Walking Football

Walking Football spelers ook buitenshuis sterk

Vrijdag 22 februari 2019 speelden we ons eerste toernooi buiten ons eigen sportpark. Cambuur en sc Heerenveen nodigden ons uit voor het Walking Football Krokustoernooi in sportpark Heerenveen.

De wedstrijden werden gespeeld met 5 spelers, duurden 10 minuten en ons team kon beschikken over 7 spelers.In de eerste wedstrijd stonden we met de nodige onwennigheid op het veld. We hadden nog niet eerder met elkaar in de zaal gespeeld.

Het was zoeken naar de juiste posities en tactiek. Een 2-0 nederlaag was het logische gevolg. Daarna volgde de wedstrijd tegen Cambuur 1, een team dat al 4 jaar samenspeelde.Tegen onze eigen verwachting in, lieten we hun kansloos (3-0). Ons zelfvertrouwen was terug en we wonnen de volgende wedstrijden tegen Harlingen (2-0), Waadhoeke (1-0) en Cambuur 2 ( 3-0).

Ons spel was tactisch goed, waardoor we tegenstanders niet in hun eigen spel lieten komen. Op de middenlijn beginnen met storen, geconcentreerd verdedigen en de kansen benutten waren enkele kenmerken.De scores werden niet bijgehouden, hetgeen ook als een kenmerk van Walking Football gezien kan worden. De belangrijkste doelen zijn tenslotte gezond en sociaal bezig zijn. Desondanks zette een ieder zich in om te winnen.

Het toernooi was professioneel georganiseerd. Naast het voetbal konden we een warme maaltijd nuttigen en was er ruim voldoende tijd voor ontmoeting. Lucas bedankt voor het versterken van ons team, Wim bedankt voor de verzorging en coaching en de spelers Wim, Hans, Jan, Ben, Aalf en Luuk bedankt voor hun inzet. En de organisatoren veel dank voor de uitnodiging en vlekkeloze organisatie.

Met groet, Luuk Mur

To Top