Wedstrijdverslagen

Amicitia 3 geniet en doet goede zaken tegen de Monnik 1

Deze zaterdag was het eindelijk zo ver, het affiche de Monnik versus Amicitia op Schiermonikoog. Dankzij onze topschutter Hoeks was er op de valreep een mooie kampeerboerderij geregeld op Schier waar boer Freerk na het koeien melken de deuren opende voor een deel van het team dat al op de vrijdag het eiland ging verkennen. De atleten deden zich tegoed aan een bordje koolhydraten en zocht tijdig de lakens op omdat er op zaterdag gewonnen moest gaan worden om de koppositie te behouden in de competitie.

je hoeft niet t*r*ng lam te worden op de vrijdag avond als je op Schier bent.
– N. Velis

De rest van het team pakte de boot van 12:30 richting het eiland om vervolgens zich aan te sluiten bij de rest van de roedel op het complex van de Monnik. Het heerlijke weer zorgde ervoor dat de atleten van zaterdag 3 waar mogelijk nog meer zin kregen in de wedstrijd.
Om 14:30 klonk het fluitsignaal en begon Amicitia sterk aan de wedstrijd. Er werd goed getikt op een hobbelig veld en het duurde niet lang voordat Amicitia wist te scoren. Vanuit een corner belandde de bal voor de voeten van Wouter de Jonge die overzicht bewaarde en de bal panklaar legde voor Sander Hoeks die het leder tegen de touwen schoot, 0-1. Niet lang daarna besloot Wouter dat het tijd was om zelf maar even een doelpuntje mee te pikken en schoot 1 op 1 koelbloedig binnen, 0-2.
Na deze vroege meevallers werd het voor Amicitia wat lastiger, ‘de trainer’ (Rens Hendriks) viel geblesseerd uit met een lies blessure en niet kort daarna besloot ook Sander Hoeks dat hij niet verder kon door een hamstring blessure. Hierdoor kwamen Ruben van Kammen en Lars van Hoof binnen de lijnen. Het spel van de Amicitianen kakte daarna wat in waardoor ook de Monnik spaarzame mogelijkheden kreeg, met als gevolg een schot vanuit de 2de lijn die in de kruising belandde, 1-2.

Met deze stand werd gerust en men sprak uit tevreden te zijn over het vertoonde spel. Rick Last werd gewisseld voor naamgenoot Rick Pos. De jongens waren zich bewust dat ze er nog niet zijn en moesten waken voor verslapping.

DSC_6108Met een marginale voorsprong op het scorebord, werd geknokt voor iedere meter. Waarin de goed spelende Joris Moossdorff en en Joost Kampman voorop gingen. Toch bleef het de Monnik een stugge ploeg die zo nu en dan kansen wist te creëren. Met een grote kans waarbij Bart met een mooie redding ervoor zorgde dat we de voorsprong behielden. Met een beetje hulp van de scheidsrechter verdiende Ruben van Kammen een penalty doordat hij onhandig van achteren op zijn been werd geraakt. Door het ontbreken van penalty specialist Adema, was het zijn huisgenoot Joost Kampman die dit klusje voor zijn rekening nam en feilloos binnen schoot, 1-3. Hiermee leek het verzet van de Monnik gebroken en werd er vlak voor tijd nog 1-4 gemaakt uit een terechte penalty die wederom werd benut door Joost Kampman. Een mooie overwinning voor de heren van zaterdag 3 die gevierd werd met de nodige alcoholische versnaperingen. Om in de avond het feest te verplaatsen richting de befaamde Tox bar., hier enkele quotes die een valide beeld schetsen van de avond.

Ik kwam thuis en toen zat Nando rechtop in de woonkamer in een stoel te slapen.
– S. Hoeks

Kennen jullie deze jongen en brengen jullie hem verder veilig naar huis?
– 2 Schierbiza Locals

Klik hier voor een compleet fotoverslag van de wedstrijd

To Top