Wedstrijdverslagen

Zondag 1 veroordeeld tot spelen nacompetitie

Waar het de laatste weken al in de lucht hing, is het afgelopen zondag officieel geworden: zondag 1 is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voetbal om in de tweede klasse te blijven. 

Door de krappe selectie was het de laatste weken al onoverkomelijk. Na de 1-4 nederlaag tegen St. Annaparochie bleef zondag 1 op 16 punten hangen. Met een achterstand van 12 punten op DTD en een voorsprong van 13 punten op GSAVV Forward zal zondag 1 niet meer van de twaalfde plek afkomen met nog drie wedstrijden te spelen. Er wordt door technische staf en technische commissie hard gewerkt om een sterke ploeg op de been te krijgen voor de nacompetitie en zij hopen ook op jouw medewerking! De data voor de nacompetitie zullen spoedig op de site verschijnen.

Dit neemt niet weg dat de andere teams net zo belangrijk zijn voor de vereniging, waaronder ook vrouwen 1! Zij knokte zich met goed spel naar negen punten in 10 dagen! Afgelopen weekend werd nummer 4 Lycurgus VR4 op haar plek gezet. Op bezoek bij Lycurgus werd het 0-3. Hulde!

Zaterdag 1 kende ook een succesvol weekend. Op bezoek in en tegen Borger werd een solide 0-1 overwinning behaald. Dit werd, zoals op de foto hiernaast te zien valt, gevierd met een klein biertje.

Op de zondag werd in ieder geval ontzettend veel gescoord. In de wedstrijd van zondag 2 viel dit nog mee. Zij wist in het zes-punten-duel bij TLC 2 een gelijkspel uit het vuur te slepen. Bij de wedstrijd Zondag 3 – v.v. Groningen 2 werd het maar liefst 2-7. Ook werd het 7-2 in de wedstrijd van zondag 4 tegen Farmsum 3. Echter wist Amicitia VMC hier wel de punten te pakken. Zondag 4 heeft zeker een kans op plek 2 in de zesde klasse, maar er is misschien wel meer mogelijk. Zondag 5 verloor haar wedstrijd nipt. In en tegen Zuidhorn werd het 1-0.

Zaterdag 2 kreeg TKB 15 op bezoek. Er werd nipt verloren van de studenten van het Zernike complex: 1-2. Zaterdag 3 won wel degelijk met 4-6, maar de scheidsrechter van dienst wist de korfbaluitslag nog net even iets aan te dikken en maakte hier 5-7 van. Door de midweekse nederlaag is zaterdag 3 uitgespeeld voor het kampioenschap. Tot eenieders verbazing hoefde zaterdag 4 niet te voetballen, net als zaterdag 5. Zaterdag 6 wist ook een vaker geziene uitslag neer te zetten. Op bezoek bij Onderdendam 1 werd het, u raadt het al, 2-7. 

Ook de 35+ en de 45+ kwamen weer in actie. Op vrijdagavond wist 35+2 drie van de mogelijke twaalf punten te pakken. 45+1 pakte er zes van de negen. 

Intussen is er een vooraankondiging gedaan voor het mixtoernooi, die op 16 juni gehouden zal worden. Hiervoor zullen alle elftalleider en ook de Vrienden van Amicitia nog benaderd worden. De informatie hierover volgt. 

To Top