Walking Football

Old stars namen deel aan HANNtoernooi

Vrijdag 17 mei 2017 deden we mee aan het HANN Walking Football Festival. Dit toernooi werd voor de vierde keer georganiseerd door FC Groningen, GVAV, Oosterparkers en D.I.O.

Walking Football is een groeiende sport, gericht op een actieve en gezonde leefstijl voor 60 plussers. Het accent ligt niet op het winnen, maar op het meedoen. Naast gezonde beweging is het gezellig samenzijn als team en met de andere teams belangrijk.

De organisatie had er met succes alles aan gedaan om er een festival van te maken. Na een gezamenlijke warming-up en enthousiaste toespraak van Hans Nijland, directeur van FC Groningen, begon het toernooi.

In totaal deden 25 teams mee, afkomstig uit de noordelijke provincies. Enkele namen: Sc Heerenveen, Sc Cambuur, Heracles Almelo, FC Emmen enzovoort.

In onze poule moesten we het opnemen tegen Fc Groningen, Kardinge, SJS ( Stadskanaal), VEV’67. Resultaat 1 gelijkspel en drie keer winst. Zoals gezegd is meedoen veel belangrijker dan winnen. Toch zet iedereen zich in om een goed resultaat te behalen. Het spel van ons wordt gekenmerkt door wat teruggezakt spelen, goed verdedigen en snel voor de andere goal verschijnen bij balverlies van de tegenstander. En als we dit geconcentreerd spelen, zijn we moeilijk te verslaan. In totaal kregen we 1 goal tegen en scoorden we 9 keer. Voetbal hoeft niet snel te gaan om spannend te zijn en mooi om naar te kijken. Ruw spel is uit den boze, zodat spelers elkaar niet kunnen blesseren. En na vier wedstrijden van 15 minuten merk je echt wel dat je wat gedaan hebt.

Walking Football is een ideale manier om, ondanks dat de jaren gaan tellen, met voetbal bezig te zijn, fit te blijven en leeftijdsgenoten te ontmoeten. Er zijn inmiddels al veel mensen actief en de verwachting is dat het nog sterk door zal groeien.

Met dank aan een ieder die een bijdrage geleverd heeft, zoals bijvoorbeeld de afdeling EHBO, de masseurs, spelleiders, de kantine medewerkers, en de organisatie.

To Top