Tijdlijn

1990 – 2000 Het mix toernooi draagt de gedachte van de club uit: vriendschap

Amicitia gaat 1990 in met 6 senioren, 1 dames, 3 zaterdag senioren en 6 jeugdteams. Met de komst van het damesteam krijgt Amicitia er een nieuwe traditie bij: Het mix-toernooi. Het mix-toernooi is de seizoenafsluiting, waarbij men gemengd een aantal wedstrijden speelt. Henk Dutmer jr. “.. Deze toernooien zijn typerend voor onze club. Jong en oud, vrouw en man, selectie en recreatie, op deze dagen dragen zij de oorspronkelijke gedachte van onze club uit: vriendschap..”

De dames brengen voorts veel leven in de brouwerij door het organiseren van themafeesten, speciale acties etc. Nadat de dames het mix-toernooi een zevental jaren met wisselend thema hebben verzorgd wordt de fakkel in 1998 doorgegeven aan het 5e elftal van de zondag afdeling. Hierna zijn het verschillende elftallen die dit toernooi aan het einde van het seizoen verzorgen.

De jeugdafdeling groet gestaag door en kent eind 1999 maar liefst 8 teams. Een verdere stijging zal in de jaren daarop volgen. Mede door het gereed komen van de nieuwe wijk Klein Martijn aan de Helperzoom. Maar ook zeer zeker door het enthousiaste jeugdbestuur en de vele vrijwilligers.

Sportief gezien blijft het eerste elftal op de koers die het altijd gehad heeft. Meedoen om het kampioenschap of middenmoter in de vierde klasse. Waar andere stad Groninger clubs besluiten hele eerste elftallen aan te kopen om zodoende hogerop te komen. blijft Amicitia VMC een vereniging die het sportieve heel duidelijk met het recreatieve wenst te verenigen.

In 1995 wordt de Pr en sponsorcommissie nieuw leven ingeblazen. Mede ingegeven door de mindere financiele situatie waar Amicitia immer in lijkt te verkeren. De banden met de sponsors worden aangehaald en het aantal wordt flink uitgebreid.

In 1998 organiseerd de jeugdafdeling een sponsoractie, die zo voorspoedig verloopt dat de gehele jeugdafdeling in het nieuw gestoken kan worden.

Eind jaren negentig is Amicitia VMC nog steeds een bloeinde vereniging met 5 zondag senioren teams, 1 damesteam, 3 zaterdagteams, 8 jeugdelftallen en een bloeiende reunistenvereniging.

Alhoewel de hele wereld zijn hart vasthoudt in verband met de milleniumwisseling ziet Amicitia VMC deze met vertrouwen tegemoet.

To Top