Jeugd

Amicitia VMC niet in de problemen tegen FC Zuidlaren

Amicitia VMC is de tweede helft van de competitie goed begonnen met een overwinning op FC Zuidlaren. Onder leiding van scheidsrechter Vonk uit Hardegarijp werden de eerste 3 punten van 2018 op het kunstgras van de Coendersborg binnengesleept.
 
Oefenwedstrijden tegen De Heracliden en s.c. Scheemda werden in de voorbije week winnend afgesloten (respectievelijk 4-1 en 6-2) waardoor de ploeg klaar leek voor de hervatting van de competitie.
 
De thuisploeg begon dan ook gretig en via Thomas Mirck en Cees-Jan Diepeveen was er veel dreiging, zonder dat dit resulteerde in grote kansen.
 
Na tien minuten stond de 1-0 op het denkbeeldige scorebord. Het waren Hugo Swabedissen en Robin Broekema die een aanval opzetten en uiteindelijk Cees-Jan Diepeveen in stelling brachten. Met zijn schot liet hij z’n 8ste treffer van het seizoen aantekenen.
 
Vijf minuten later passeerde Diepeveen zijn tegenstander weer eens en vond hij het hoofd van Niels Burgler. Aan Amicitia zijde was (bijna)iedereen overtuigd dat de bal de lijn had gepasseerd, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. In het restant van de eerste helft deed Amicitia nog pogingen via Burgler en Broekema, maar hun schoten misten precisie.
 
In de tweede helft werden Tristan Smits en Jelmer Preenen ingebracht voor Jeroen Knol en Niels Burgler om zo de controle over de wedstrijd te behouden. Dit pakte prima uit, want na een interceptie van Robin Broekema op eigen helft besloot hij Thomas Mirck diep te sturen. Mirck omzeilde de keeper en schoof de 2-0 binnen, waardoor de overwinning een feit leek.
In de slotfase drong Zuidlaren nog aan, maar behoudens een schot op de paal kwam Amicitia goalie en aanstaande vader Braams niet meer in de problemen.
To Top