Mededelingen

Veel afgelastingen zorgen voor weinig voetbal

 

En toen bleef het stil op zaterdagmiddag. S’ochtends werd er veel gevoetbald door de jeugd, maar s’middags moesten Harry en Herman het doen met het volgende: een tv, een drankje en (uiteraard) breinaalden. Gelukkig kregen ze op zondag wel bezoek van zondag 1 & 2.

Beide teams moesten de overwinning aan de tegenstander laten. Zondag 2 had het betere van het spel tegen HFC ’15 2. Zij creëerde de nodige kansen, waaronder ook een penalty, maar wisten slechts een doelpunt te scoren. HFC deed dit een keer meer, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-2. Door dit verlies staat zondag 2 op een zevende plek in de 3de klasse E.

Zondag 1 wist op voorhand dat zij in Hoogezand 1 een lastige tegenstander trof. Waar zondag 1 strijdt tegen degradatie, bezette Hoogezand de 5 plaats voor afgaande aan de wedstrijd van afgelopen zondag. Mede gesteund door pupil van de week Jelle begon zondag 1 de wedstrijd met goede moed. Die was echter snel vervlogen door het vlotte spel van de tegenstander. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-6.

Zaterdag 1 mocht afreizen naar Elim, de koploper in de 4de klasse E. Dat deze wedstrijd uiteindelijk roodgekleurd eindigde lag niet enkel aan de tenues van beide club, maar aan de prenten die scheidsrechter Hein uitdeelde. Elim eindigde de wedstrijd met z’n negenen, waar Marijn van Wieringen de douche eerder op mocht zoeken namens zaterdag 1. Mogelijk dat alle heren ietwat opgefokt waren door het tumult langs de zijlijn, waar veel supporters de thuisploeg steunden. Des te knapper van zaterdag 1 dat zij de koploper op een 1-1 gelijkspel wist te houden. Elim blijft hierdoor koploper, Amicitia VMC zaterdag 1 derde. Overigens nog geen groot nieuws voor koploper Diepeveen, die mogelijk op 3 maart alsnog zijn 100ste treffer voor Amicitia VMC mag laten aantekenen tegen Tiendeveen 1. Kom allen kijken!

Het enige andere zaterdag elftal wat mocht voetballen was Zaterdag 6. Dat is de enige seniorenploeg die afgelopen weekend de punten wist te bemachtigen. Zij was met 1-2 te sterk voor Mamio 7.

De weersverwachtingen voor aankomend weekend liegen er niet om, waardoor er wederom (jammerlijk genoeg) weinig voetbal te verwachten valt. Hopen op het beste!

To Top