Van yoga tot pizzapunten

Bijna herfstvakantie. Na een, voor de meisjesteams, stormachtig begin van het seizoen komen er nu wat luwe weken aan. Dat geeft mooi de tijd om de balans op te maken.

Het seizoen begon dit jaar al in de vakantie. Waarom de KNVB dit heeft bedacht is ons een raadsel, handig is het in elk geval niet. Gelukkig waren het “slechts” bekerwedstrijden, maar het kostte veel moeite om alles op tijd georganiseerd te krijgen en in elk geval 1 of 2 trainingen in de benen te hebben.

Toen bleek ook nog eens dat de verhouding tussen de -13 meisjes en -15 meisjes zo scheef was dat het niet eens goed…

De jeugd overtuigt met vele punten

Dit keer eveneens verslag van de allerjongste jeugd. Hier op de foto is JO8-2 te bewonderen. Zij bouwen hier een muurtje om de tweede tegentreffer te voorkomen. Dat lukte! Hierdoor werd het in hun wedstrijd 1-1 in de wedstrijd tegen Engelbert!

De JO8-1 kreeg iets meer doelpunten om de oren en verloor van Lewenborg met 1-7. Dan even u aandacht voor de JO9. Alle drie de elftallen kregen twee doelpunten tegen, maar…… ze wisten alle drie meer dan 10(!) doelpunten te maken. De JO9-3 wist haar wedstrijd met 11-2 te winnen, de JO9-2 met 10-2 en de JO9-1 met 13-2! Over deze laatste wedstrijd…

Vele doelpunten gevallen bij zaterdag 5

Vandaag stond een wedstrijd op het programma waarbij het doel was: met 3 punten weg van West End. Na 2 gelijke spelen waren we klaar voor de volle winst. Aanvoerder Victor had een tactiek bedacht gebaseerd op controle, evenwicht en aanvallend voetbal. Zijn 3-5-2 werd een 3-3-4 bij balbezit met 2 doorschuivende middenvelders. De tactiek werkte.

De twee teams waren aan elkaar gewaagd. Het zorgde voor slordig spel waarbij ook de groene mat niet mee werkte. Lang gras, droog bovendien. We moesten het er mee doen.

Na een minuut of 10 werd er eigenlijk vanuit het niets een wijziging op het…

Vrouwen 1 komt terug van achterstand en speelt gelijk

Ik hoop dat de euforie van de photoshoot inmiddels uit de hoofden is geslopen. Moest verdorie twee keer omdat we Bernardi waren vergeten. Dom. Goed, we gaan beginnen, Berry fluit en ik vlag. Zonder morren heb ik de vlag in de handen genomen. Ik weet eigenlijk ook niet zo goed in hoeverre hierover afspraken bestaan. Ik bespeur weinig onwil bij de dames voor het vlaggen, wel spanning. Laat mij dan maar vlaggen. Staat Jona ook niet in mijn oren te tetteren en kan ik wellicht de dames aan deze kant nog een beetje coachen. Ik moet zelf ook opletten natuurlijk.

Weer een bal uit en ik heb het…

Zaterdag 1 buigt achterstand om in gelijkspel

Op het prachtige en zonnige sportpark Klinkenvier in Coevorden trad Amicitia VMC aan tegen CSVC. Waar de gasten de week ervoor een kansloze nederlaag leden tegen SC Elim wist CSVC knap een punt over te houden aan het duel met SVBO (2-2). Na een 2-0 achterstand werd in de laatste 2 minuten de stand alsnog gelijk getrokken.
 
Om herhaling te voorkomen begon Amicitia VMC geconcentreerd en nam het vrijwel meteen initiatief. Het was Robin Broekema die in de 5de minuut besloot de keeper van CSVC met een afstandsschot te testen. Dit deed hij 2 minuten later nog eens, maar beide pogingen belandden…

Zaterdag 2 heeft een reeks te pakken

Na de eerste drie punten vorige week had zaterdag 2 de smaak te pakken.

Na een goede start wist Hessel de bal na een mooie aanval onderkant lat in te koppen. Helaas draaide de bal de goal weer uit en werd de goal niet toegekend. Daarna gleed de keeper uit bij een doeltrap en wist Hessel na goed druk zetten vanaf 25 meter de bal in te schieten. Met een 1-0 ruststand gingen we aan de thee. Groninger Boys werd steeds verder teruggedrongen en na de zoveelste corner wist Mathijs van dicht bij raak te koppen. Daarna wist Amicitia VMC de score niet verder uit te bouwen maar werd de pot goed dicht…