Jeugd

Eindelijk weer een JO19 team te bewonderen op Coendersborg

SJO Amicitia-BG-ON zijnde staat er dit jaar weer eens een jo-19 op het veld. Het jeugdbeleid begint duidelijk zijn vruchten af te werpen want het vlaggenschip van de jeugdafdeling van Amicitia stond sinds 2006! niet meer ingeschreven in een KNVB competitie.

De jo-19 bestaat uit een goeie mix van talentvolle spelers waarvan er meerdere ook al hun debuut in zo-1 al hebben mogen maken. Daar waar Am-BG-ON al een ‘multiculturele’ samenstelling van de selectie oplevert in veel teams, bestaat de jo-19 nog eens uit nieuwe spelers met een verleden bij o.a. Harkstede Bedum en Velocitas. Van deze groep is bijna iedereen eerstejaars jo-19.

De jo-19 is dit jaar ingedeeld in de 1e klasse.
Al snel bleek dat we met een spiksplinternieuwe selectie onze weg nog even moesten vinden. Vooral het op elkaar ingespeeld raken bleek soms lastiger dan we in ons enthousiasme hadden verwacht. Kortom: goeie wedstrijden wisselen zich af met wedstrijden met veel ‘leermomentjes’.
Gelukkig is de sfeer goed en merken wij trainers (Rolf Meijerink en Reinder van der Laan) dat er nog veel ruimte is om het talent boven te laten drijven. Ik zou zeggen kom eens kijken op zaterdagmiddag!

Met vriendelijke voetbalgroet,

De trainers van jo19-1

To Top