Wedstrijdverslagen

Amicitia VMC te sterk voor VVK (3-0)

Zaterdag boekte Amicitia VMC een terechte zege in het laatste pouleduel van het bekertoernooi.De teller bleef uiteindelijk steken op 3-0 want het vizier stond bij een aantal spelers nog niet op scherp. De wedstrijd had overigens weinig meer om het lijf gezien het terugtrekken van GEO en het veel betere doelsaldo van Groen-Geel. 

Amicitia nam het initiatief wat leidde tot een kans voor Thomas Mirck na een vrije van Tristan Smits. Die zelfde Smits legde na een half uur spelen de bal op het hoofd van Robin Broekema, die de keeper met een boogbal in de verre hoek verraste. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg de thuisclub nog kansen via Mirck (buitenspel) en de sterk spelende Ivar Kappen (zijnet).
VVK deed met een onverwacht schot vanaf de 16 meter nog wat terug, maar doelman Braams wist met een prima reflex redding te brengen.
 
Tien minuten na rust werd de score verdubbeld na een prachtige combinatie die begon bij Jelmer Preenen. Hij lanceerde Ivar Kappen op links, vervolgens vond hij Broekema die de bal half raakte maar met enig fortuin voor de voeten van Mirck deed belanden.  
 
VVK was dichtbij een aansluitingstreffer, maar buitenspel gooide roet in het eten. De solo van de ingevallen Cees-Jan Diepeveen had een beter lot verdiend, evenals het afstandschot van Ivar Kappen dat op de kruising belandde. In de slotminuten kwam de naam van Diepeveen alsnog op het scoreformulier door een gegeven strafschop feilloos te benutten.
 
Aankomend weekend start de competitie met de thuiswedstrijd tegen promovendus Rood-Zwart Baflo. Aanvang 15:00
To Top