Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 doet gewoon weer mee om het kampioenschap

VVK 2 – Amicitia 3 zaterdag 20-02-2016

Vandaag mochten wij voetballen tegen VVK 2, onze eerste wedstrijd na de winterstop. VVK, dat in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen Vereniging voor Vrijheid en Kinestetiek betekent maar Voetbal Vereniging Korreweg, stond vlak boven ons en maakt net als veel teams nog kans op het kampioenschap. De vorige wedstrijd verloren wij, met een gehavend team, met 3-5 van de VVK. Vandaag ging het anders.

DSC_5468

Nando in een laf duel met VVK’er

VVK ligt vlak aan de ringweg en is dus goed bereikbaar voor supporters. Bij aanvang was dit goed te zien; het massaal uitgelopen publiek verwelkomde ons op het veld voor deze kraker. De wedstrijd begon als een typische 1e wedstrijd na de winterstop: onwennig. VVK begon wel vrij fanatiek, maar al gauw werd duidelijk dat ze moeite hebben om goede kansen te creëren. Wij werden ook nog niet heel dreigend, maar hadden het geluk aan onze zijde toen een voorzet van Sander prachtig in eigen goal werd gewerkt. Ondertussen viel Thomas Aarts om een nog onbekende reden uit. Aarts (27) maakt een moeilijke fase door, zo gaf hij voor de wedstrijd tot zijn ongenoegen aan dat hij wederom kleding had moeten wassen. Zonder de vermeende bedenker van het woord “ pikkestein “ ging de wedstrijd door. Wij hadden behoorlijk de controle maar konden de marge nog niet vergroten.

Vrije bal VVK

Vrije bal VVK

Na rust veranderde VVK hun naam in Vooruit Voetballen Korreweg. Dit ging hun echter niet heel goed af. Op enkele goede vrije trappen in de slotfase na, kwamen wij niet in de problemen. Ondertussen kregen wij veel ruimte in de omschakeling en is het achteraf eigenlijk wel vreemd dat wij in de 2e helft maar 1 keer gescoord hebben. Die goal werd wederom gemaakt door Sander; Nando gaf een vrij laffe voorzet vanaf links die door Sander werd binnengekopt terwijl de keeper uit zijn goal weg leek te rennen (de keeper wilde na de wedstrijd niet inhoudelijk reageren). In de slotfase namen wij nog een risico door Thomas Aarts weer in het veld te brengen en dat leverde meteen een unicum op: met Aarts in het veld werd de 0 gehouden. Al met al een solide overwinning die onze positie bovenin de ranglijst consolideert. Volgende week zijn wij vrij, en dat werd ook wel weer eens tijd.

klik hier voor het gehele fotoverslag

To Top