Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 verslaat Lycurgus en haakt aan bij bovenste plaatsen

Door een goede 1-3 overwinning van Amicitia VMC zaterdag 1 op nummer 3 Lycurgus doet de ploeg van August Kuipers weer volledig mee in de strijd om de bovenste plaatsen in de zaterdag 4e klasse C. Waar doorgaans wisselvalligheid kenmerkend is voor dit team, wordt met de winstpartij de serie overwinningen voortgezet die voor de winterstop is ingezet (12 uit 4).

In de aanloop naar Lycurgus uit had trainer August Kuipers te maken met verschillende personele problemen door blessures en afwezigheid door weekendjes weg. Daartegenover stond de terugkeur van Ewout Meeuwsen en Wouter Diepenveen, die het centraal achterin uitstekend deed in combinatie met Robin Broekema. Bij afwezigheid van Ivar vulde Ewout de linksbackpositie op overtuigende wijze in. Daarnaast was er een meevaller in de vorm van Thomas Mirck, die al enkele weken kampt met symptomen van de aandoening Dry January, maar desondanks gewoon in de basis kon starten. Overigens keerde ook Rob ‘Soepie’ Kuiper, de elftalleider die elk zichzelf respecterende club in de gelederen zou willen hebben, terug na een spirituele reis rond de aarde. Waar Niels Burgler ontbrak, stond Ronald van Bruggen logischerwijs al weer te popelen om zijn positie in de spits over te nemen. Overigens niet meer dan terecht, want waar hij normalitair bekend staat om zijn robuuste en ouderwetse manier van verdedigen, heeft hij zich in de laatste weken voor de winterstop laten zien als ware doelpuntenmachine. Door de vele omzettingen in het veld, was het in het eerste kwartier even zoeken geblazen. Lycurgus heeft met name in de voorhoede een aantal handige spelers rondlopen, die het de Amicitia verdediging soms lastig probeerden te maken. Doordat er scherp verdedigd werd, bleven echte kansen uit. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Amicitia een kans via Cees Jan, zijn lobje ging net over het doel. Nieuwe problemen leken in de maak toen Otto Mekel de wedstrijd niet voort kon zetten en al vroeg in de wedstrijd met een blessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger Jesse Blekkenhorst speelt zijn wedstrijden normaal gesproken in zaterdag 2, maar liet direct zien makkelijk mee te komen in het eerste elftal. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Amicitia steeds meer grip op de wedstrijd, Cees Jan zette één van zijn vele dribbels deze wedstrijd in, om tussen 2 spelers de bal met links hoog voor te geven. Ronald van Bruggen stond klaar om de bal binnen te koppen en na 25 minuten was de stand daardoor 0-1. Kort daarna was Lycurgus gevaarlijk, een scherpe voorzet bereikte net geen medespeler.

Het was de thuisploeg die in de tweede helft de bovenliggende ploeg was, maar verder dan een schot die via de vuisten van Jonathan gestopt werd kwam het niet. Amicitia probeerde onder de druk uit te voetballen en ging zelfs op zoek naar een ruimere voorsprong. Die kwam er wederom via het duo Van Bruggen/Diepenveen, aan de rechterkant van het veld omspeelde Ronald op knappe wijze zijn tegenstander waarop hij de bal op maat gaf op Cees Jan die met links in de verre hoek binnenschoot. Dit was enigszins tegen de verhoudingen in, maar leek daardoor wel het breekpunt in de wedstrijd te zijn. Een soortgelijke aanval volgde, dit keer mikte Cees Jan naast. Door een zwakke doeltrap die de keeper rechtstreeks bij Cees Jan inleverde en hem vrij doorgang gaf richting het doel kwam de 0-3 alsnog op het scorebord.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen kwam Lycurgus terug in de wedstrijd. Tristan, die normaal gesproken al lang en breed plaats had genomen op ’t bankie in deze fase van de

wedstrijd, leek zich te beseffen dat er al 3 keer gewisseld was. Hij wist zich even geen raad met dit gegeven en in een vlaag van paniek besloot hij een tegenstander in de eigen 16 te vloeren. De penalty kon niet gestopt worden door Jonathan. Even later kreeg Lycurgus de ultieme mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De bal stond op het punt de doellijn te passeren, op het moment dat een speler die zich in buitenspelpositie bevond de bal nog een zetje te geven. Het doelpunt vervolgens werd afgekeurd. Aan de andere kant was het Cees Jan die een stuk of 3 spelers achter zich liet en de bal voorgaf op de vrijstaande Danny Strating, helaas was deze bal net iets te scherp van ‘Smolders’ om zijn doelpuntje mee te pikken. Hierdoor bleef het 1-3.

To Top