Wedstrijdverslagen

Amicitia zaterdag 3 zet goede reeks voort tegen ACV

Op 7 december 1982 werd voor het eerst een dodelijke injectie toegepast bij het uitvoeren van de doodstraf. Op dezelfde dag wordt Spitak in 1988 getroffen door een aardbeving van 6.8 op de schaal van richter, met 25.000 doden als gevolg. Op 7 december 2003 wordt Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau geboren. En op deze heugelijke dag vol historie, in het jaar 2019, neemt Amicitia zaterdag 3 het op tegen het vanuit Assen uitgevlogen ACV 5.

Als trouwe lezer van de verslagen vraag je jezelf misschien af: ‘’Waar is het verslag van vorige week tegen Stadspark 4?’’. Geen zorgen, ook deze wedstrijd was een spektakel zoals de fans van ons gewend zijn. Het is dus niet zo dat er niets noemenswaardig is gebeurd en dat je daarom geen leesvoer hebt gehad tijdens het snuiten van je rug, integendeel zelfs. Door grove communicatieve fouten achter de schermen, wist de gekozen verslaggever niet dat hij de gekozen verslaggever was. Een domper, een teleurstelling, maar vooral een gemiste kans. Daarom hier nog een opsomming van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd van vorige week:

  • Amicitia komt met 0-1 op achterstand door een penalty tegen.
  • Tom Koning maakt de gelijkmaker door de bal vanaf 20 meter in de kruising te krullen.
  • Thijs Adema scoort vanuit een penalty.
  • Onder andere Thomas Aarts offert zichzelf op zodat de vele wisselspelers ook minuten kunnen maken.
  • Igor Schut offert zichzelf op wanneer het niet meer nodig is, zodat hij gewoon kan blijven staan maar wel goodwill kweekt bij zijn medespelers.
  • Spectaculaire acties en ongelofelijk goed voetbal.
  • Penalty tegen.
  • 5-3.

En dan gaan we nu terug naar 7 december 2019. Ook ditmaal is er weer een grote opkomst. Komt het door het succes van de afgelopen tijd? Komt het omdat Thomas Aarts afwezig is en er drie man nodig zijn om zijn kwaliteiten/postuur op te vullen? Ik moet u het antwoord schuldig blijven. Wat ik wel weet is dat er 16 man elke minuut van de zaterdagmiddag op de klok heeft gezien, trillend van de afkickverschijnselen, om vervolgens om 15:00 op het sportpark van Amicitia verwacht te worden. Een brede selectie, een wedstrijd laat op de middag, veel tijd om te herstellen van de vrijdagnacht. Dit moet een recept zijn voor een leuke wedstrijd.
Lars, onze Poolse strijder, heeft een basisplek weten te bemachtigen. Na een aantal keren 90 minuten te maken op training, zal hij het dit keer tijdens de wedstrijd in praktijk willen brengen. Ondanks het enorme gemis van Thomas ‘’no curfew’’ Aarts, ligt het vertrouwen volledig bij het verdedigende centrale duo Igor en Nando. Onder de lat staat ook een nieuw gezicht. Xander trekt zich niets aan van de winterstop van zijn eigen team en gaat vandaag bij ons de tegenstanders verblinden met flitsende reddingen en zijn neon gele outfit. Door de blessure van NeyMart en het geen zin hebben van Bart (dat rijmt, haha want Sinterklaas), zijn we enorm blij dat Xander als vervanger kon optreden, daarvoor dank!
Godzijdank kunnen we wel rekenen op de support van onze lammen en blinden. Gelukkig voor Bart wordt de wedstrijd gespeeld op veld 3, zodat hij elke trein die langskomt aandacht kan bekijken. Ook onze trainer/rots in de branding/Renzo Knol was natuurlijk weer aanwezig om wat tactische onzin uit te kramen. Rick (met) Last is helemaal uit Zwollywood gekomen. Dit wordt een mooie dag.

Bij het binnenhalen van drie punten kan er een mooie slag geslagen worden in de strijd om het kampioenschap. Vandaar dat de warming-up extra lang en zorgvuldig gedaan wordt. De mannen staan zeker 20 minuten voorafgaand aan het fluitsignaal al op het veld. Geen grappen of grollen, blik op oneindig, de gretigheid spat er vanaf. Amicitia mag aftrappen en de wedstrijd is begonnen.

