Wedstrijdverslagen

Amicitia VMC zaterdag 1 pakt eerste punten bij De Fivel (2-3)

Onder prachtige weersomstandigheden heeft Amicitia VMC in Zeerijp zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Na de valse start van vorige week tegen promovendus Rood-Zwart Baflo gaf de ploeg van Jakob Zwart nu wel thuis.
De gasten van de Coendersborg etaleerden direct hun aanvallende intenties. Vanaf links was er volop dreiging via Cees-Jan Diepeveen en na vier minuten viel het eerste wapenfeit te noteren. Een corner van Otto Mekel werd door centrale verdediger Patrick Smit snoeihard op de lat gekopt.
De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Amicitia VMC maar de ploeg vergat zichzelf te belonen. De eindpass liet deze middag te wensen over waardoor De Fivel in de 23e minuut bijna kon profiteren van balverlies. De Fivel kwam in deze fase beter in het spel en kreeg nog mogelijkheden via een vrije trap. Deze werd echter eenvoudig gepakt door doelman Braams waardoor het ernaar uit zag dat er met een brilstand gerust zou gaan worden.
 
 In een van de laatste aanvallen van de eerste helft was het dan toch raak. Otto Mekel haalde de achterlijn en vond het hoofd van de mee opgekomen Ronald van Bruggen. Waar zijn eerste poging na een half uur spelen nog knap werd gepareerd, was er nu geen houden meer aan voor de doelman: 0-1
In de tweede helft brachten de gasten zichzelf onnodig in de problemen.  In de 55e minuut kreeg het al een eerste waarschuwing en even later kon doelman Braams ook zijn eerste bal uit het net vissen. Een voorzet werd niet adequaat weggewerkt waardoor een speler van De Fivel eenvoudig kon binnen koppen.
Amicitia reageerde sterk op deze gelijkmaker, want een minuut na de gelijkmaker was de stand alweer in het voordeel van de gasten. De ingevallen Irwin Groen gooide er nog maar eens een dubbele schaar uit en legde de bal precies op het hoofd van Jelmer Preenen. Even later werd een dieptepass van opnieuw Irwin Groen door Robin Broekema juist getaxeerd en werd de uitgekomen keeper met een bekeken lop verschalkt.
In de slotfase van de wedstrijd werd het toch nog spannend door een eigen goal van Ronald van Bruggen (wederom met het hoofd!!!) maar lukte het Amicitia VMC toch om de 3 punten mee te nemen naar Groningen.
 
Volgende week speelt Amicitia VMC een thuiswedstrijd tegen titelfavoriet FC Zuidlaren.
Aanvang 15:00
To Top