Wedstrijdverslagen

Amicitia wint de GliAm cup

Afgelopen zaterdag, zaterdag 26 augustus, stond de GliAm cup op de Amicitia agenda. Hieraan deden drie verschillende Amicitia teams mee, te noemen zaterdag 1, 2 en 3. Het toernooi vond plaats op sportpark de Groenenberg, waar v.v. Glimmen is gevestigd. De naam GliAm cup komt dan ook voort uit de combinatie van namen van beide voetbalclubs. De zonnige dag bracht Amicitia goede resultaten.

De eer was aan zaterdag 2 om het toernooi om 12:30 in gang te schieten. Zij traden aan tegen de het tweede van de plaatselijke v.v. Waar de kansen over en weer gingen, was het Glimmen die naarmate de wedstrijd vorderde de overhand nam. Dit resulteerde in de tweede helft, na een overtreding in de 16, in een strafschop voor Glimmen. Deze werd echter stijlvol uit de hoek gepakt door de goed keepende Peter Idskes. Deze wist in de volle 90 minuten, met de solide verdediging voor zijn neus, geen enkele tegentreffer te incasseren. Echter was zaterdag 2 zelf ook niet bij machten om een doelpunt te maken, waardoor de brilstand na 90 minuten nog steeds op het bord stond. De regelgeving bij de, voor de tweede keer gehouden, GliAm cup, leert dat er na de 90 minuten + blessuretijd direct overgegaan wordt op strafschoppen. Ook hier wist v.v. Glimmen keeper Idskes niet van de wijs te brengen. Nadat Glimmen haar vijfde penalty niet wist te benutten, zorgde August Kuipers voor het eerste Amicitia succes van de dag.

Om 14:30 mochten de andere twee Amicitia teams beginnen aan hun wedstrijden tegen v.v. Glimmen. Op het hoofdveld trad zaterdag 1 aan. Zaterdag 1 speelde goed geconcentreerd vanuit een goede organisatie. De ploeg van trainer Jakob Zwart leek de wedstrijd over de streep te trekken, maar gaf een overwinning in de blessuretijd uit handen: 2-2. Hiermee werden de twee treffers van Ewout Meeuwsen gedeeltelijk teniet gedaan. Na de gelijkmaker klonk direct het laatste fluitsignaal. Qua kansen had zaterdag 1 recht gehad op de overwinning, maar de ploeg kon leven met een gelijkspel tegen v.v. Glimmen 1. Dit mede door het feit dat Glimmen aankomend voetbalseizoen een klasse hoger speelt dan Amicitia zaterdag 1. Scheidsrechter en Amicitia clubman Laurens de Wit besloot, in tegenstelling tot de wedstrijd van zaterdag 2, geen strafschoppen meer te laten nemen.

Ook om 14:30 begon de wedstrijd van zaterdag 3. De ploeg van trainer Rens Hendriks leek op voorhand favoriet. De in de 4de klasse reserve spelende ploeg mocht aantreden tegen Glimmen 3, wat twee klassen lager speelt aankomend seizoen. Waar Glimmen in de eerste 20 minuten nog redelijk mee wist te komen, nam zaterdag 3 in de rest van de wedstrijd ruim afstand. Mede door een viertal treffers van Hent Esmeijer eindigde de wedstrijd in 1-9. 

Door de positieve resultaten kan Amicitia voor het seizoen 2017-2018 de eerste prijs beschrijven. Alle teams hebben genoten van de zonnige dag. Amicitia wil v.v. Glimmen bedanken voor het beschikbaar stellen van haar velden en hoopt op een mogelijke voortgang van het toernooi in het volgende voetbalseizoen.

 

To Top