Wedstrijdverslagen

Zaterdag 3 weet weer wat winnen is!

Na de 3-2 nederlaag van het vorige weekend, tegen het daarvoor puntloze Gorecht, stond er dit weekend de derby tegen Oranje Nassau op het programma.

Joris Moossdorff, net terug van een enkelblessure moest al vroegtijdig het veld verlaten met een klacht aan zijn andere enkel. Deze blessure valt volledig te wijten aan het grasveld dat niet te wensen over hield. Zo is niet elke blessure aan het kunstgras te danken, wellicht was deze blessure niet eens ontstaan op kunstgras! Wouter de Jonge, die zelf net weer fit was na een weekje ziek zijn, kwam hem vervangen. Doordat niet alleen Joris maar ook Wouter als een getalenteerde voetballer te boek staat raakte Amicitia hier niet van in de war. Sterker nog, na een flitsende actie van Rens Hendriks die op snelheid zijn man voorbij ging en vanaf de achterlijn de bal kon terugleggen op de vrijstaande Thijs Adema stond de 1-0 op het scorebord. Thijs maakte hiermee alweer zijn 9e doelpunt van het seizoen en staat nu zelfs bovenaan de topscorerslijst nog boven Hent Esmeijer! Doordat Amicitia iets te veel achterin bleef rondtikken op het slechte veld kreeg Oranje Nassau ook nog een aantal kansjes. Gelukkig voor ons gingen deze er niet in en kon gelegenheids keeper Roy Eijgelaar ongepasseerd aan de thee beginnen.

In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd. Zo kwam Lars van Hoof er in voor Rick Last, die zeg goed herstelde nadat hij vorige week duizelig was geworden van de linksbuiten van Gorecht. Jaap Feitsma kwam er in voor Rens Hendriks. Doelpuntenmaker Thijs Adema maakte plaats voor Ruben van Kammen. Dit alles zorgde er voor dat Amicitia wat twijfelachtig begon aan de tweede helft, waardoor Oranje Nassau wat meer in de wedstrijd kon komen. Na een scrimmage voor de goal Oranje Nassau de bal dan toch voorbij Roy krijgen en daardoor konden we wederom niet de nul houden met Thomas Aarts in het veld. Ook hield Scheidsrechter Mart Vedder de kaarten op zak, waardoor Nando Velis geluk had dat hij 90 minuten kon spelen in plaats van 80.

Na een keurige steekpass van Joost, waren het enkel nog Ruben van Kammen en de keeper van Oranje Nassau die in een sprintduel bij de bal konden komen. Gelukkig had Ruben voor de wedstrijd nog een blikje Dr. Pepper en een banaan gehad waardoor hij dit sprintduel kon winnen. De keeper van Oranje Nassau had hier niet op gerekend en leek wel op haast identieke wijze als de keeper van Mainz de bal volledig te missen, echter raakte hij niet de penaltystip maar de enkel van Ruben. Gelukkig kon Ruben wel eerst de bal langs de keeper schuiven waardoor het netje bolde (2-1). Hierna werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld door Amicitia, zo werd er niet meer risicovol uitverdedigd en werden er veel ballen over de zijlijn, en zelfs de achterlijn van Oranje Nassau geschoten. Echter had Hent Esmeijer op gelijke hoogte met Thijs kunnen en moeten komen, waarom dit niet gebeurde is nog steeds onduidelijk.

Man of the Match was Tom Koning die nu al 180 minuten achter elkaar heen en weer heeft gerend.
Hieronder de gevolgen van het grasveld van Amicitia: de enkel van Ruben, en de enkel van Joris.

Volgende week mag Amicitia aantreden om 17.00 uit bij TKB wat nog ongeslagen is. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 18 november om 13.15 tegen VVK die tot nu toe puntloos onderaan staan. Hierna is er in de kantine Novemberfest een goede reden dus om het sportpark op te zoeken!

 

To Top