Wedstrijdverslagen

Zaterdag 3 wint ondanks afwezigheid sterspelers

Afgelopen zaterdag stond voor de rasatleten en overige spelers van zaterdag 3 eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Tegenstander van dienst was Lycurgus. Lycurgus was de Spartaanse wetgever, wiens leven volgens wikipedia een ondoordringbaar duister web van mythes en legendes was. Datzelfde gold helaas niet voor de defensie van Lycurgus, leest u verder.

De personele bezetting bij zaterdag 3 is wekelijks dunnetjes, deze wedstrijd waren verschillende spelers afwezig. Thomas Aarts, wekelijkse uitblinker en leuke vader, was naar de Ikea met zijn geliefde, berhoorlijk jaloersmakend. Lars van Hoof moest weer eens werken. Voor Young Urban Professional (YUP) Rick Last gold hetzelfde, hij nam zelfs afscheid van de hem zo geliefde Albert Heijn. Jaap Feitsma had weer pech en moest afzeggen vanwege zijn bronchitische aandoening. Helaas moesten ook geblesseerden Joris M., Hent Esmeijer, en Mart Vedder de wedstrijd missen, hopelijk kunnen zij nog voor de winterstop hun rentree maken. Zeer positief was de rentree van Tolboerter Sander Hoeks, die in theorie ook een YUP zou kunnen zijn, ware het niet dat hij in een dorp woont.

De wedstrijd zou om 14:30 aanvangen, maar vanwege verschillende omstandigheden veranderde dit elke tien minuten. Waar onze vorige thuiswedstrijd 2 weken eerder slechts een uur voor aanvang werd afgelast, dreigde bijna hetzelfde te gebeuren. Maar dankzij de onbaatzuchtige inzet van Tom Koning, die naar voren werd geschoven om alle tragische problemen rondom de wedstrijden van zaterdag 1 en 6 op te lossen, konden we om 15:15 toch nog aftrappen. Onze excuses aan Lycurgus voor deze perikelen en dank voor hun flexibiliteit.

De wedstrijd

Alle onrust voorafgaand aan de wedstrijd zorgde voor een chaotische openingsfase. Lygurcus beschikte over een zeer jong en beweeglijk team, 2 eigenschappen die bij ons redelijk ver te zoeken zijn. Zij begonnen dan ook sterk en terecht kwamen ze op een 0-1 voorsprong, een mooie counter werd verzilverd. Dat was voor zaterdag 3 signaal om een overwicht op te bouwen. Over(ge)wicht hadden we sowieso al wel, echter nu ook meer balbezit. Dat leidde eerst tot 2 vrije trappen randje 16, die via de paal en een fantastische redding van de Lycurgus keeper niet tot doelpunt werden gepromoveerd. Na een halfuur spelen wist Wouter de Jonge echter succesvol diep te gaan en kon hij vanuit een moeilijke hoek de keeper passeren, 1-1. Dit was tevens de ruststand, want verder gebeurde er weinig noemenswaardig.

Gunther Staal

Wie? Gunther Staal. Is een teamspeler van Amicitia zaterdag 3. Schittert regelmatig in afwezigheid. Tevens trotse koploper van het pitcherklassement. Hij was er vandaag weer tot vreugde van iedereen. Ook was hij de enige die al vooraf door had dat we om 15:15 zouden beginnen en kwam hij dus pas rustig om 14:30 aan op sportpark Coendersborg. Maar we waren blij dat hij in de tweede helft weer mee kon doen. We gunden hem een lekker potje voetbal. De aanvoerder van Lycurgus dacht daar echter anders over en plantte zijn noppen na zo’n 5 minuten spelen in de tweede helft nauwkeurig op de enkel van Gunther. Erg sneu, want zo bleef de wedstrijd voor Gunther beperkt tot deze 5 minuten.

Lycurgus putte hier moed uit en zette aan, dat leidde in de 60e minuut tot een doelpunt, 1-2. Opzich terecht, want we hadden op dat moment niet zoveel in te brengen. Technicus Rens Hendriks, tevens trainer, zag hierna aanleiding om zijn gouden rechtervoet in stelling te brengen, hij gaf een diepe bal richting Wouter de Jonge die op het punt stond om de bal in het netje te trappen. Helaas werd Wouter daarbij door meerdere Lycurgianen (?) omver gelopen, waardoor de uitstekend leidende referee een penalty toekende. Thijs Adema schoot deze binnen, 2-2.

Er was toen nog ongeveer een kwartier te gaan, waarin wij naar achteren werden gedrongen. Echter de stabiele verdediging (Nando Velis (broertje van), Igor Schut en de eerder genoemde metervreter Rens Hendriks) onder leiding van een andere YUP, Joost Kampman (al de tweede arts in ons team na Sander Hoeks), stond goed. Hoop dat bovenstaande nog leesbaar is met alle komma’s en haakjes. Mocht uit het niet snappen, neem dan even contact op met de zeer intelligente Tom Koning die dit soort zaken moeiteloos voor u ontrafeld.

Terug na de wedstrijd, 2-2 tussenstand dus. Wij kwamen conditioneel wat tekort, de enige echt fitte speler aan onze kant is Ruben van Kammen, hij scoorde in onze vorige wedstrijd de winnende goal en kroonde zich tot man of the match. Helaas had Ruben om vooralsnog onbekende redenen zijn dag niet, zo gaf hij zelf eerlijk aan. Daarom kwam de fysiek sterke Tom Koning weer in het veld. Dit bleek een gouden wissel. Duncan Velis kwam hierdoor namelijk als linksvoor te spelen. In een van de spaarzame uitbraken van onze kant was hij al bijna succesvol en na een corner van Roy Eijgelaar stond hij zes minuten voor tijd op de goede plek en scoorde hij tot zijn eigen verbazing. In de resterende minuten bleef Lycurgus drukken en werden nog een aantal pogingen uitstekend verwerkt door Bart Wijfjes, die wederom sterk stond te keepen. In de laatste minuut zette Roy Eijgelaar nog een indrukwekkende sprint van ongeveer 50 meter in waarmee hij uiteindelijk een Lycurgus speler net voor was en voor ons de 3-2 over de streep trok.

Kortom, 3 punten voor ons waardoor wij sinds begin november ongeslagen zijn, een uitmuntende prestatie. We hopen komende zaterdag uit bij Helpman over een voltallige selectie te beschikken en wederom te winnen.

To Top