Wedstrijdverslagen

Amicitia zat 3 tegen Stadspark was zeer gezellig

Voorafgaand aan de wedstrijd was iedereen goed gemutst, zeker de heet Gunther Staal. Deze man beleefde de betreffende zaterdag zijn 29ste verjaring. Het weer was iets minder feestelijk, het zou namelijk de middag blijven regenen.

Met een teamspeler(Maat) die als scheidsrechter fungeerde begonnen wij de wedstrijd. Het was zeer glad op het hoofdveld van Amicitia, de geruchten gaan dat dit door regen was gekomen. Vele glijpartijen deden zich dan ook voor en bij slidings moest je je hart soms vasthouden. Amicitia was de eerste helft de iets betere partij, maar de aantal goede kansen die zij krijgen werden niet benut. Ook was er veel gemor over enkele beslissingen van de scheidsrechter. Dit leidde soms tot een berhoorlijke consternatie. Zo blijkt ook maar weer duidelijk dat een scheidsrechtercursus handig is als je een wedstrijd wil leiden en daarmee nemen wij een petje af voor de scheidsrechters die de club Amicitia rijk is.
Al met al was het een morrende enerverende eerste helft met als tussenstand 0-0.

Aangezien de druk flink was toegenomen bij de scheidsrechter is deze vervangen door een andere teamspeler (Roy). Met nog een aantal wissels begonnen we de 2de helft met frisse moet. Het begon gelijk lekker discutabel, want had Stadspark een penalty moeten krijgen wegens vermeend hands Thomas Aarts. Deze werd niet gegeven en het spel ging door. Het was uiteindelijk Stadspark die op voorsprong kwam. De bal lag voor het doel van Amicitia en de twee verdedigers van Amicitia ging vriendelijk beiden een stap achteruit zodat er gescoord kon worden.
Het duurde niet heel lang voordat Amicitia de stand weer gelijk trok. Tom Koning stond aan een vrije bal en zag Mart Vedder vrijstaan op zo’n 20 meter van de goal. Met een lage pass nam Mart de bal aan en vanaf randje 16 werd de bal kruislings binnenkantpaal geschoten.
Met nog een flink aantal discutabele momenten en wederom flink veel gemor was het Amicitia die op voorsprong kwam. Thijs Adema ging achter de vrije bal staan die zo’n 19 meter en 54 centimeter van het doel lag. Deze werd keurig hard in de hoek van de keeper binnengeschoten.
Dit was echter niet het laatste doelpunt. Het laatste doelpunt kwam vanaf de kant van Stadspark, waardoor de uitslag eindigde in een terechte 2-2.

Het was een enerverende middag met als resultaat dat het bier weer goed smaakte.
Volgende week wordt er gespeeld in Haren tegen Be Quick. Mocht je je vervelen…we spelen om 1700 uur bij Be Quick.

To Top