Jeugd

Overzees trainingskamp voor JO17-1

Ook voor JO17-1 (of lekker ouderwets de B1) geldt dat we dit jaar zijn begonnen met een nieuw samengesteld team van Amicitia en Oranje-Nassau spelers. Dit vraagt natuurlijk een extra inspanning om hier één team van te maken. Wat dan zeker niet helpt is dat de begeleiding (training/coaching) voor deze jongens niet op orde was waardoor ze met een stevige (trainings)achterstand aan het seizoen moesten beginnen. Wat volgde was een eerste seizoenshelft waarin we – ondanks prima inzet van alle jongens – toch steeds wat achter de feiten aan hebben gelopen met helaas weinig punten tot gevolg. Maar! Vlak voor de winterstop de eerste 3-punter waardoor we met opgeheven hoofd de winterstop in konden gaan!

Waarom schrijf ik dit op? Om duidelijk te maken dat de jongens wel een extraatje hadden verdiend dus hebben we een mooi winter trainingskamp voor ze georganiseerd. Een trainingskamp om uiteraard te trainen en aan de conditie te werken maar ook vooral om lol te maken en meer één team te worden. Hieronder een kort verslag.

Zaterdag 26 februari

Het was vroeg opstaan deze zaterdagmorgen. Om 08.00u in de ochtend werd er verzameld voor het Centraal Station . Yaw Owusu Adusei en Yaw Sebeh Adusei, beter bekend als Peyin en Kakra, lieten er geen gras over groeien en stonden om 06.15u al naast hun bed! Met 16 jongens verdeeld over 5 auto’s vertrokken we naar Holwerd waar we de 1e boot naar Ameland van 09.30u pakten. Al met al toch wel vroeg dus op de boot zat de sfeer er nog niet echt in of wel Kasper?

Nadat we op Ameland waren aangekomen vlot de fietsen gescoord bij de fietsverhuur en naar Buren gefietst waar we een leuke kampeerboerderij hadden geregeld (Arendsnest). Direct na aankomst werden ook de boodschappen gebracht dus all set to go voor het weekend en wel te beginnen met een lunch. De begeleiding (trainers Willem & Frank) had het goed voor elkaar dit weekend want de 16 jongens waren verdeeld over 4 viertallen die lunch, diner, ontbijt en lunch moesten regelen. En dat ging prima! De zaterdag lunchploeg had er zin in!

En dit was niet zomaar een lunch want we hadden zowaar een jarige in ons midden in de persoon van Thijmen. Dus, ouderwets stoel versieren, zingen en cadeau geven. Hopelijk heb je een leuke verjaardag gehad Thijmen? Thijmen zou op de persconferentie na het trainingskamp tegenover de massaal toegestroomde pers verklaren dat hij alleen maar had kunnen dromen van zo’n mooie verjaardag: “Kijk je wordt maar één keer 15 in je leven en als je die dag dan mag doorbrengen met je teamgenoten is dat gewoon een geschenk!”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Thijmen de Jong.

Na de lunch de voetbalkleren aan en op naar de zaal. We zouden eigenlijk s’middags een oefenwedstrijd spelen tegen Geel-Wit maar als gevolg van het winterse weer was helaas het sportpark gesloten dus moesten we wat improviseren. Dus naar de zaal die 2km verder in Nes was.

Prima idee dus om de warming-up in de vorm van een looppas naar Nes te doen. Hieruit bleek al dat al die zakken chips in de kerstvakantie de conditie van de jongens geen goed had gedaan. Onderweg nog even een beetje rekken en strekken.

Na een goede training en onderling toernooitje gingen we na 2 uur weer richting het Arendsnest waar de kookploeg in actie moest komen en de rest van de jongens een paar uur kon chillen. Nou niet de hele tijd chillen want Frank had inmiddels één van de douches ingericht als kantoor waar korte 1-op-1 gesprekjes plaatsvonden over d e 1e competitiehelft. Dit waren overigens hele nuttige, open en vooral leuke gesprekjes. Dank voor de input aan ons jongens! Maar goed, de kookploeg dus. Joas maakte zich al grote zorgen want voor 18 man koken dat had hij nog niet eerder gedaan maar dat gold voor iedereen natuurlijk. Het kwam helemaal goed!

