, de sneeuw bleek een grote spelbreker stond er de derby op het programma tegen GVAV-Rapiditas. Op een koud sportpark onder de rook van klimmuren, zwembaden en andere sportfaciliteiten werd er om 14:00 uur lokale tijd afgetrapt.

Het vlaggenschip van trainer Joop van Dalfsen moest het doen zonder o.a Wesley Elzer. De spits die het net over het algemeen eenvoudig weet te vinden lag ziek op bed. Ook Jelle Tammenga, Thijs Adema, Ahmad Alsaman en Justin Okonne konden er door verschillende omstandigheden niet bij zijn. Tot slot, moest tijdens de warming-up nog blijken of één…