Wedstrijdverslagen

Amicitia 3 tegen een team van Groen Geel

Het was alweer de derde bekerwedstrijd en de vierde wedstrijd ter voorbereiding aan de competitie. Tevens wordt het seizoen begonnen met twee aanwinsten. Roy en Maat hebben zich bij ons gevoegd en al snel voelden ze zich op hun plek in dit vriendelijke vriendenteam…hoop ik.

Na een 8-2 verlies en twee overwinningen van 9-1 en 4-1 werd het tijd om ons te meten met onze stadse tegenstander Groen Geel. Onder leiding van clublegende Nico begon de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Amicitia het overwicht had, maar dit resulteerde niet gelijk in een doelpunt. Joris Moossdorff probeerde na een kwartier spelen een omhaal, maar ondervond dat de zwaartekracht toch echt te sterk was. Het was wel een behoorlijk leuk gezicht. Na aandringen op het doel van Groen Geel was het dan uiteindelijk de nieuwe aanwinst Roy die van zich liet spreken. Met de koelbloedigheid van een marinier wist hij de bal achter de doelman te schuiven. 1-0!

Groen Geel was af en toe ook in de buurt van het doel van Amicitia, vooralsnog werden deze aanvallen afgeslagen. Tot er zo’n 5 minuten na de openingstreffer een slordigheidje te bespeuren was. De linksbuiten van Groen Geel pakte zijn kans en rende als een dolle hond langs de lijn. Met een bekeken schot passeerde hij de altijd betrouwbare doelman Bart in de verre hoek. Maar natuurlijk laat Amicitia 3 zich niet zomaar uit het veld slaan. Het team was erop gebrand om weer op voorsprong te komen. Amicitia bleef druk zetten op de doelman met schoten van Joris, Wouter. Na een poging van Mart moest er een hokschop worden genomen, laatst genoemde nam ook de hoekschop. Deze belande boven op de bol bij Wouter die zich behoorlijk keurig had vrijgelopen bij de eerste paal. 2-1! Met deze stand werd er gerust.

In de rust werden de tactieken uiteraard uitvoerig besproken en werden er maar liefst 4 wissels toegepast.
In de 2de helft was het voornamelijk Amicitia dat het overwicht had, maar kon dit niet omzetten in doelpunten. Er moet duidelijk nog bij een aantal jongens op afwerken worden getraind…….*kuch* Mart *kuch*. Uiteindelijk maar toch kwam de 3-1 score op het spreekwoordelijke scorebord. Mart zag Thijs aan de andere kant opstomen en met een afgemeten pass over een 40 meter kwam voor de voeten van Thijs, hij nam hem uitstekend aan en wist af te ronden door hem rustig langs de keeper te schuiven.

De overwinning werd uiteraard gevierd met een festiviteit in de kleedkamer, waar wij overigens ook nog een fijn bezoek kregen van de voorzitter die een bijzonder mooi pleidooi hield.
Amicitia 3 is klaar voor de reserve 4de klasse!

To Top