Wedstrijdverslagen

Zaterdag 3 doet weer mee in 3de klasse reserve

Afgelopen zaterdag kwam Aduard op sportpark Coendersborg aan om aan te treden tegen Amicitia zaterdag 3. Zaterdag 3 kende in de voorgaande wedstrijden een periode van wederopstanding, na een matig begin van de competitie. Na twee overwinningen werd het volgens de mannen tijd om de zegereeks voort te zetten. Dit bleek aan het eind van de zonnige zaterdagmiddag het geval te zijn.

De wedstrijd bleek echter niet zo te beginnen als gehoopt. Na een steekpass wilde Rens afronden, kwam in botsing met de keeper van Aduard en duikelde over de goalie heen. De spits kwam vrij ongelukkig terecht en achteraf bleek dat Rens een sleutelbeenbreuk had opgelopen. Hierdoor kan Rens de komende periode zijn grootste hobby niet ten uitvoering brengen. De ploeg wenst ‘de trainer’ veel sterkte bij het revalidatieproces.

De Amicitianen wisten desondanks dit incident het goede begin van de wedstrijd voor te zetten. Ook met vervanger Mart binnen de lijnen ging de ploeg geconcentreerd verder aan de wedstrijd. Mede door een goede organisatie wist zaterdag 3 meerdere kansen te creëren. Een van deze kansen resulteerde voor de pauze nog in een voorsprong. Sander Hoeks werd weer eens de diepte in gestuurd en schoof deze kans keurig tegen de touwen: 1-0.

Zoals gebruikelijk werden de mogelijke wissels in de rust besproken. Uiteraard werd er even bij de scheidsrechter geïnformeerd of er door gewisseld mocht worden. Echter hadden de mannen van Aduard dit liever niet. Hierdoor moesten paar frisse krachten nog even wachten.

Met een van de wissels die wel de lijnen mocht komen, Rick Last, ging de ploeg uiteraard nog beter draaien. Net als in de eerste helft werden er in de tweede helft bijna geen kansen weg gegeven. Waar de mannen van Aduard op elkaar bleven mokken, wisten de Amicitianen tot meerdere kansen te komen. Een mooie uitgespeelde aanval wist Mart fraai af te ronden met een halve omhaal: 2-0.

Hierna lieten de Amicitianen buiten een derde goal om nog mooie dingen zien. Zo zag aanvoerder Joost zijn volley op de lat uiteenspatten. Ook de derde goal kwam voort uit een fraaie uitbraak. Sander Hoeks bleek niet zelfzuchtig en bood invaller Gunther de kans om de derde treffer aan te tekenen. Gunter wist de bal voor leeg doel binnen te schuiven, waardoor wederom een invaller het net wist te vinden. Terwijl ‘de trainer’ onderweg was naar het ziekenhuis, bleek zijn hand toch zichtbaar: 3-0.

Met deze keurig overwinning kan zaterdag 3 zeggen dat zij bezig is aan een reeks. Deze reeks zal helaas voortgezet moeten worden zonder Sander Hoeks, die tijdelijk naar het buitenland vertrekt. Met zijn betrokkenheid bij alle 3 goals neemt Sander tijdelijk afscheid in stijl. Wij wensen Sander veel plezier en wijsheid toe.

Komend weekend wacht een avondwedstrijd in en tegen Stadspark. Om 18:30 zal deze wedstrijd gespeeld worden. Hier zal ook de nieuwe trainingstop getoond worden, die mede mogelijk gemaakt is door de sponsor, café Donovan’s. Daarvoor willen wij de sponsor hartelijk danken. Dit zien wij dan ook als een voortzetting van de succesvolle samenwerking. Komt u allen komende zaterdag kijken of zaterdag 3 haar reeks voort weet zetten.

To Top