Walking Football

Walking Football in Groningen-Zuid

Walking Football bestaat al enkele jaren en FC Groningen is in de noordelijke Regio als BVO de ambassadeur voor dit nieuwe fenomeen. De sterk veranderende samenleving biedt voetbalverenigingen, een aantal uitdagingen en ook kansen om nieuwe doelgroepen aan zich te (blijven) binden. Niet alleen als (actieve) voetballer/sporter, maar nog veel meer als vrijwilliger. Met Walking Football kan de vereniging een interessante doelgroep (60+) behouden én werven.

Op initiatief van Amicitia VMC zijn dit jaar al enkele clinics gehouden op Sportpark Coendersborg, waaraan teams uit de regio deel genomen hebben: Redboys Amicitia VMC, Oldboys Bedum, Oldboys Kardinge, Oldboys FC Groningen en Oldboys Winsum.

Walking Football staat open voor 60plussers met een voetbalverleden ,maar ook met een niet-voetbalverleden en alles daar tussen in. Spelregels zijn: er wordt niet gerend, lichamelijk contact is verboden, de bal blijft op maximaal heuphoogte en geen slidings. Gespeeld wordt in 6-tallen op een kwart veld met kleine doeltjes. Kenners definiëren Walking Football als “het ultieme positiespelletje”. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine de belangrijke facetten.

Informatiebijeenkomst Walking Football 13 september

Als volgende stap organiseren we een informatieavond voor belangstellende mannen (en vrouwen!) over dit nieuwe fenomeen Walking Football.

Datum: 13 september

Tijdstip: 19.30

Plaats: kantine Oranje Nassau, Sportpark Coendersborg, Kooiweg 1, Groningen

De heer Jens Dijkstra zal namens het Huis voor de Sport een presentatie over Walking Football verzorgen, achtergronden, doelstelling, spelregeluitleg e.d.

U bent van harte uitgenodigd!

Derde clinic Walking Football 18 september

Na de eerdere clinics in april en juni volgt nu een derde: we spelen in de clinic per team 4 korte wedstrijdjes van elk 15 minuten.

Datum: 18 september

Tijdstip: 11.00 -13.00 uur.

Plaats: kantine Amicitia VMC, veld Sportpark Coendersborg, Kooiweg 1, Groningen

U bent van harte uitgenodigd, mocht uw belangstelling gewekt zijn!

Meer informatie?

Neem contact op met Wim van Sichem ( w.vandichem@ziggo.nl 06 23811224) of met Wim Boerkamp (voorzitter@amicitiavmc.nl 064810773)

To Top