Wedstrijdverslagen

IJsbrand Nicolai redt punt in degradatiekraker

Na een positieve reeks van 1 gewonnen pot tegen de forwardianen reist Amicitia vol vertrouwen af naar Assen. Bij winst kan Amicitia boven Asser boys komen te staan, wat betekent dat het goede stappen kan zetten richting lijstbehoud in 2de klasse.

Gedurende de week naar de wedstrijd toe werd er dan ook scherp getraind, was de opkomst op vrijdag ongekend hoog, waren Caipton Tim van Dalfsen en een ene Thijs (loopt zowel bij Hanos als Amicitia 1 op 1) terug van wintersport, schijnen de kniebanden van IJsbrand van extreme kwaliteit te zijn(Koen Blasnjaar, 2018), Heeft Gerwin een topvoorbereiding gehad door na een succesvolle romantische date bij “ 5 smaken” iemand anders ook kunnen laten genieten van 5 smaken Meiering (stikjaloers op beiden), Heeft het 1ste de beschikking over de creatieve middenvelder Jelmer van zondag 5 die voorgaande wedstrijd zorgde voor het broodnodige voetbal op het middenveld en de ‘tree points’ voor Amicitia.

De voorbereiding beloofde dan ook veel goeds!

Amicitia begon dan ook vrij aardig aan de wedstrijd. Amicitia wist goed de ruimte op het veld te benutten. Dit leidde na een kwartier tot een grote kans voor Amicitia. Het was Bart die een afgeslagen bal volleerde in de korte hoek, maar de keeper van Asser boys wist een doelpunt te voorkomen.

Vooral op de Linkerflank lag er veel ruimte klaar voor de ervaren Nicolai, Een tactische zet van de trainer van Asser Boys? Trainer van Asser Boys bleek inside informatie te hebben dat Nicolai vooral en alleen briljant is in de kleine ruimte (hier later in verslag meer over). Door het veld groot te maken leek de dreiging van de linker flank van Amicitia op deze manier te zijn uitgeschakeld.

Maar Asser boys wist ook de 46 zwakke plekken van voormalig top spits Wesley Elzer goed te vinden. Toen de spits van achter werd aangeraakt en met hard geschreeuw ter vlakte ging was het heel Amicitia dat dacht aan een vrije bal. De scheidrechter had geen medelijden met de geplaagde spits en liet echter door gaan, en zo was het Asser Boys dat slim counterde en de 1-0 op het scorebord bracht. Ondanks de 1-0 voor Asser Boys pakte de Amicitia het goed op. Het voetbal was niet geweldig, maar er zat zeker meer in! Ruststand. 1-0.

Na de broodnodige open deuren en Harde maar Faire toespraak van Joop v Dalfsen kwamen de Amicitianen van Joop dan ook goed uit de startblokken. Het was Justin die na een diepe bal langs de laatste verdediger ging, die vervolgens aan de noodrem trok. De scheidsrechter gaf volledig terecht de rode kaart aan de Asser boys verdediger, en verloste op deze manier de verdediger uit zijn leiden. Amicitia met een man meer en een hoopvolle vrije trap.
Jarno knalde de bal buitenkant vreef vol in de rechter winkelhaak. Keeper was kansloos, 1-1.

Wat een manier om je tegenstander vlak na rust te breken. Amicitia rook bloed en ging door!, Na een goede onderschepping op het middenveld werd de bal weer aan Justin gegeven. Het was Justin die drie tegenstanders van Asser boys voorbij liep alsof ze er niet stonden en de bal langs de keeper van Asser boys punterde! 1-2.!

“Dit kan eigenlijk niet fout gaan.”
Toch kroop de angst langzaam in de ploeg. Amicitia krijgt nog wel wat ‘kansjes’, maar verzuimde te scoren.  Amicitia wist zich geen raad met de man meer situatie. Amicitia kreeg waar ze om vraagden. In de 70ste minuut kon Amicitia de bal niet uit eigen 16 krijgen en werd de 2-2 door Asser boys gemaakt. De koppies bij Amicitia gingen hangen. Even later leek de ramp compleet. Genoeg fouten worden er door Amicitia achtereenvolgend gemaakt waardoor Asser boys De 3-2 maakte.

Toch is het Amicitia die na de 3-2 er in eens besloot er nog een wedstrijd van te maken. Het was Nicolai die na een combinatie op het middenveld de bal in de diepte vroeg. Jarno geeft een hoge steekbal in het  16 meter gebied van Asser Boys. Nicolai weet in een volgepakt 16 meter de tegenstanders van zich af te houden, neemt de bal met de borst mee, komt 1-1 met de keeper en faalt niet.
Eindstand 3-3.

Een emotionele zondagmiddag, waarbij Amicitia 1 punt en een naar gevoel mee neemt naar Coendersborg. Toch behoudt Amicitia door het punt de aansluiting naar ‘boven’ .

Met als hoogtepunt de jeugdspelers opgeleid door Amicitia zelf waar Amicitia hopelijk nog vele jaren van gaat genieten!

To Top