Mededelingen

Zondag 1 doet een stap terug en wil vooruit kijken

Nog niet zo lang geleden acteerde het eerste team van AmicitiaVMC met trots enkele seizoenen in de tweede klasse. In mei 2015 bekroonde het team, toen onder leiding van Joop van Dalfsen een ijzersterk seizoen in de 3e klasse met een kampioenschap. Na drie seizoenen in de tweede klasse wisten de Coendersborg bewoners zich vorig seizoen niet te handhaven. En werd het destijds in de tweede ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. Met een degradatie naar de derde klasse als gevolg.

Met een geheel nieuw team werd er afgelopen zomer begonnen aan een nieuw seizoen in de derde klasse. Het zou een enorme uitdaging worden voor het nieuwe trainers duo Iedema en Schipper. Na een bliksem start, kreeg de ploeg van dit trainersduo in de loop van het seizoen te maken met een flinke blessuregolf. Daarbij kon het team een tussentijdse vertrek van een aantal studenten in de selectie niet goed opvangen. De selectie werd hierdoor erg smal, en was het slot van de competitie zwaar te noemen. Maar nu Amicitia sinds 2005 weer terug is in de vierde klasse noord, wil het team in het volgende seizoen weer een serieuze rol van betekenis gaan spelen in de competitie.

 

Met de doorstroom van een aantal talentvolle jeugdspelers en met versterking van buitenaf wil Amicitia weer de stap vooruit zetten. Zo komen Max Dekker, Justin Okkone, Gilbert van der Sluis, Daan Buwalda, Mika Runge, Stijn Wardenaar en keeper Wijtze Astma over vanuit de O19. Ook komt Steffan Haan over van NEC Delfzijl en voegt Phillip Albert zich bij de selectie vanuit een lager elftal. Onder leiding van trainer Rolf Meijerink werd het hoogste jeugdteam na de winterstop kampioen van de eerste klasse.

Het team zal het komende seizoen opnieuw worden getraind door hoofdtrainer Jonathan Schipper en trainer Nanne Iedema. Ook jeugdtrainer Rolf Meijerink zal zich samen met de nieuwe elftalleider Victor Schoenmakers bij het begeleidingsteam voegen. Door het uitbreiden van het begeleidingsteam, wil de club o.a. de samenwerking tussen het reserve elftal en het eerste elftal versterken. Met deze verfrissing van de selectie en staf wil de club weer de weg naar boven in slaan. De club is daarbij ook nog steeds opzoek naar enthousiaste spelers die het team kunnen versterken!

AmicitiaVMC:

–          Heeft een ambitieuze en gedreven spelersgroep in de leeftijd van 17 – 35 jaar.
–          Is een club waar een relaxte sfeer hangt en waar saamhorigheid hoog in het vaandel staat.
–          Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond.
–          De club beschikt over prima trainingsfaciliteiten (o.a. een nieuw kunstgrasveld).

Zoek jij toevallig een nieuwe uitdaging en wil je met het team vooruit kijken? Kom dan meetrainen of neem contact op met elftalleider Victor Schoenmakers: 0640968910 of victors1975@outlook.com

To Top