Tijdlijn

1980 – 1990 De Coendersborg bleef de thuisbasis , Gronitas en Helpman verhuisden

De jeugdafdeling komt in de beginjaren ’80 zwaar in verval en loopt terug naar nog 1 jeugdteam in het seizoen 1983/84. Na een conflict binnen de clubleiding besluit de aangestelde jeugdcoordinator Jaap Nauta van vereniging te veranderen, de grote leegloop binnen de jeugdafdeling begint.

In 1981 neemt Johan Abeln afscheid als voorzitter van de club. Hij wordt opgevolgd door intertim voorzitter Marcel Winkels. Deze wordt op zijn beurt in 1983 weer opgevolgd door een Dutmer; Henk Dutmer junior. Samen met het nieuwe bestuur proberen zij de jeugdafdeling nieuw leven in te blazen. In 1989 tijdens het 60-jarig jubileum heeft de vereniging mede door hun inzet weer een afdeling in opkomst. Met 5 jeugdelftallen lijkt een begin gemaakt voor weer een bloeiende jeugdafdeling.

Het eerste zondagelftal intussen gedegradeerd naar de 4e klasse KNVB kreeg met de komst van ALO’er Bart Brandenburg, met in zijn gevolg een geheel nieuw eerste elftal bestaande uit studenten aan de ALO, nieuw elan. Dit resulteerde in 1987 tot promotie naar wederom de derde klasse. Deze sportieve verbetering duurde niet lang, een jaar later werd er al weer gedegradeerd naar de 4e klasse.
Het team aan ALO spelers vond na een aantal seizoenen zijn heenkomen elders. Een aantal illustere namen bleven echter. Ook trainer Gerard Jacobs bleef (in totaal 5 jaar). En zou later nog eens terug keren voor een verblijf van 2 jaar.

Naast de komst van een geheel nieuw eerste elftal kwam er ook weer een damesteam bij Amicitia voetballen. In 1989 ontstond bij een aantal ALO-Dames het idee om te gaan voetballen. Aangezien een aantal ALO-heren net bij Amicitia-V.M.C. was gaan voetballen was de keuze voor een club snel gemaakt. Of het nou om het voetballen ging of om de heren is nooit echt duidelijk geworden. Wel was duidelijk dat iedereen er veel lol in had.

In 1984 werd er wederom een bouwcommissie opgericht. Deze commissie had tot doel de kantine aan de normen van die tijd aan te passen. En inderdaad drie jaar later was de nieuwe kantine een feit. Zo vanzelfsprekend was de verbouwing bijna niet geweest toen midden jaren ’80 de gemeente en een project ontwikkelaar om de tafel gingen zitten. De Coendersborg waar naast Amicitia VMC de clubs Oranje Nassau, Blauw Geel, Gronitas en Helpman voetbalden zou veranderd worden in een nieuwbouwwijk. Na hevige protesten van voornoemde verenigingen die zitting hadden genomen in de stichting “Coendersborg” werden de plannen gewijzigd. Amicitia, Blauw Geel en Oranje Nassau konden blijven. Voor de andere clubs restte niets anders dan verhuizen naar een nieuwe locatie.

To Top