Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 wint nu wel van Westerlee en doet volop mee in derde periode

Zaterdag 1 ging afgelopen weekend bij hekkensluiter Westerlee op bezoek. De  mannen van Jakob Zwart zijn de 3e periode uitstekend gestart met 2 overwinningen zonder een tegendoelpunt te incasseren. Voor de winterstop leverde Amicitia nog een wanprestatie tegen Westerlee door met een 1-4 nederlaag van het veld te stappen. In die wedstrijd kreeg de ploeg overigens voldoende kansen, maar bleek Westerlee uitstekend te kunnen counteren.


De spitsen van Amicitia VMC begonnen dan ook erg gretig, wat leidde tot meerdere al dan niet terechte buitenspel situaties. Na 10 minuten ontsnapte CJ Diepeveen aan zijn tegenstander en loste een prima schot dat hard voorlangs ging. Even later vond hij de andere spits, Ivar Kappen, maar ook nu floot de scheidsrechter af wegens buitenspel. Na een half uur spelen verzuimde Ronald van Bruggen een bal op te ruimen en konden twee aanvallers van Westerlee ongestoord op de Amicitia-goal af, maar doelman Braams wist gelukkig redding te brengen.


Amicitia kwam er voetballend niet doorheen en probeerde het via schoten van Irwin Groen en Robin Broekema. Otto Mekel was het meest dichtbij een goal, maar zijn schot werd door de Westerlee-goalie uit de kruising gevist.


2e helft:

De opdracht voor de 2e helft bleef ongewijzigd. De aanval werd meteen weer gezocht en leverde kansen op via Broekema en CJ. Diepeveen. Helaas bleef de treffer uit, waardoor de gasten beducht bleven voor uitbraken van de kant van Westerlee. Het was dan ook billenknijpen toen een bal over het hoofd van ausputzer Wouter Diepenveen zeilde, maar Braams wist met een uiterste inspanning redding te brengen en hiermee tevens de openingstreffer van Amicitia in te leiden. De bal ging razendsnel naar de voorwaartsen, waar Diepeveen zijn kompaan Kappen bediende: 1-0.


Intussen hingen er donkere wolken boven het sportpark, wat gelukkig niet gold voor het perspectief van Amicitia. Ivar Kappen (kopbal lat) en Tristan Smits waren dichtbij een treffer, maar de bevrijdende treffer viel pas na een half uur in de tweede helft. Waar Cees-Jan Diepeveen eerst nog een schot voorlangs zag gaan, kwam de bal bij zijn volgende actie voor de voeten van Ivar Kappen die met zijn goal aan alle onzekerheid een einde maakte.


In de slotfase pikte ook Jeroen Knol zijn doelpuntje mee, waardoor Amicitia uiteindelijk een comfortabele middag beleefde. Al moet gezegd dat de score nog hoger uit had kunnen vallen. De ploeg kan echter vertrouwen putten uit het feit dat er minder tegendoelpunten worden geincasseerd. Over drie weken wacht opnieuw een pittige uitwedstrijd, op 4 mei zal het Winschoter WVV de tegenstander zijn.

To Top