Wedstrijdverslagen

Vernieuwd zondag 1 pakt thuis direct drie punten

Amicitia VMC zondag 1 speelde afgelopen haar eerste competitiewedstrijd aan de Kooiweg. De winst kan als verrassing gezien worden. Niet iedere insider zal het daar mee eens zijn trouwens. Er is iets moois ontstaan deze zomer. Nieuwe trainers, nieuwe spelers en vernieuwd enthousiasme.

Een nieuw elan met ook een heleboel vraagtekens natuurlijk. Een aantal van die vraagtekens zijn weggenomen na afgelopen zondag. Hebben wij iets te zoeken in de derde klasse? Jazeker! “Wij moeten best wel aan elkaar wennen binnen het team en zijn daar op de training goed mee bezig. Dat er dan gewonnen wordt van Muntendam is een enorme stap.” Aldus de trainers.

Na een achterstand van 2-1 vlak na rust, dreigde een zekere nederlaag. De spelers hadden echter goed onthouden dat voetballend het verschil gemaakt moest worden. Fysiek was Amicitia duidelijk de mindere. Al was het doelpunt van Joost Gerds, mede door prachtig voorbereidend werk van Skander, van heel hoog niveau.

Na de 2-1 toonde Amicitia meer lef, werden de spitsen dreigender en was iedereen ervan doordrongen dat deze wedstrijd nog niet was afgelopen. Onder aanvoering van Jelmer Kok werd de weg naar voren steeds beter gevonden. Dit resulteerde in mooie scores van Silke Korpershoek en Tim Woltjer.

De 3-2 overwinning is een prachtig resultaat in deze nog prille competitie! Het smaakt naar meer. Zorg dus dat je er bij bent!

To Top