Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 versus FC Assen

Na een vrij weekend ingevuld te hebben met Indoorsoocer, mocht Ami zaterdag 3 eindelijk weer aantreden voor een lekker potje voetbal. De tegenstander dit keer was FC Assen. Dit team bleek nog erg jong en gretig, getuige hun zeer vroege warming-up. Met de woorden: “Kom op Groningen!” van Rens, was de toon gezet.

De wedstrijd begon voortvarend voor Amictia waarin een aantal kansen werden gecreëerd. Toch was het FC Assen dat verrassend op voorsprong kwam na wat onoplettendheid in de omschakeling. De reactie hierop kwam snel met een goede goal van Rens op aangeven van Wouter Dammers. Niet veel later draaide deze 2 de rol van aangever en afmaker om en de score werd op 2-1 gebracht. Amicitia bleef goed spelen en in deze fase kreeg Thijs een penal (nu wel). Deze nam hij dan ook maar zelf en na een wat bijzonder showtje van de keeper, het ook feilloos verzilverde, 3-1! Het leek daarna een beetje Galerieplay van het thuisteam met  hakjes en dingetjes, maar dit resulteerde uiteindelijk toch nog op de 4-1 vanuit een één-tweetje door gastspeler Danny.

In de rust ontvingen we van onze Worldwide Partner Aquarius een flesje drinken. Dit werd aangereikt door onze 2 hondstrouwe supporters; baardmannen Gert-Jaap en Mart. 

Waar alleen captain Joris in de kleedkamer achterbleef, vonden er verder geen wissels plaats. De tweede begon in tegenstelling tot de eerste helft erg slordig. Van het vlotte combinatie spel was niks meer over en er kwam steeds meer druk op de verdediging te staan. In deze fase maakte de inmiddels binnen de lijnen gekomen Nando een heel opmerkelijke zeehondenduik richting de bal. Maar in plaats van de bal goed te raken, kegelde hij een tegenstander omver, penal FC Assen. Onze keeper Bart weerhield zich van een keeper showtje, maar kon de goal helaas niet voorkomen. Het bleef onrustig aan de kant van Amictia. Want niet veel later ramde Jaap (Maat) een ogenschijnlijk binnen te houden bal vol de boarding in. Dit tot ongenoegen van teamgenoot Menno, die op zijn beurt de middelvinger kreeg van Jaap. Iets met Feyenoord en hooligan. Toch herstelde Amictia zich met opnieuw vlot combinatie spel. Dit keer tussen Dammers en Thijs werd de 5-2 gemaakt. Want ja Thijs, ook middenvelders kunnen scoren. Dit bleek ook de eindstand en na 2 teleurstellende uitslagen, had Ami zaterdag 3 weer eens reden tot juichen. Hopelijk kan deze lijn doorgetrokken worden naar de volgende wedstrijd! 

To Top