Gevraagd naar Peyin zijn kookkunsten gaf hij te kennen naasteen glansrijke voetbalcarrière ook een carrière als kok na te streven. “Ik kook alles, geen probleem. Geef me wat gehakt, wat kruiden en ik regel dat Bro! Let op, volgend jaar is Peyin wekelijks de meesterbakker in Heel Holland Bakt”, aldus een immer zelfverzekerde Peyin.

Maar goed, als je dacht dat dit het einde van de zaterdag was. Echt niet! Na het eten hup op de fiets want om de hoek bij camping Klein Vaarwater zat een zwembad dus daar konden we nog prima heen. Goed idee. Vooral Mees die in korte broek met 1 graad boven 0 op de fiets klom. Hoezo geen bikkels bij JO17?

Tegen een uurtje of 21.30u waren we weer terug in het Arendsnest. De bonte avond kon beginnen ….maar niks van dat alles. Uiteraard gingen de zakken chips en de flessen cola rijkelijk rond maar de boys waren ook afgemat na een drukke dag dus er werd lekker gechilled tot een uurtje of 12. Toen lagen de meesten wel op 1 oor en dat was maar goed ook want er werd niet uitgeslapen zondagmorgen.

Zondag 27 februari

De wekker ging om 07.30u. Met enige tegenzin zaten we allemaal om 08.00u (nog voor het ontbijt) op de fiets naar het strand waar we lekker een half uurtje hebben uitgewaaid middels een duurloopje van 5km. Eerlijk is eerlijk, niet alle jongens vonden dit het allerbeste plan ooit maar iedereen deed op z’n eigen manier z’n stinkende best om niet te verzaken. Goed voor de karaktervorming zeg maar!

Tegen 08.45u was iedereen dus gelijk over de slaap heen en toe aan een stevig ontbijt. Dus dat gingen we dan maar doen.

Daarna even weer een dik uur chillen voor de mannen die een enkeling daargelaten gelijk hun bed op zochten om languit te gaan. Prima! Aan het einde van de ochtend was het dan even tijd voor tactiek en wel het fenomeen “zonedekking”. Na een korte uitleg van Frank moesten de jongens in tweetallen uit elkaar om kort te studeren op een voordeel van zonedekking. Dit moesten ze daarna voor de groep aan de rest presenteren. Een uitgelezen recept natuurlijk voor een hoop chaos en geouwehoer maar wederom complimenten hoe serieus dit werd gedaan. Hieronder is te zien dat Kakra het allemaal al prima door heeft maar Bellamy er nog even over moet nadenken. Sterker nog, Bellamy heeft de rest van de zondag niks meer gezegd tegen niemand. Compleet beduusd door de haast wiskundige uitleg van het zonesysteem door Kakra moest Bellamy even een momentje voor zichzelf nemen. Inmiddels gaat het weer goed voor Bellamy en gaat Bellamy verder door het leven als Bellamy “blijf in je zone” Blanken!

Na de les over zonedekking was het tijd voor lunch en daarna weer in de voetbalkleren en naar de zaal voor deel 2 van ons onderlinge toernooitje. De jongens hadden na de vroege start met de duurloop op het strand al geheel geen besef van tijd meer en vroegen zich af hoeveel verschillende dingen je eigenlijk kan doen op een dag J. Er werd vervolgens goed en serieus gevoetbald, klasse! Bij terugkomst de tassen inpakken, de boel opruimen, nog een soepje erin en richting de boot!

Alvorens we richting de boot gingen die om 17.00u zou vertrekken om vervolgens om 18.00u in Holwerd aan te komen hebben we onszelf nog even een dik applaus gegeven want het was een zeer geslaagd trainingskamp met veel inzet van de jongens en vooral ook veel lol.

Complimenten van de trainers!

To Top