Walking Football

Walking Football binnenkort bij Amicitia VMC in Groningen-Zuid

 

Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via Betaald Voetbal organisaties (BVO’s) geïntroduceerd als OldStars. Maar niet alleen BVO’s zien de voordelen van deze voetbalvorm, ook steeds meer amateurverenigingen starten hiermee.

Amicitia VMC, spelend op Sportpark Coendersborg in Groningen-Zuid, is een middelgrote voetbalclub met een zondag en zaterdag elftallen, een drietal Damesteams en een sterk groeiende jeugdafdeling met jongens en meiden teams. Hier komt een nieuwe loot bij en wel Walking Football.

Gezien de doelgroep is het overdag aanbieden van deze voetbalvorm een mogelijkheid om de accommodatie beter te benutten.

Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Voetbal op wandeltempo en zonder nare blessures. Dat is voor een groeiend aantal 60-plussers de aantrekkingskracht van Walking Football Deze regels zijn er om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine de belangrijke facetten.

OldStars FC-Groningen

In Groningen en dan met de selectie ‘OldStars’ promoot de FC sinds drie en een half jaar het Walking Football in het noorden. Met succes, want de animo groeit. ‘Inmiddels hebben we 32 Walking Footballers die onder de vlag van FC Groningen spelen’, vertelt Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten bij de club.

Op dinsdag 17 april 2018 wordt bij Amicitia VMC om 11.00 uur de aftrap gegeven door een testwedstrijd te spelen tussen de Oldstars FC en de Redstars van Amicitia VMC.

Amicitia VMC wil dit project buurtbreed trekken en nodigt daarom geïnteresseerde 60 plussers uit Groningen Zuid uit om onder het genot van een kopje koffie met kouke vanaf 10.30 uur te komen kletsen en kijken.

Je raadt het al. Wij zoeken 60 plussers die op een leuke en verantwoorde manier een balletje willen trappen of iets willen doen met het organiseren en voorbereiden ervan. We kunnen nog genoeg mensen laten deelnemen.

Derde helft

Bij Amicitia VMC is de 3e helft altijd gezellig. We organiseren na afloop van deze testwedstrijd daarom ook een gezamenlijke snert maaltijd met een borrel en een biertje erbij.

Iets voor jou? Om mee te helpen met het organiseren en dergelijke of wil je gewoon meedoen met het spelletje! Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een mailtje naar: secretaris@amicitiavmc/nl

 

To Top