Mededelingen

Boetes gele en rode kaart voortaan voor eigen rekening

Aan het ontvangen van een rode en gele kaart verbindt de KNVB kosten. In het seizoen 2019-2020 waren de kosten voor een gele kaart €15,60 en voor twee gele kaarten in één wedstrijd en een rode kaart €27,50. De KNVB brengt de kosten direct in rekening bij de voetbalvereniging. Tot dusver droeg Amicitia de kosten van gele en rode kaarten.

Het bestuur heeft besloten de kosten door te berekenen aan de betreffende speler. De reden daarvoor is dat de kosten erg hoog zijn. Het afgelopen jaar heeft Amicitia €1.100,- aan boetes betaald. Het bestuur vindt het rechtvaardiger dat de kosten door de overtreder worden betaald, in plaats van door de vereniging (en daarmee door alle leden).

Nadat de club bericht heeft ontvangen van de KNVB zal de club het bedrag verhalen op de speler.
De speler is verplicht de boete binnen drie weken na ontvangst van het bericht, met daarin de boete van de KNVB, naar de rekening van Amicitia over te maken. Wanneer de boete niet binnen de termijn wordt voldaan zal het bestuur aanvullende maatregelen nemen, bijvoorbeeld een speelverbod.

Deze regeling gaat bij aanvang van het voetbalseizoen 2020-2021 in.

Het staat elk team natuurlijk vrij om onderling af te spreken dat ontvangen boetes door de individuele leden van het team worden gedragen, bijvoorbeeld in de vorm van een boetepot.

To Top