Dames 1

 

Staand, vlnr:
August Kuipers(trainer/coach), Ingrid van der Kooi, Renate van der Veen, Johanna Kuiper, Gerda Beltman, Yvonne Klompe, Lianne Hofstee(keepster), Leontien Hagevoort, Sarah Castaldi, Bernardi Noordman(verzorgster), Herman Veenker
Zittend, vlnr:
Lisa van Os, Ramona Kaya(aanvoerster), Jacobine Melis, Sandra van Gesselt, Renske Lok, Marike Brenninkmeijer, Annemieke van der Laan, Manon Schade en Michèle ter Voert.
Niet op de foto:
Lisa Aaten, Maaike Slagter, Thirza Los, Corinda Roelfsema, Patty Joosten, Kyra de Haan.

Er is een aantal momenten in de geschiedenis, waarvan iedereen nog weet waar hij of zij was toen het gebeurde.                    Neem de val van de Berlijnse Muur, de vrijlating van Nelson Mandela en de finale van het EK in ’88.

Maar waar was u, toen er in 1989 bij Amicitia-VMC een heus damesteam werd opgericht?

Na onder meer een turbulente samenwerking met VV Haren, staan de dames van Amicitia sinds een aantal jaren alweer helemaal op eigen benen. En hóe! Op papier worden alle records verbroken, met meer dan 35 leden en inmiddels ook een heus 2e elftal!
In de praktijk redt het tweede team het nog nét niet dit 1 e jaar maar daar gaat het komend seizoen verandering in komen met nog een aantal nieuwe enthousiaste spelers erbij.

En blijft het de uitdaging van de 2 mannelijke trainers Jonathan en August om alle tantes in het gareel te houden. Dit lukt aardig, volgens de dames. Dus daarom mogen ze beide nog een jaartje door…
En dat is op zich al een hele prestatie, na vijf jaren achter elkaar nieuwe trainers aan te moeten stellen. Niemand weet namelijk precies wat er in het hol van de leeuw gebeurt. Is het té gezellig bij de Amicitia-dames om je mannetje te staan? Zijn het de weekenden op Ameland die de trainers meer en meer doen vrezen voor hun autoriteit? Of ligt het niveau simpelweg te hoog in de 4e klasse waarin zij uitkomen? Niet voor niets zijn de dames met gepaste trots in het voorjaar van 2012 kampioen geworden! Trainer zijn bij ‘die Frauleinen’ is dus eigenlijk een enorm voorrecht!

En zoals Johan ooit de legendarische woorden ‘Ja, da’s logisch’, sprak, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Leden die al jaren een geheime passie voor voetbal hebben, maar er niet voor durfden uit te komen, leden die de geur van vers gemaaid gras opnieuw willen komen opsnuiven, leden die voor gezelligheid én niveau komen (die combinatie zie je niet vaak), leden die nieuwsgierig zijn naar wat er eigenlijk allemaal in de kleedkamer besproken wordt, leden die nog niet zeker weten of ze lid willen worden.

Elke dinsdag- en vrijdagavond is het kunstgrasveld voor ons gereserveerd tussen 19.00-20.30 uur. Op competitiezaterdagen spelen wij op ons hoofdveld(écht gras).

En we zijn met spoed op zoek naar een nieuwe keeper. Vind je dat geen bal aan? Geen probleem, ook op het veld mag je laten zien hoe gedreven je bent!

Trainingstijden

Dinsdag 19:00 uur
Vrijdag 19:00 uur

Contactpersoon

Johanna Kuiper (050-5496109)
johannakuiper3@yahoo.com

Competitie indeling

1 Amicitia VMC VR1
2 DIVA’83 VR1
3 Groen Geel VR2
4 GVAV-Rapiditas VR1
5 Helpman VR3
6 HFC ’15 VR1
7 Lycurgus VR5
8 Oranje Nassau VR4
9 Roden VR1
10 Winsum VR2
11 Zuidhorn VR1