Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 en de gewonnen punten

Leuk dat je geklikt hebt om het verslag te lezen, bedankt hiervoor. De mooie mannen van zaterdag 3 moesten optreden tegen een van de vele teams van The Knickebockers, ofwel TKB. Vooraf werden er al een aantal dingen vastgesteld, zo was het gras lekker lang en dan weet je van te voren dat het een stroperige wedstrijd wordt.

De wedstrijd begon wat onstuimig en onwennig met wat foutieve passes in de eerste 5 minuten. Ook bleek in de eerste minuten dat we te maken hadden met een zeer onzekere studentscheidsrechter. Hij kwam een beetje over als een brugklasser ten midden van allemaal 6de jaars leerlingen. Dit leverde ook hele leuke interacties op tussen speler en scheidsrechter. Zo werd er een goal van TKB afgekeurd, omdat de bal al een meter achter was en de scheids had dit niet gezien. De spelers van Amicitia attendeerde hem hierop, zo werd het doelpunt een doeltrap. De eerste goal kwam achter Amicitia te staan. Een hoekschop van Joris Moossdorff belandde bij Thijs Adema (ik weet niet of je Thijs kent, maar hij ziet er niet extreem lenig uit). Thijs bedacht zich niet en strekte zijn been hoog boven zijn hoofd met een soort halve omhaal beweging plantte hij de bal zo in de kruising, zeer knap.

Er werden een aantal wissels uitgevoerd in de rust, want het warme weer was voor sommige te veel geworden. In het begin van de tweede helft moest Amicitia een tegentreffer incasseren, 1-1, maar daarna was de tweede helft helemaal voor Amicitia zaterdag 3. Als een geoliede machine gingen ze te werk. Het was wederom Thijs Adema die de roodhemden op voorsprong bracht. Hij stuurde met een mooie beweging drie spelers het bos in en wist van 5 meter afstand koelbloedig af te ronden. 2-1. Eventjes later wist Thijs Adema, Mart Vedder te vinden. Met een korte solo aan de linkerkant trok hij naar binnen en wist van randje 16 de bal laag in de verre hoek te deponeren: 3-1.

Tussentijds gebeurden er soms rare dingen op het veld. Zo heeft de schrijver van het verslag smakelijk gelachen om de nummer 23 van TKB. Een speler die heel snel opgejaagd was en zeer gefrustreerd reageerde op alles wat er gebeurde. Leuk om te zien dat niet iedereen met emoties overweg kan. Inmiddels werd er ook weer een hoekschop genomen, door Mart Vedder. Hij wist Wouter de Jonge bij de eerste paal te vinden en die kopte de bal door naar Thijs Adema. Deze man van de wedstrijd wist zijn hattrick te maken door een mooie volley. De bal ging snoeihard in het dak van het doel: 4-1. Toen was TKB weer wakker en deden snel iets terug. Met een geslepen pass werd de verdediging verrast en wist TKB te scoren, 4-2. Na een rare beslissing van de onzekere scheidsrechter moest TKB een vrije trap nemen van zo’n 20 meter van het doel. Het schot ging via de arm van Rens Hendriks achter de sluitpost van Amicitia, Bart Wijffjes. Zo werd het 4-3. Dit was ook de uitslag van de wedstrijd.

Amicitia zaterdag 3 heeft haar eerste punten binnen. De derde helft was tevens leuk. Zo werd er lekker in het hooi gespeeld en luid gezongen. Als je nieuwsgierig bent naar foto’s van deze derde helft. Dan heeft Lars van Hoof een fotocollage gemaakt. Je moet hem maar even vragen naar de details. Volgende week wacht weer een nieuwe tegenstander. Komt allen kijken, het is heel leuk.

To Top