Wedstrijdverslagen

Slechts vijf senioren wedstrijden te bewonderen in het afgelopen weekend, maar wel ander goed nieuws!

Zondag 1 en zaterdag 1 wisten de rollen afgelopen weekeinde voor een keertje om te draaien qua scores. Daarnaast wist vrouwen 2 weer te overtuigen en kwamen ook zondag 2 & 4 in actie.

Zondag 1 speelde dan geen oogstrelende wedstrijd, het wist de punten wel te pakken in Leeuwarden tegen MKV’29. De nummer 12 en 13 van de tweede klasse K wisten de handen amper op elkaar te krijgen bij de supporters langs de lijn, maar Rene Wijpkema (eigenlijk zondag 3 speler) wist de enige treffer van de wedstrijd aan te tekenen. Hierdoor werd het 0-1, waarmee zondag 1 op een puntenaantal van 19 komt. Echter was de nacompetitie al onafwendbaar, waardoor er in de stand niks veranderd.

Zaterdag 1 maakte ook nog kans op de nacompetitie, maar zag dezelfde kans als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoe het mogelijk was dat zaterdag 1 de punten niet pakte is een vraag voor de wijze heren. Waar het voortreffelijk weer was, regende het kansen voor de ploeg van Jakob Zwart. Echter trad de wet van Murphy in werking. De kansen werden grotendeels om zeep geholpen en op de counter bleek vv Sweel 1 dodelijk: 2-3. Met nog een wedstrijd te gaan zijn de kansen op de nacompetitie tot het minimum geslonken, wat achteraf boze gezichten met zich meebracht. Terecht, overigens.

Vrouwen 2 gaf op bezoek bij Be Quick 1887 VR1 voetballes. Niet geheel tot eenieders verbazing werd het net opgerichte team van Be Quick van het kastje naar de muur gestuurd, met een 0-9 overwinning als resultaat. Dit na de 7-0 overwinning van afgelopen week. De vrouwen kunnen deze week op woensdag tegen Lycurgus VR5 opgaan voor een reeks!

Op zondag kwam zondag 2 tekort tegen WVV 3. De scheidsrechters wissel halverwege bleek ook geen effect te hebben, wat overigens ook zo hoort te zijn. Het werd 1-4. Zondag 4 wist de punten wel te pakken. Op bezoek bij Haren 4 werd het 2-4.

Overigens was er wel ander geweldig nieuws, en wel het volgende:

“Dag allemaal, ik ben Pim Frank Huizenga. Mijn trotse ouders zijn Frank Huizenga en Ramona Kaya.

Dinsdag 8 mei om 20:29 uur, 6 weken eerder dan de planning, kwam ik ter wereld.

Het gaat hartstikke goed met ons alle 3, en ik ben uiteraard toekomstig lid van de mooiste voetbalclub Amicitia”

De hele vereniging wil Frank en Ramona van harte feliciteren met Pim en wensen hem en de ouders een prachtige (Amicitiaanse) toekomst toe!

To Top