Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 begint matig aan duel tegen Helpman 3

Op een heerlijke nazomer dag mocht Amicitia zaterdag 3 ditmaal aantreden tegen Helpman 3. Doordat onze ploeg de nodige spelers heeft met een BeQuick1887 verleden, was de selectie wederom gebrand op een overwinning. Uiteraard is het nog moeilijk inschatten of dit ook appeltje eitje zou worden aangezien we vorig seizoen nog een niveautje lager speelden.
Niet goed wetende wat we konden verwachten van de tegenstander begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.

We hadden alle tijd om rustig uit te slapen aangezien we pas om 16:15 moesten aantreden. Rick Last die weliswaar al vroeg moest werken dacht hier anders over en besloot een welverdiend middagdutje te doen. Hij kwam gelukkig nog stipt op tijd in tenue aan en wreef de slaap nog even uit de ogen terwijl het eerste fluitsignaal klonk.
Vervolgens was er een fase waarin beide ploegen moeite hadden om grip te krijgen op de wedstrijd. Het was van beide kanten erg onrustig en er werd veel gemopperd op alles en iedereen in plaats van energie te steken in het eigen spel. Helpman wist als eerste voor te komen, nadat de atleten van zaterdag 3 meer oog hadden voor hun teamgenoot Joost Kampman die vol in zijn gezicht werd geschoten. Door deze onoplettendheid kon Helpman de bal vanaf rand zestien over onze goalie schieten, 1-0.
Na deze 1-0 ging Amicitia opzoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker leek voor rust nog te vallen door een kopbal van Sander Hoeks die zich met gevaar voor eigen leven voor de vuisten van de keeper gooide. De dienstdoende arbiter beoordeelde dit wapenfeit als het aanvallen van de keeper binnen het vijfmeter gebied. De heren van zaterdag drie waren het hier duidelijk niet mee eens en konden zich moeilijk bij de beslissing neerleggen, het was misschien dan ook beter dat er vlak na dit moment voor de rust werd gefloten.

De spelers werden weer tot kalmte gemaand en Sander Hoeks had tijd om zijn ‘bloemkool oor’ te verzorgen. In de rust werd Rens Hendriks teruggezet naar de rechtsback positie en werd Sander Hoeks weer ingebracht. Helaas moest onze goalie Bart Wijfjes de keeperhandschoenen geven aan Nando Velis omdat zijn gekneusde enkel het keepen onmogelijk maakte. Voor Nando werd good old Rick Pos ingebracht die je wel op een boodschap kan sturen.

Eenmaal weer begonnen aan de tweede helft ontstond er iets waar denk ik niemand op gerekend had. Waar spelers eerst nog onverklaarbare keuzes maakten besloten we nu alles goed te gaan doen. Dit uitte zich al snel in de 1-1 doordat Rens Hendriks de pijlsnelle Mart Vedder wist weg te sturen. Vervolgens besloot Sander Hoeks uit een onmogelijke hoek de bal verwoestend tegen de touwen te schieten, 1-2. Door deze voorsprong ontstond er weer rust binnen de ploeg, maar zaterdag 3 was duidelijk nog niet klaar.
Naast hard rennen kan onze Mart Vedder leuk een balletje schieten en dit deed hij dan ook uit een vrije bal waardoor we 1-3 maakten (uiteraard vermelden we niet dat deze bal van richting werd veranderd).
De 1-4 was er een waarbij Rens Hendriks een mooie pass van achteruit verstuurde naar de op tijd vertrokken Sander Hoeks. Die deze bal keihard tegen de touwen kopte, 1-4.
Na deze ommekeer die in rap tempo tot stand werd gebracht, viel Thijs Adema in de 65ste minuut in om vervolgens in drie minuten tijd 2 keer te scoren. We dachten even dat hij op weg was om Lewandowski na te gaan doen, maar Adema besloot Helpman te sparen (best vriendelijk van een BeQuick1887 trainer). Het slot akkoord werd gegeven door Wouter de Jonge die ook nog even zijn goaltje meepikte uit een corner.

1-7 winst een resultaat waardoor Amicitia zaterdag 3 nu bovenaan staat in de vierde klasse. Het is nog even wachten op de eerste tegenstander die het ons echt moeilijk gaat maken. Aanstaande zaterdag wacht ons VVK 2 thuis om 14:30, komt allen!

To Top