Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 verslaat Oranje Nassau met speels gemak (1-7)

Na 4 maanden stil te hebben gestaan door personele problemen dan wel weersomstandigheden die roet in het eten gooide, was het dan eindelijk weer zo ver. Amicitia zaterdag 3 mocht aantreden in de derby uit bij Oranje Nassau. Helaas afwezig deze dagen waren de talenten Hent Esmeijer, Sander Hoeks, Joris Moossdorff en Ruben van Kammen wij hopen hen in de volgende pot weer te begroeten thuis tegen Gorecht. Dit terzijde, terug naar afgelopen zaterdag waar deze talenten niet onvervangbaar bleken. 

Ondanks dat de heren het nog ontbeert aan wedstrijdritme is er wel door getraind, zo werd er ook een training afgerond in het ‘indoor soccer center’ waar de video analyse werd verzorgd door Rens Hendriks. Het was goed te merken dat de heren deze beelden uitvoerig hadden bestudeerd en tot de terechte conclusie zijn gekomen dat de lijven soms wat corpulent worden door de overmatige consumptie van tarwe smoothies. Dit deed de meesten van ons besluiten om de vrijmibo maar eens over te slaan om op deze zaterdag fris aan de start te verschijnen.
Echter moet ik met pijn in mijn hart constateren dat niet alle spelers deze conclusie trokken, het was Lars die op on-christelijke tijdstippen zijn mede teamgenoten nog teisterde met ongepaste whatsapp berichten. Namens het team het verzoek aan Lars van Hoof om zich zo spoedig mogelijk te schikken naar het recent geschapen topsport klimaat waarin wij allen graag floreren. 
Tot zover de kritische noot, dan nu de veer in de bips! deze spreekwoordelijke veer gaat uit naar Nando Velis die na jaren van struggle op de vrijdagavond (nekbraces en katers die z’n weerga niet kennen) eindelijk besloot om fit aan de start te verschijnen met als resultaat een doelpunt. Hier voor de liefhebber de nabespreking met Nando: https://www.facebook.com/amicitia.vmc/

Hoe verliep dan de wedstrijd met al deze fitte knullen in het veld…deze verliep op rolletjes. Amicitia zaterdag 3 had geen kind aan Oranje Nassau 5. In razend tempo werd er al snel een 4-0 voorsprong op de borden gezet. Mart Vedder die van te voren aangaf last van de lies te hebben, combineerde er op los met Wouter de Jonge dit resulteerde in beauty’s van doelpunten. Met name de voorzet vanaf links die zonder na te denken door Mart met z’n chocolade been vol in het kruis werd geschoten zorgde voor een gulle glimlach bij de rest van het team. Er was dan ook weinig reden tot klagen en in de rust werden Roy, Jaap en zelfs Lars van Hoof in gebracht ondanks zijn nachtelijke escapades. Ook met deze talenten in de gelederen werd de voorsprong verder uitgebouwd waardoor uiteindelijk de 1-7 op de borden stond. Deze goede start in de tweede seizoenshelft zorgde voor een gezellige derde helft waarin we als kers op de taart ook nog konden genieten van ‘Zwarte Jannes’. Volgende week wacht ons Gorecht thuis om 13:15 uur, komt allen!  

To Top