Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 blijft meedoen in de middenmoot

Zaterdag 5 november was het weer zo ver de ras atleten van Amicitia zaterdag 3 mochten aantreden in een avond wedstrijd om 18:30 uit bij vv Stadspark. Een late wedstrijd waardoor er voldoende tijd zou moeten zijn voor onze spelers om te zijn herstelt van de avond ervoor om vervolgens tijdig ten tonele te verschijnen. Niets bleek minder waar; de meeste spelers waren laat aanwezig waardoor er weinig tijd was om te shinen in onze nieuwe trainingsjacks. Deze jacks zijn het product van een vruchtbare samenwerking met café Donovans, die ons ook al eerder voorzag van een tenue. Wij raden u allen dan ook aan eens te borrelen in dit gezellige etablissement waar opzwepende beats je er toe dwingen er een wel geplaatst twerkje eruit te gooien.

Genoeg gedraald hoe verging het de heren in deze wedstrijd. Amictia zaterdag 3 begon redelijk aan de pot en lieten het balletje op het kunstgras in een hoog tempo rondgaan. Dit degelijke tempo werd mede mogelijk gemaakt door een felle tegenstander die ervoor zorgde dat er nergens ruimte was voor verslapping. Dit dwong Amicitia in haar vertrouwde spelletje, waarbij we inzakten en met snelle uitbraken eruit probeerde te komen. Dit lukte via de dienstdoende aanvallers met wisselend succes, vaak ontbrak het nog aan een fijne eindpass waardoor we weinig echte grote kansen creëerden. 
Na zo’n 25 minuten spelen lukte het een keer wel om de ruimte te vinden via Thijs Adema die de laatste sta in de weg dwong tot een overtreding met een vileine kap beweging. De scheidsrechter beoordeelde deze overtreding op de rand zestien als een penalty. Adema besloot een ongeschreven voetbalregel te breken en eiste de penal op om vervolgens koelbloedig de 1-0 binnen te schieten.
Na deze penal konden we helaas niet doordrukken doordat de  Stadsparkers er fel op bleven zitten. We gingen dan ook rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust werden Lars van Hoof en Ruben van Kammen ingebracht, die beiden al excelleerden in de warming up met maar liefst 3 initialen op de nieuwe jacks. Dit leidde tot de nodige jaloezie bij menigeen maar dan ook wel weer direct het besef dat we blij mogen zijn dat we zo nu en dan in de schaduw van deze heren mogen staan.

Eenmaal begonnen aan de 2de helft werd al snel duidelijk dat de Stadsparkers niet besloten in te kakken. Sterker nog ze gingen lustig opzoek naar de 1-1. Toch bleek dit lange tijd moeilijk genoeg door ons goed spelende centrale duo: Schut en Aarts en als ook zij waren gepasseerd was er altijd nog onze keepert Bart Wijfjes die besloot uit te blinken deze avond. Dit zorgde ervoor dat we lange tijd de voorsprong wisten te verdedigen maar uiteindelijk viel de gelijkmaker toch door een bal die bleef hangen in de 16 en pardoes belandde voor de voeten van een Stadsparker die niet nadacht en het leder tegen de touwen schoot, 1-1.
Met nog de nodige minuten op de klok kregen beide ploegen nog enkele kansen maar werd niet meer het net gevonden.

Een gelijkspel waar Amicitia zaterdag 3 mee kon leven. Aankomende weken kunnen de atleten bijkomen en na deze korte rustperiode zal op 26 november thuis worden aangetreden tegen SV Bedum 4 om 14:30, komt allen! (entree: Gratis)

To Top