Wedstrijdverslagen

Wij mochten voetballen tegen ACV 6

Vandaag mochten wij voetballen tegen ACV uit Assen. ACV, dat zich op twitter de ‘mooisteclub’ noemt maar slechts 3.8 van de 5 sterren krijgt bij google reviews, stond bovenaan waar wij in de middenmoot bivakkeerden. Gelukkig komen wij zelf terug uit de derde klasse en zijn wij dus een extreem hoog niveau gewend.

Voor de wedstrijd gaf Thijs Adema aan dat het mooi weer was en dat wij allemaal knappe jongens in ons team hebben die voor een prestatie willen gaan. Toch waren er enkele knappe jongens afwezig; Thomas Aarts, die net als de meerderheid van ons team strijdt tegen volksvijand nummer 1; overgewicht, had vandaag de strijd verloren en bleef thuis. Ook Ruben van Kammen was om nog onbekende redenen afwezig. Ruben als je dit leest, laat wat van je horen we zijn ongerust man. De overige afwezigen waren weldegelijk afwezig, maar helaas niet knap. We speelden vandaag op gewoon gras en voor ons gevoel staan we dan al 1-0 achter. Dit gevoel werd kracht bij gezet door Lars van Hoof, die twijfelend de vlag omhoog stak en niet kon voorkomen dat ACV op voorsprong kwam. Verder ging het best aardig; we waren veelvuldig in balbezit, maar creëerden nog iets te weinig. Assen had een duidelijk plan: zij speelden allemaal lange ballen in de richting van hun snelle spits. Gelukkig stond het dynamische duo Rick Last en Rens Hendriks hun mannetje in de sprintduels. In de rust werden de nodige verbeterpunten aangegeven.

Na de rust kwamen hier nog enkele verbeterpunten bij. Toch kregen wij al vrij een penalty die onder toeziend oog van voormalig stylist Henk Vos werd binnengeschoten door een andere stylist; Hent Esmeijer. De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht en Roy schoot na een mooie actie hard op de lat. In een verder sportieve wedstrijd toch een onsportief voorval; de spits van ACV werd diepgestuurd waarop onze keeper, Bart Wijfjes, heel hard los riep. De spits van ACV gaf hier geen gehoor aan en schoot de 2-1 binnen. Wij moesten dus weer op zoek naar de gelijkmaker en gelukkig lukte dit ook nog. Een vrije trap van Mart Vedder raakte de lat waarna Sander Hoeks attent reageerde. Hoeks (36), die aangaf dat hij onderweg naar de voetbal, als tractorista pur sang, moest wachten op een tractor die de weg vanuit Tolbert blokkeerde, bepaalde de eindstand op 2-2. Al met al weer een spectaculaire middag die qua niveau deed denken aan een gemiddeld dagje uit met het fonds gehandicaptensport. Op veler verzoek nog enkele quotejes om het verslag te eindigen:

Ik peins er niet over om de man op te pakken, ik hoop dat Joost dat doet (Rens Hendriks)

Ik ben te laat omdat ik mijn moeder naar het station moest brengen (Judith Hardam)

Ik ga straks lekker worteltjes eten (Joost Kampman)

Hoezo? (Nando Velis)

To Top