Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 op titelkoers!

Woensdagavond 18 mei stond er voor Amicitia zaterdag 3 een wedstrijd van groot belang op programma, we troffen de grootste overgebleven concurrent voor het kampioenschap Be Quick 1887 3. Voor enkele spelers van ons een pikante wedstrijd, omdat zij bij de tegenstander zijn opgeleid. Ook aan de teambuilding was trouwens gedacht, we waren op Pinksterzondag met een boyband-achtig gezelschap afgereisd naar Donovans XXL in Huize Maas. Dit met dank aan onze sponsor Café Donovans! Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekker potje voetbal. Deze wedstrijd werd eerder al 2x uitgesteld op verzoek van de tegenstander, ook deze keer waren zij niet compleet, maar gelukkig waren diverse spelers van een hoger team bereid gevonden mee te spelen. Dit maakte ons tot de underdog in deze wedstrijd, gelukkig zouden wij met een gelijkspel al best tevreden zijn. Ons voordeel was wel dat we nagenoeg compleet waren voor deze wedstrijd.

DSC_6625Een ietwat behoudende tactiek was het credo voor deze wedstrijd, we wilden het verschil maken op de counter. Dat lukte van begin af aan vrij aardig, BQ wist zich geen raad in de opbouw en wist slechts door middel van lange ballen de ‘16’ in te pompen gevaarlijk te worden. Bovendien werden de beste spelers als vanouds uitgeschakeld door de heren Moossdorff, Velis, en De Jonge. Dit zorgde in het eerste halfuur voor een kettingreactie aan gelukzalige momenten voor Amicitia. Allereerst, na 9 minuten wist Hent ‘het kanon’ Esmeijer de bal met dodelijke precisie in de kruising te deponeren. Slechts na 12 minuten werd het al 2-0, ditmaal wist Mart Vedder zich met zijn atletische lichaam door de verdediging te wurmen en de bal in het hoekje te prikken. Kortom een droomstart, ook werden de meeste duels in het voordeel van Amicitia beslist, hetgeen voor wat frustratie bij de tegenstander zorgde. Na 29 minuten wederom een mooie aanval van Amicitia, waarbij Joost Kampman, huisgenoot van, met een prachtige steekpass de uitmuntende loopactie van loopwonder Sander Hoeks beloonde, die de bal in een uiterste opging over de keeper liftte, 3-0! Daarna was de honger wat gestild en werd BQ de kans gegund wat meer in het ritme te komen. Echte kansen voor de tegenstander bleven echter uit. De grootste kans was wederom van Amicitia, de bal wist er na een enorme flipperkast echter niet in te vallen, twee keer was iemand op de lijn ons de baas.

In de rust heerste tevredenheid, en, geheel toepasselijk ook rust. ‘De trainer’ Rens Hendriks deed zijn zegje, en men was blij met het functioneren van het gehele team. Thomas Aarts en Igor Schut wisten dat zij het uitstekend voor elkaar hadden als centraal duo zijnde, en dat klopte als een bus. Aarts functioneert het beste zonder teveel opdrachten concludeerde de trainer en hij hield zelf de thee tegen de ballen, waarvan hij genoot. Er werden nog geen wissels toegepast, hetgeen niet nodig was, maar ook een sympathieke geste van de mannen op de bank.

DSC_6619De tweede helft functioneerde Amicitia zaterdag 3 wat minder sterk dan in de eerste helft. De energie vloeide wat weg en BQ toonde bij tijd en wijle verzorgd voetbal. Dit leidde niet tot al te veel kansen, maar wel tot kramp bij enkele van de onzen. Joris Moossdorff moest zich laten vervangen door Rens Hendriks en ook Mart Vedder moest even later het veld verlaten en Rick Last kwam er voor hem bij. Helaas kwamen wij even later door een gele kaart met een mannetje minder te staan 10 minuten lang, opzich een begrijpelijke beslissing van de uitstekend leidende scheidsrechter. BQ wist daarvan te profiteren door een vakkundige voorzet vanaf een meter of 30 van de goal, die prachtig tegendraads werd ingekopt: 3-1. Het werd daardoor ‘do or die’ voor Amicitia. Men had echter tot dan toe al 65 minuten lang laten zien dat we niets minder wilden dan de 3 punten. De strijd en werklust die aan de dag werd gelegd was bewonderenswaardig en werd uiteindelijk ook beloond. BQ werd nog 2x echt gevaarlijk, maar Bart Wijfjes kon zich daardoor onderscheiden in de goal en dat deed hij uiteraard ook.

Een prachtige teamprestatie leidde tot een 3-1 overwinning. Speciale dank gaat uit naar Lars van Hoof en Rick Pos, dit niet geheel fit het belang van deze wedstrijd inzagen en niet mee hebben gedaan. Een mooi gebaar. Ook wordt Rick ‘papa’ Pos bedankt voor het bekwaam hanteren van de vlag gedurende 90 minuten. Na de wedstrijd werd de overwinning luidkeels gevierd. De stand leert ons dat we zeer waarschijnlijk nog maar 1 punt hoeven te halen in 2 wedstrijden, maar om echt zeker te zijn hebben we er nog 2 nodig. We treffen nog tweemaal FC Leo uit Leens. Eerst uit, komende dinsdagavond en dan zaterdag 28 mei thuis. Na die wedstrijd zal vermoedelijk een prachtig feest losbarsten bij Amicitia vanwege het tweede kampioenschap op rij van Amicitia zaterdag 3.

Nog wat leuke feitjes:

  • Igor Schut wordt binnen enkele dagen/uren/minuten voor het eerst vader.
  • Joost Kampman staat al weken achter elkaar rond 6 uur op voor zijn co-schappen.
  • Rick Last kan steeds beter autorijden.
  • Lars van Hoof is nog altijd verliefd en we gunnen het hem.
  • Joris Moossdorff is nog altijd ongeslagen op het Gronings Kampioenschap Voetbalquiz en gaat binnenkort weer deelnemen.
  • Judith Hardam heeft weer prachtige kiekjes geschoten.

Minder leuk feitje:

  • We missen allemaal Tom Koning, momenteel op stage in de Randstad en hopen hem snel weer te zien schitteren in ons rood-witte tenue.

Klik hier voor een fotoverslag

To Top