Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 heeft moeite met het net te vinden tegen Lycurgus

Na drie weken vrij te zijn geweest, was het weer zo ver. Amicitia zaterdag 3 mocht aantreden tegen Lycurgus 6. Een deel van het team was aan het begin van de middag wezen kijken bij de concurrent BeQuick 1887 dat op steenworp afstand aantrad tegen de Monnik 1. Een affiche dat mag worden gezien als een topper in de vierde klasse reserve. Deze topper eindigde in een 1-1 gelijkspel, wat ervoor zorgt dat we bij winst twee punten afstand konden nemen van nummer twee BeQuick 1887.

Ik heb nogal droge lippen, ik weet niet of ik de hele wedstrijd vol hou.-
Joris Moossdorff

DSC_6136Om 15:30 klonk het eerste fluitsignaal onder de bezielende leiding van Laurens de Wit die bereid was ons te fluiten (waarvoor dank). Er werd in een laag tempo gevoetbald en het balletje ging rustig van voet naar voet. Er werd via voorzetten vooral voor gevaar gezorgd, waarbij Thijs Adema met het hoofd meerdere malen een plaag bleek voor de verdediging van Lycurgus. Er werd in de eerste helft goed getikt en dit resulteerde via Thijs Adema in een mooie dieptepass over de laatste man waardoor Sander Hoeks één op één kwam en het balletje over de uitgekomen doelman tikte, 1-0.

Na deze 1-0 werd er gezocht naar de 2-0 maar in de afronding lukte het keer op keer niet. Wouter de Jonge was nog het dichtbij de 2-0 die in het vijfmeter gebied de bal niet langs de keeper wist te schuiven.

Er werd gerust met 1-0 en tevredenheid klonk over het vertoonde spel, met wat geduld zal die 2-0 vanzelf vallen luidde het devies.

Heeft er iemand nog wat interessants te melden (standaard opmerking die iedere rust wordt gemaakt nadat iedereen zijn voetbalhartje heeft gelucht)
– Ditmaal gemaakt door: Bart Wijfjes

DSC_6173De tweede helft werd gemakzuchtig gestart en er werden onnodige risico’s genomen doordat we in sommige fases één op één gingen spelen. Dit zorgde voor schoten uit de tweede lijn van Lycurgus waardoor ook Bart zich kon onderscheiden. Er werden nog de nodige kansen gecreëerd door Amicitia, waar wederom Wouter de Jonge erg dichtbij was maar ditmaal de paal hem weerhield van scoren.

De einduitslag bleef ondanks de kansen 1-0, een magere overwinning waardoor we wel goede zaken doen in de competitie. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben we alles in eigen hand en staan we twee punten los. Volgende week moeten we tegen LEO FC uit.

Hoe kan je nou kramp krijgen in de derde helft?
-Sander Hoeks

We moeten ook nog tegen TKB uit, dat betekend niet dat we dan daarna t*r*ng lam hoeven te worden.
– Nando Velis

 

Klik hier voor een fotoverslag

To Top