Wedstrijdverslagen

Zondag 1 verslaat GSAVV Forward

Na verscheidene pogingen van aanvoerder Tim Van Dalfsen om de wedstrijd naar de zaterdagavond te verplaatsen, was het op zondag 4 februari dan eindelijk zo ver: de strijd tussen Amicitia en Forward. Het plan was om de wedstrijd op de zaterdagavond te gaan spelen, zodat na afloop een gezellige avond in de kantine kon worden gerealiseerd. Tim was in dit verhaal even vergeten dat de studenten in veel mindere mate gebonden zijn aan verplichtingen op de maandag, waardoor zij liever hun krachten spaarden voor een hockeyfeestje op de zondagavond. Na de 30 ben je de feeling met de studenten natuurlijk wat kwijt.

Afijn, op zondagmiddag verzamelde Zondag 1 zich voor deze kraker in de kelder van de 2e klasse K. De selectie werd vandaag aangevuld door drie jongens uit de JO-17, Jelmer Kok uit Zondag 3 en Ronald ‘Scoort altijd tegen Forward’ Stroobach uit Zondag 2. Het was een koude middag, maar gelukkig was er de nacht ervoor geen sneeuw gevallen, waardoor de wedstrijd gewoon doorgang kon vinden.

Onder leiding van de arbiter van de middag, de heer Koning, klonk om klokslag halfdrie het scherpe fluitsignaal wat het begin zou zijn van een heerlijke voetbalmiddag. Ondanks dat het devies was om fel van start te gaan en Forward vast te zetten, waren de eerste kansen voor de studenten. De spits van Forward werd na enkele minuten al in stelling gebracht, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Ribbers. Niet veel later ging een speler van Forward na een charge, waarvan de ernst discutabel was, naar de grond en kreeg daarvoor een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap mee. Vanaf een meter of twintig werd de vrije trap richting het Amicitiaanse doel geschoten, maar deze werd onderweg van richting veranderd door de tweemans muur. Hierdoor stond de doelman op het verkeerde been en verdween de bal in de rechterhoek: 0-1 voor de bezoekers. De meegereisde schare supporters van Forward trakteerde de Coendersborg direct hierop volgend op een demonstratie van hun zangkunsten door het clublied van de studenten in te zetten. Het schijnt dat de buurtbewoners gelijk contact hebben opgenomen met de kantine om te vragen of het wat zachter mocht.

Amicitia had het schijnbaar nodig om wakker geschud te worden, want na de 0-1 werd er beter gevoetbald. De rust in het spel werd bewaard, de bal werd rondgespeeld en de ruimte achter de verdediging van Forward werd goed benut. Ondanks wat kansen voor Forward, was het Brian Drevel die Ronald Stroobach één-op-één met de doelman van Forward wist te zetten. Laatstgenoemde bleek net zo koel als de weersomstandigheden van de dag, want met een schuiver langs de keeper zette hij Amicitia weer op gelijke hoogte.

De gelijkmaker bleek een mentale dreun voor de Forwardianen, want Amicitia bleef dreigend op de helft van de tegenstanders. Na een mooie aanval kreeg Jelmer Kok de bal ingespeeld op zijn ‘mindere’ rechterbeen. Of het door zijn groepje persoonlijke fans kwam, zullen we nooit weten, maar zonder te twijfelen torpedeerde Jelmer de bal achter de keeper van Forward om Amicitia op een 2-1 voorsprong te zetten. Een terechte beloning van zijn goede spel op het middenveld.

Amicitia bleef door denderen en vlak voor rust werd zelfs de 3-1 op het scorebord gezet. Ronald Stroobach brak door aan de rechterkant en gaf een niet te missen kans aan spits Wesley Elzer. Elzer was echter van mening dat het breekijzer dat naar de naam Jarno Kuipers luistert, zich in een nog betere positie bevond. Met een schijnbeweging waar zelfs Sergio Ramos zijn kruisbanden nog door zou afscheuren, bracht hij Kuipers in stelling. Zakelijk als de Bierkoerier is, bracht hij het verschil op twee goals.

Enigszins tevreden trokken de Amicitianen richting de kleedkamer om te genieten van een bakje thee. In de rust besloot de scheidsrechter van dienst dat de ondershirts die door sommige jongens gedragen werden, toch wel erg verwarrend waren voor de herkenning van de spelers. Daarom het vriendelijke verzoek om de mouwen op te stropen. Voor trainer Van Dalfsen een mooi aanknopingspunt om aan te kaarten dat Amicitia ook mentaal de mouwen op moet stropen en snel op jacht te gaan naar de 4-1. In de kleedkamer bleef Jelmer van JO-17 achter. Voor hem kwam in het veld leeftijdsgenoot Justin Okonne. Met een tactische wijziging startte Amicitia de tweede helft.

De studenten zullen een donderpreek in de kleedkamer hebben ontvangen waar de foeterpartij van hun ouders na de resultaten van de afgelopen tentamenweek in het niet bij vielen, want zij begonnen fel aan de tweede helft. Amicitia kwam minder aan voetballen toe en er werd te veel gebruik gemaakt van de lange bal. Na een actie van de linksbuiten van Forward werd de doelgerichte J.W. Donkerbroek gevonden. Deze nam de bal op atletische wijze aan en vuurde direct op de goal van Amicitia: 3-2.

De studenten roken bloed en bleven vanaf dit punt drukken. Hierdoor kwam er ruimte te liggen achter de verdediging van Forward, wat resulteerde in enkele grote kansen voor onder andere Wesley Elzer en Bart Lutje Schipholt. Deze jongens hadden helaas beide de dozen nog om hun schoenen heen, waardoor er niet opnieuw afstand kon worden genomen van Forward. De studenten besloten om alles op de aanval te gooien en creëerden hierdoor meerdere levensgrote kansen. Er werd meerdere keren op de keeper gestuit, en zelfs tweemaal op de lat en een keer op de paal. Flankenflitser Okonne, die zich normaal bezighoudt met het teisteren van de keeper van de tegenstander, bewees ook in verdedigend opzicht kwaliteiten te hebben. Met een acrobatische beweging wist hij nog een bal van de lijn te werken, tot ongeloof van vriend en vijand. Een ander lichtpuntje van de dag was het debuut van kersverse aanwinst Melvin Abbringh, die zijn debuut bijna opluisterde met een doelpunt.

Het fluitsignaal kwam geen moment te vroeg voor Amicitia en waarnemend aanvoerder Gerwin Meijerink, die vandaag waarschijnlijk geen stem meer over heeft. Waar een deling van de punten misschien terecht was, stapt Amicitia met de volle buit het veld af en werd een einde gemaakt aan een negatieve reeks van drie nederlagen.

Forward toonde zich een sportieve ploeg en trakteerde de club op een supporterssjaal, die inmiddels op een prominente plek in de kantine te bewonderen valt.

Vanaf deze plek wensen wij Forward nog veel succes in de competitie. 

To Top