Wedstrijdverslagen

Zondag 1 knokt zich naar volgende ronde play-offs

 

Op voorhand waren er gemengde gevoelens te constateren op Coendersborg. SC Bolsward was achtste geworden in een klasse lager, waarmee het op papier een gemakkelijk duel leek voor zondag 1. Echter had SC Bolsward een sterke tweede periode gekend (hierdoor stond zij vandaag tegenover zondag 1), wat van zondag 1 niet gezegd kon worden. Het optimisme zat er goed in bij de Friese tegenstander, die een bus had gehuurd om de spelers en supporters naar Coendersborg te laten komen. Het bleek een zenuwslopende middag te worden.

De sfeer was zeer aangenaam langs de lijn. Er kwamen vele supporters binnen gedruppeld, die bij de ontzettend hard werkende jeugd pupil Lex een programmaboek konden afhalen. Met een volgepakt heuvel en de drukte bij de kantine hing er een, zo doet het zeggen, ouderwets sfeertje rond het hoofdveld. Echter begon SC Bolsward beter aan de wedstrijd. Zij hadden meer balbezit, maar hadden moeite met het rondspelen van de bal door de povere kwaliteit van het hoofdveld. SC Bolsward is gewend om haar thuiswedstrijden op een kunstgrasveld te spelen, wat het spel van de uitploeg bemoeilijkte. Ook door de lucht kon SC Bolsward geen vuist maken. 

Op een van de weinige momenten in het eerste half uur dat zondag 1 wel ten aanval kon trekken met een corner, ging het in de tegenaanval goed mis. SC Bolsward wilde via de linkerflank voor de dug-out weg en leek een meerman-situatie te creëren. Erik-Jan Koers besloot dit met een professionele overtreding te voorkomen. Deze professionele overtreding was echter een vrij forse. De scheidsrechter besloot de rode kaart te trekken. Hierdoor kwam zondag 1 na een half uur met tien man te staan. Koers gaf de scheidsrechter de mogelijkheid om de kaart te trekken. Een enorme domper voor de ploeg van trainer Joop van Dalfsen. Echter kon de ploeg wel met een 0-0 tussenstand de kleedkamer opzoeken.

Wat Joop van Dalfsen met zijn mannen besproken heeft in de rust laat zich raden, maar dat Herman een bijdrage had geleverd met wonderthee bleek in de eerste minuten van de tweede helft. Good-old Ronald Stroobach werd aan het werk gezet. Stroobach gebruikte zijn lichaam volgens goed gebruik uitstekend, wist zijn man bij de bal weg te houden en streepte de bal vervolgens van een meter of 20 over de verbouwereerde doelman heen: 1-0. Niet alleen geheel zondag 2 ging los langs de kant, ook de rest van de rood-witte aanhangers kon hun plezier niet op.

Kort hierop volgend wist zondag 1 een corner te bemachtigen. Uiteraard stoomde Gerwin Meijerink weer mee op. De indraaiende bal van Jarno Kuipers bleek te hoog te zijn. Echter niet voor Gerwin, die het lange lichaam een paar meter de lucht in wist te gooien en spijkerhard raak wist te koppen. Wederom kon rood-wit Coendersborg los. In een paar minuten tijd werd een 2-0 voorsprong behaald en dat met 10 man!

Echter nam SC Bolsward hierna de overhand. De krachtinspanning met 10 man leidde tot vermoeide benen, waardoor er meer ruimtes op het veld kwamen te liggen. Dit werd zondag 1 in de 70ste minuut fataal, de 2-1 viel tegen de touwen. Dit bracht zondag 1 aan het wankelen. Mede hierdoor viel daarna ook vrij snel de 2-2 aan te tekenen. De wedstrijd leek compleet in het voordeel van SC Bolsward uit te vallen, maar daar deed doelman Ribbers niet aan mee. Alles, maar dan ook werkelijk alles, werd eruit gehaald door de zeer sterk spelende doelverdediger. Ronald Westers keek als reservedoelman en keeperstrainer tevreden toe vanaf de bank.

Door de mentale weerbaarheid van de heren bleven zij al strijdend in de wedstrijd. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het er eerder op leek dat SC Bolsward met de winst aan de haal zou gaan, maar het omgekeerde bleek het geval. 

In de laatste minuut van de blessuretijd gaf Ronald Stroobach de bal nog eenmaal voor. Gerwin besloot op een Gareth Bale-achtige wijze de bal achter de touwen te werken met een omhaal, maar Gerwin is eenvoudigweg Gareth Bale niet. De bal werd verkeerd geraakt, maar gelukkig stond daar Wesley Elzer. Wesley bleek de kalmte te hebben om de bal nog even goed te leggen en schoof de bal eenvoudig in het netje. Eenvoudig was het niet voor de rest van de spelers in het veld en de supporters langs de lijn om hun emoties in bedwang te houden en iedereen die Amicitia VMC een goed hart toe draagt werd, laten we maar zeggen hoe het was, gek: 3-2. Direct werd er afgefloten, waardoor zondag 1 aankomende zondag 10 juni in de volgende ronde staat. Dan mag zij (wederom thuis) aantreden tegen FC Lewenborg. De wedstrijd vangt aan om 14:30. Tussen 17:00-19:00 komt er ook een artiest optreden in de vorm van Benny Bakker. Het belooft weer een spektakel stuk te worden, daarom zou het geweldig zijn als er weer zoveel publiek langs de kant staat! Kom allen de heren aanmoedigen!

Dit verslag wordt afgesloten met een grote pluim voor de selectie. Zondag 1 heeft een dramatische tweede seizoenshelft achter de rug, komt na een half uur met 10 man te staan, tegenstander heeft het betere van het spel, maar men blijkt dusdanig strijdvaardig dat in de allerlaatste minuut de winnende treffer wordt gescoord. Dat is een groot compliment waard. Kom maar door met FC Lewenborg! Kom aan mannen!

To Top