Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 wint met dubbele cijfers van Gruno

De atleten van zaterdag 3 kenden sociaal gezien een goede voorbereiding op Schierbiza waar weer hard het BMI te grazen genomen werd. Sportief liet het inmiddels traditionele weekend wel de wensen over, aangezien er met 4-2 verloren werd van  VV De Monnik. Dit kwam met name door een fitte Tony die als een net weer vrijgelaten dolle stier de pollen uit het veld rende, hier hadden de nog ietwat beschonken Tox-bar-gangers duidelijk moeite mee. Maar zoals we allemaal weten heeft een verhaal altijd twee kanten dus voor meer info over deze pot verwijzen we u door naar het neutraal geschreven verslag van Jan van de Zaag (gewaardeerd collega schrijver van stukjes jolijt): https://vvdemonnik.nl/de-monnik-wint-laatste-oefenwedstrijd/ 


Naast deze top voorbereiding begon zaterdag 3 goed aan het seizoen door thuis met 5-2 te winnen van Mamio. Dit goede begin wouden we uiteraard een gevolg geven en dit zou dan moeten gebeuren uit bij Gruno. Wat wisten we van deze tegenstander? de eerste pot verloren ze met 20-1 van Stadspark. Door dit opmerkelijke feit zaten de heren van Amicitia veelal na te denken over hoe ze de doelpunten gingen vieren, gelukkig hield Menno de ploeg met beide benen op de grond en benoemde meerdere malen te waken voor onderschatting. Daarnaast gaf Aarts aan: ‘wel eens een keer als ploeg lekker te gaan willen tikken’ (uitgesproken met Groningse tongval); waarvan akte. 

Om 12:30 klonk het fluitsignaal die geleid werd door een erg goede regel fetisjist. Meteen werd duidelijk dat de heren van Gruno niet altijd goed omgingen met een belangrijk element van het spelletje; de bal. 
Amicitia besloot mee te gaan in het niveau en mistte scherpte in de eindpass waardoor de 1-0 lang uitbleef. Toch was het uiteindelijk ‘de trainer’ die besloot zijn ploeg het goede voorbeeld te geven door de score te openen met een zakelijke schuiver linksonder in het netje. Hiermee was de ban dan ook gebroken en volgden niet snel daarna de 2 (Wouter de Jonge) en 3-0. Speciale attentie voor de drie nul die werd binnen geschoven door Menno die zijn harde werken beloond zag.

Er werd met 3-0 gerust en we begonnen aan het wel verdiende bakje Earl Grey. Tom Koning pakte zoals hij dat wel vaker doet het woord en gaf een gedegen samenvatting van de eerste helft met zo nu en dan een terechte kritische noot. Vaak zijn deze praatjes een exercitie in geduld, ditmaal waren het rake inspirerende woorden waarin iedereen wel zich kon vinden, chapeau Koning! (voor intimi ook wel Charel de Ruijter).

De tweede helft werd er aanzienlijk beter met de kansen omgesprongen, dit ook toe te schrijven aan een Gruno dat de indruk wekte als een aangeslagen boxer in de touwen te hangen en het lot maar te ondergaan. 
Arjan Brouwer vorig seizoen al rete-effectief had maar 45 minuten nodig om 5 doelpunten te maken en was daarmee de man van de wedstrijd. Ook Menno en Rens wisten nog een doelpuntje bij te prikken waardoor de einduitslag kwam op een riante 10-0 overwinning. 
Door deze tweede overwinning staat Amicitia zaterdag 3 bovenaan en wacht ons aankomende zaterdag thuis FC Amboina. Heb je niks te doen!? en mocht je willen kijken naar mannen die met beperkte mogelijkheden toch wat van de sportieve carrière proberen te maken, kom dan aanstaande zaterdag om 17:00 uur naar sportpark Coendersborg! 

To Top