Mededelingen

Belangrijke corona-update voor seniorenteams

Coronaproof trainingen

We konden vanaf 18 mei weer het veld op. De animo bleek groot! Op twee teams na wilde elk team weer beginnen met de trainingen. Alle teams hebben ook suggesties aangedragen voor de manier waarop ze dat zouden willen doen. Geweldig om te zien.

Bestuursleden hebben hard gewerkt om de corona-proof trainingen voor senioren binnen de randvoorwaarden van het RIVM, de KNVB en de gemeente mogelijk te maken. Een protocol werd opgesteld, bewegwijzering geregeld en corona-coördinatoren aangesteld.

Evaluatie

We hebben de eerste week trainen onder coronaregels geëvalueerd met de corona-coördinatoren en de ambtenaar van de gemeente belast met handhaving.

We signaleren 4 dingen:
1. Praktisch alle teams hebben moeite met de 1,5-metermaatregel bij het begin (even begroeten) en eind van de training (even zitten in de dug-out) en bij het betreden en verlaten van het veld (langs elkaar lopen). Het zou fijn zijn als iedereen zich hier bewust van is.

2. Op dinsdag en woensdag gingen de trainingen zelf in het algemeen goed. Vrijdag vraagt om verbeteringen.

3. Het risico om contact is nu echt nog te groot bij partijtjes en positiespelletjes. Dit kan ons een boete opleveren. We vragen hiervoor ieders begrip en verantwoordelijkheidsgevoel.

4. Er is bier gesignaleerd op het park, voor de nazit. Dit is niet toegestaan. De ambtenaar van de gemeente heeft o.a. hier  helaas moeten optreden.

De elftalleiders worden gevraagd deze punten binnen de teams en NSL te bespreken. Lees het protocol er nog eens op na. We doen dit samen, in het belang van de volksgezondheid.

Met name punt 3 en 4 vragen om verbetering. Anders kan uitsluiting volgen door de gemeente en kunnen we helemaal geen bal meer trappen.

Als club willen we natuurlijk ook onze verantwoordelijkheid nemen bij het bestrijden van dit virus. We doen ‘t met z’n allen!

Wil je helpen alles in goede banen te leiden op de dinsdagavond, woensdagavond en/of vrijdagavond? Meld je dan aan als corona-coördinator!

To Top