Amicitia is in de beginfase vooral in balbezit. Desondanks is het ACV dat op voorsprong komt. Na de eerste echte aanval is het direct raak. De spits van ACV krijgt de bal uit te lucht, neemt hem knap mee en schiet de bal langs Xander. Een tegenvaller, maar het vuur is nog steeds in de ogen te zien van de mannen gekleed in het rood en wit. Geen paniek.
Ook na deze tegengoal laat Amicitia de bal rond gaan. De bal wordt achterin rondgespeeld, loerend naar een opening om een aanval op te zetten. Af en toe is Amicitia wat ongeduldig en wordt er met een lange bal de aanval gezocht. De ballen komen niet altijd zuiver aan en het is lastig om er doorheen te komen. Desondanks geeft Bas de hoop niet op en is hij niet bang om wat lepe passes te versturen. Een stabiele factor op het middenveld die meerdere malen weg kan draaien bij twee of drie man. Op de linksback positie kan Laurens vaak opkomen om te assisteren bij het aanvallende proces. En met succes, want hij kan de assist geven op de altijd belangrijke Thijs die voor de vijfde wedstrijd op rij kan prikken. Vanaf de linkerkant komt Laurens op, verzend de pass richting Tissa die de bal via een verdediger ontvangt en kan binnen leggen. Het staat weer gelijk!

Helaas moest Joris tijdig in de eerste helft het veld ruimen door wat pijntjes, maar gelukkig staan er maar liefst vijf wissels te popelen om hem te vervangen. Wouter aka Dammes is de uitverkorene om de altijd steady Herr Moossdorff te mogen vervangen.
Vandaag is de dag van de backs. Laurens stond al garant voor de assist van de 1-1 maar laat het daarbij niet zitten. De assist die hij gaf kwam ietwat gelukkig aan bij Thijs, maar deze keer ging het loepzuiver. Laurens deed veel in aanvallend opzicht en kwam weer aan de linkerkant aan de bal. Een splijtende pass richting het centrum volgt en komt precies aan bij de ingevallen Dammes die hem alleen maar langs de keeper hoeft te tikken. Een heerlijke goal en met een 2-1 voorsprong mag er thee worden gedronken.

In de rust is het natuurlijk de vraag wie erin komt, maar vooral ook wie er uit gaat. Vorige week waren er al een aantal spelers die zich op hebben moeten offeren, ook deze week zal dit moeten gebeuren. Na wat gepuzzel is de conclusie dat Greek God Menno, snelle Japie, en Dhammika aka Smikkelbeertje het veld mogen betreden. Gert-Jaap biedt door het gepuzzel aan om nog even een kwartiertje te wachten op zijn langverwachte rentree. Gelukkig komt Igor wederom weer met wat mosterd naar de maaltijd door vlak voor de aanvang van de 2e helft te benoemen dat hij eventueel ook wel gewisseld had willen worden. Heerlijk al die pro activiteit!

De tweede helft moet er gebruik gemaakt worden van alle strijdlust die er maar te vinden is. ACV komt namelijk weer op gelijke hoogte door de 2-2 te maken. De taak is helder, er zal gewerkt moeten worden. Waar Amicitia in de eerste helft de bal rustig in balbezit kon houden, is het in de tweede helft wat onstuimiger. Beklag op de scheids, appelleren voor handsballen, gele kaarten die niet worden gegeven, het hoort erbij in een kraker van een wedstrijd.
 Zoals gezegd is Bas op het middenveld een stabiele factor en weet hij steeds vaker een medespeler te vinden met lepe passes. Zo geeft hij een schitterende strakke lage steekbal op Dhammika die er met 12 stappen per seconde achteraan rent richting de 16 meter. De keeper komt uit en gaat voor de bal maar Dhammika is hem te snel af en kan de bal net op tijd opzij leggen waardoor Arjan de bal in kan tikken. Applaus volgt voor Bas en Dhammika, een goede goal!

Een rentree van Gert-Jaap volgt. Bas laat zich vervangen en Gerrit zal het komende halfuur alles geven. Vanaf hier is het eigenlijk vooral tegenhouden. Menno buigt nog een halve kans om tot een hele door van afstand op de lat te schieten, maar het mag niet baten. Bij corners komt iedereen mee terug en er wordt van iedereen optimale inzet verwacht. Zo moet er nog wel eens wat gecoacht worden en dat doe je gericht door een naam te noemen. Jaap hoorde zijn eigen naam een aantal keer voorbij komen, was hier niet zo tevreden over en riep: ‘’Hou eens op met dat geJaap!’’. Met deze prachtige uitspraak komt de wedstrijd tot het einde en mag Amicitia zich rijk rekenen met de volledige drie punten.
Een prachtige voetbalmiddag waar alles in zat. Ook de derde helft is Amicitia heer en meester en zo komt deze dag in het rijtje van bijzondere gebeurtenissen op 7 december van Wikipedia.
To Top