Wedstrijdverslagen

Dames hebben primeur: eerste wedstrijd na corona-stop

Na maanden 1.5 meter afstand gehouden te hebben, zijn vanaf 1 juli de regels versoepeld. VEV uit Leek zag dat als uitgelezen kans om direct een oefenwedstrijd te spelen tegen VR1 en zij lieten dat aanbod uiteraard niet aan zich voorbij gaan.

Dit was ook direct de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Briyan Maat. Een nieuwe formatie, nieuwe posities en een nieuwe tactiek dus. Na de uitleg van Briyan meldden de dames zich op de hen toegewezen positie in de 4-2-3-1-opstelling. Waar de één super gespannen was, had de ander er juist heel veel zin in.

Het fluitsignaal werd gegeven en ze gingen voortvarend van start. Het duurde dan ook niet lang voordat er gescoord werd door Lisa met een prachtig schot van buiten de zestien in de kruising. 1-0! En daarmee was de toon gezet.

De wedstrijd vorderde gestaag en ondanks dat de dames veelvuldig rond de zestien van de tegenstander te vinden waren, wilde het tweede doelpunt maar niet vallen. Tot grote frustratie van coach Briyan, die telkens ‘SCHIETEN!’ riep vanaf de zijlijn. De nieuwe formatie, posities en tactiek, bleken na de sterke beginfase toch wat onwennig. VEV gaf wat gas bij en kwam een aantal keer gevaarlijk door in het centrum. De onvermijdeliijke 1-1 viel. Zowel VEV als Amicitia kreeg nog een aantal kansen, maar er vielen niet meer doelpunten, mede door uitstekend keepwerk van Marije.

In de rust werd alles nog eens doorgesproken waarna we er weer vol goede moed voor gingen. Een wisseling van de wacht vond plaats onder de lat. De nieuwe Lisa – keepster – nam de plaats van Marije in (die dat met een schoolkamp achter de rug helemaal niet erg vond). En Ja hoor, een diepe bal van Ramona zette Laura een-op-een met de keeper van VEV, waarna zij het hoofd koel hield. 2-1! Door een handsbal kregen de dames zelfs nog een penalty van waaruit Nelleke (verrassend opgesteld als spits in de eerste helft) de bal heerlijk binnen schoot (dit is vastgelegd): 3-1! En alsof dat nog niet genoeg was, wist Chiara ook nog eens, welverdiend, te scoren! 4-1!

Helaas volgden er in de laatste fase nog twee doelpunten van de tegenstander, maar dat maakte voor het resultaat niet uit: 4-3 winst! In gedachten werden de drie punten opgeteld en stond Amicitia weer even bovenaan het linkerrijtje. Wat een knap resultaat, als je bedenkt dat dit de eerste partij- en positiespelvorm was sinds februari. Ook trainer Briyan was positief verrast, al zag hij ‘ook voldoende ruimte voor verbetering’. Het deerde niet. Het rood-wit van Amicitie prijkte weer in de wei!

Een speciaal dankwoordje naar alle teams die voor ons uitweken naar de andere velden en naar de topscheids Ewout Boer.

To Top