Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 toont veerkracht, maar weet zichzelf niet te belonen.

Afgelopen zaterdag nam Amicitia zaterdag 3 nog knap de eerste plaats over door te winnen van BeQuick1887 3 . Mart Vedder maakte met een vrije trap het enige doelpunt in deze wedstrijd en bracht hiermee zijn totaal dit seizoen al op 8 treffers. Deze zaterdag waren de heren van De Monnik 1 op bezoek. De op dat  moment nummer drie in onze competitie. We wisten dat het dan ook vandaag weer een moeilijk middag zou worden. Mede doordat ook Wouter de jonge ontbrak die goed in vorm was de laatste weken.

Joris Moossdorff in duel met 'de plaag' van De Monnik

Joris Moossdorff in duel met ‘de plaag’ van De Monnik

Amicitia zaterdag 3 begon slecht aan de wedstrijd en was op cruciale momenten niet scherp genoeg waardoor het binnen twintig minuten al met 0-2 achter stond. De mannen van De Monnik bleken effectief deze dag en strafte simpele fouten direct af. Al snel was duidelijk wie de gevaarlijke man was bij De Monnik, de nummer 14 die op het middenveld opereerde was een plaag voor de verdediging en het middenveld van zaterdag drie. Naarmate de eerste helft vorderde kregen we meer grip op de wedstrijd en begonnen we meer te tikken. Dit resulteerde dan ook in een aansluitingstreffer door Henk Vos die uit de rebound simpel binnen wist te tikken. Toch werd er helaas al vrij snel daarna weer simpel balverlies geleden, ook dit werd weer genadeloos afgestraft. De beste speler op het veld van De Monnik kreeg de bal en bedacht zich geen moment en schoot de bal vanaf 35 meter over Bart Wijfjes die te ver voor zijn goal stond, 1-3. Een klap voor Amicitia zaterdag 3 die ondanks deze tegenslagen bleef knokken voor een goede uitslag. Het laatste kwartier hadden we dan ook de overhand in de wedstrijd maar wisten we dit niet in de score tot uitdrukking te brengen.

Er werd gerust met een 1-3 achterstand. Ondanks dat gingen de koppies niet hangen en werd ervoor gekozen om dezelfde elf eerst nog even verder te laten spelen. Omdat deze elf het eigenlijk niet eens zo slecht deden.

Vrije bal in de laatste minuut tegen, 3-4

Vrije bal in de laatste minuut tegen, 3-4

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft, met als doel er alsnog een goed resultaat uit te slepen. De tweede helft werd er beter gevoetbald en kregen we meer grip op het middenveld dankzij de altijd hard werkende Joris Moossdorff en Tom Koning die deze dag over de longen van een paard beschikte. Sander Hoeks wist de aansluitingstreffer te maken uit een assist van Tom Koning, 2-3. Daarna werd er hard gezocht naar de gelijkmaker en er kwamen ook kansen, maar keer op keer bleef de goalie van De Monnik een flinke sta in de weg. Met wat hulp van de arbitrage, die besloot een penalty te geven kwam daar uiteindelijk nog de 3-3 (Thijs Adema schoof deze kans rustig in het hoekje). Met nog enkele minuten te spelen leek een gelijkspel het maximale resultaat, helaas wisten de heren dit punt niet veilig te stellen. De nummer 14 van De Monnik maakte in de laatste minuut van de wedstrijd de 3-4 door een vrije bal binnen te schieten.

Door dit verlies zakken we naar de derde plaats een teleurstellend resultaat, toch doen we nog altijd leuk mee in de voor ons nieuwe vierde klasse reserve. Om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen zullen we uit moeten winnen van Stadspark 4 om 14:30 komt allen!

Het verhaal van de wedstrijd kent altijd twee kanten, hier de kant van De Monnik 1.
Hier een fotoverslag van de gehele wedstrijd.

To Top