Wedstrijdverslagen

Zaterdag 1 verslaat Rood Zwart Baflo

Door Jonathan Schipper, zaterdag 3 oktober – De derde competitiewedstrijd tussen Amicitia en Rood Zwart Baflo werd gespeeld op een vredig sportpark Coendersborg. De aanloop naar dit duel nam veel vragen met zich mee, maar na een ‘back to basic’ wedstrijdbespreking, waarin trainer August Kuipers zijn manschappen in een mini opstelling liet formeren, werd met een persoonlijk woord voor elke speler getracht zijn elftal scherp te krijgen voor deze wedstrijd zonder publiek en gesloten kleedkamers.

Na een valse competitiestart, waarin de thuisploeg twee keer met lege handen stond, werd er vandaag aangetreden in een andere samenstelling en formatie dan de voorbijgaande weken. Zo keerde spits Cees Jan Diepenveen terug in de basis na een hamstringblessure en nam Thomas Mirck de honneurs waar op het middenveld na zijn afwezigheid in het vorige weekend. Ruben Klein werd een linie naar achteren gepositioneerd, en begon als rechtervleugelverdediger.

In de eerste helft gaven beide ploegen niet veel weg. Amicitia had misschien iets meer balbezit, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Één keer moest keeper Tillema van Rood zwart Baflo zijn verdediging om hulp vragen, na een verkeerd genomen uittrap. Zijn aanloop kwam tot buiten het zestienmetergebied. Scheidsrechter Olthof had dit in de gaten, en besloot een vrije trap te geven. Op het randje van het zestienmeter gebied ging Robin Broekema achter de bal staan, en legde de bal klaar voor Otto Mekel. Zijn schot ging naast. Dit was eigenlijk de grootste mogelijkheid om tot scoren te komen in de eerste helft.

Na de theepauze, werd het overwicht in balbezit omgezet in een voorsprong voor Amicitia. Na ongeveer een uur spelen gaf de sterk spelende Wouter Diepenveen een breedtepass op Stijn Ringnalda. De boomlange verdediger werd op de middenlijn tot een actie achter het standbeen gedwongen, en speelde de bal vervolgens naar Mekel, die vervolgens op zijn beurt aanvaller Robin Broekema in schietpositie bracht. Het schot wat hierop volgde verdween naast het doel van de gasten uit Baflo. Echter werd Broekema tijdens het schieten zichtbaar uit balans gebracht door zijn directe tegenstander. Tot dit oordeel kwam ook scheidsrechter Olthof. Verdediger Gijs Tervooren van Rood Zwart Baflo kreeg hiervoor een gele kaart te zien. Otto Mekel mocht nu zelf aanleggen voor deze vrije trap. Mekel besloot de bal in één keer te nemen over de muur, tegen de rood witte touwen aan. Amicitia kwam hiermee op een welverdiende voorsprong. Na dit doelpunt voerde Amicitia de druk op Baflo op, invaller Jeroen Knol speelde zichzelf vrij aan de rechterkant, en besloot de bal voor te geven. Zijn voorzet was aan de scherpe kant, en belandde toch enigszins op verrassende wijze achter keeper Tillema in het doel. Hiermee verdubbelde de thuisploeg de voorsprong naar 2-0.

Met nog een kwartier te spelen werden er een aantal wissels doorgevoerd bij beide ploegen. Tristan Smits kwam in het veld voor de moegestreden Mirck. Aan de andere kant wisselde Baflo ook en probeerde zo met frisse energie de wedstrijd te kantelen. Onoplettendheid in de laatste linie zorgde ervoor dat de gasten een aansluitingstreffer konden maken. Een vrije trap op eigen helft van Amicitia belandde in de voeten bij één van de middenvelders van Rood Zwart Baflo. Vanuit de omschakeling schoten de gasten oog in oog met doelman Jonathan Schipper de 2-1 tegen de touwen. Zo liep de spanning toch nog op in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Het slotakkoord was echter voor spits Ronald van Bruggen, hij was inmiddels ingevallen voor Cees Jan Diepenveen, en zette Amicitia met een mooie stift op 3-1. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand. Al met al kan de thuisploeg terugkijken op een verdiende overwinning, met genoeg aanknopingspunten waar verder op gebouwd kan worden. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DVC Appingedam op het programma.

To Top