Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 verliest uit bij BeQuick1887

Op een druilerige namiddag op zaterdag 7 oktober traden de Amicitianen van zaterdag drie aan tegen BeQuick1887 drie. Voor sommigen was dit een warm bad omdat zij een roemrucht verleden kennen bij deze vereniging van welgestelden. Want in de gelederen hadden we deze dag: Rick Last, Gunther Staal, Rens Hendriks, Thomas Aarts en Thijs Adema allen spelers die met wisselend succes tegen een balletje hebben leren trappen bij BeQuick1887.

Op het natte kunstgras traden de heren aan en klonk om 17:00uur het startsein van een moeilijke pot voetbal. We kenden de heren namelijk nog van onze kampioensschap twee seizoenen terug waarin wij uiteindelijk na veel strijd aan het langste eind trokken.
Ook deze dag werd er veel strijd geleverd en bleken beide teams erg aan elkaar gewaagd. Amicitia zakte in en liet BeQuick het spel maken en reageerde soms met een uitvalletje maar wist niet toe te komen aan het tiki-taka voetbal dat het graag speelt. BeQuick speelde het eerste half uur beter maar wist geen grote kansen te creëren. Toch wist het wel te scoren uit een corner, doordat Rick Last de bal vergat weg te koppen bij de eerste paal waarna een BeQuicker koeltjes binnen kon tikken. Na deze tegenvaller lieten de Amicitianen onder leiding van motor op het middenveld Thijs Adema niet de koppies hangen. Er werd gebikkeld en er werden van beide kanten tackels gemaakt die op het randje waren en soms erover. Na een tackle buiten de zestien van Thomas Aarts (grote voorbeeld Materazzi) vond een speler van BeQuick het genoeg en begon een kleine stoeipartij die voor de scheids reden was om toch maar eens een kaart te trekken. Door deze schermutseling stond BeQuick 10 minuten met 10 man, waar we geen gebruik van wisten te maken ondanks enkele pogingen van Amicitia.

In de rust werd er gekeken hoe we de ruime selectie allen minuten konden laten maken. Dit lukte zowaar in harmonie en men dronk in alle rust de welverdiende Da Hong Pao thee op (althans zoiets verwacht je wel van BeQuick).

In de tweede helft werd er wederom gestreden voor iedere meter en liet tank Moossdorff een spoor van vernieling achter. De ene na de andere BeQuicker die in aanraking kwam met het wel getrainde lijf van deze ‘rode Gatusso’ moest het speelveld met een kwetsuur verlaten. Het enthousiasme dat Moossdorff op de mat legde moet onze nieuwe atleet die speelt onder de bijnaam ‘Maat’ hebben beïnvloed tot het maken van een overduidelijke sliding op de man in de zestien. De scheids kon niet anders dan overgaan tot het geven van een penalty. Deze buitenkans werd wederom door BeQuick verzilverd, 2-0.
Na dit doelpunt tegen gaf Amicitia nog niet op en probeerden we uit alle macht kansen te creëren, toch lukte dit niet doordat de verdediging van BeQuick stond als een huis. Toch besloot BeQuick dat we wel een doelpunt verdiend hadden, er volgde een kolderiek moment waarop een BeQuicker de bal keihard wou wegwerken maar hierbij niet een medespeler ontzag. Het leder vloog hierdoor richting eigen doel en had dusdanig veel snelheid en hoogte dat de goalie van dienst verrast werd, 2-1.

Helaas wisten de Amicitianen niet een gelijkmaker te maken en verloor het voor het eerst dit seizoen. Aanstaande zaterdag wacht ons thuis ACV uit Assen met hopelijk meer succes. Komt allen!

 

To Top